Royale

Fire år og i hopla: Selv biskoppen måtte bøje sig for prinsessen

Det var en prinsesse Estelle i hopla, da kong Carl Gustaf fejrede sin 70-års fødselsdag i Stockholm lørdag.

Hun gav hånd til biskoppen før sin mor, poserede foran kameraet sammen med kronprinsesse Mary, og vinkede ivrigt til det svenske folk.

Genertheden var ingensteds at spore i prinsesse Estelle, da hun lørdag var med til fejringen af sin morfar, kong Carl Gustafs, runde fødselsdag.

Som vores egen dronning Margrethe tidligere har udtalt, lever en kongelige familie inden for tre vægge - og ikke fire - da offentligheden altid kigger med.

Og for fireårige Estelle ser det bestemt ikke ud til at være noget problem. Tværtimod.

Overraskede biskop

Da hun sammen med sine forældre, kronprinsesse Victoria og prins Daniel, ankom til Slotskirken i Stockholm, var hun den første til at række hånden frem til præsten Michael Bjerkhagen og biskop Johan Dalman.

Som det kan ses i videoen øverst, overraskede det i den grad biskoppen, der ellers var parat til at give hånd til kronprinsessen. 

Victoria nåede dog lige at gøre opmærksom på den fireårige Estelle, og Johan Dalman fik derfor hurtigt afbrudt sin færd og rakte ærbødigt hånden ned til den lille prinsesse, der strålede som en sol ved håndtrykket.

Først herefter kunne mor og far få lov til at give hånd til de to præster, og herefter tog Estelle begge forældre i hånden og gik med dem op ad trappen til Kirken. 

Poserede med Mary

Ligeledes fik hun charmeret seerne, da prinsesse Sofia og mor Victoria skulle mærke hendes hånd, mens de lyttede til de tusindvis af syngende svenskerne, der lykønskede kongen foran slottet. 

Vores egen kronprinsesse Mary kunne da heller ikke stå for den lille prinsesse, og hun var hurtig til at sikre sig et billede til sit private album af de to sammen.  

Afbrød mor midt i tale

Genert er den lille prinsesse bestemt ikke. Men den fireårige Estelle er også fra ganske lille blevet hevet med til de store familiebegivenheder. Blandt andet var hun med i kirken, da prinsesse Madeleine blev viet med Christopher O'Neill i 2013. 

Den dengang blot etårige prinsesse var dog ikke helt tilfreds med at blive siddende på sin plads, da mor Victoria rejste sig op for at holde en kort tale for brudeparret. 

Estelle kravlede hen til mor, mens hun var ifærd med sin tale. Men det generede ikke Victoria, der blot tog Estelle op på armen og fortsatte.

Du kan se videoen øverst, hvor TV 2 har samlet nogle af de bedste klip med den lille spilopmager til festlighederne i lørdags eller se de fine billeder af prinsessen herunder: