Royale

Mary med mobilen fremme, charmerende Estelle og en helt ny prins: Se alle fødselsdagsbillederne fra Sverige

Kongelige fra hele Europa er lørdag samlet i Stockholm for at fejre kong Carl Gustafs 70 års fødselsdag. Se de bedste billeder her.

Han blev hyldet med både Abba- og Beatles-musik, blomsterbuketter, kanonsalutter, korsang, karettur, champagne og honører.

Jo, Sveriges kong Carl Gustaf er i dén grad blevet fejret med maner i løbet af lørdagen, hvor han fylder 70 år.

Med til fejringen er naturligvis hele den svenske kongefamilie, mens dronning Margrethe, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og prinsesse Benedikte repræsenterer det danske kongehus.

Også tusindvis af svenskere var mødt op foran kongeslottet i Stockholm, hvor de hyldede deres monark med korsang og hurraråb.

Vi har samlet de bedste billeder fra den store, runde dag herunder.

Hele ugen igennem er kong Carl Gustafs 70 års fødselsdag blevet fejret i Sverige. Det hele kulminerer lørdag aften, hvor han er vært ved en stor fødselsdagmiddag for flere hundrede gæster på slottet i Stockholm.
Kronprinsesse Victoria, prins Daniel og prinsesse Estelle ankommer til Slottskyrkan lørdag formiddag.
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik har tidligere på ugen været i henholdvis Burkina Faso og Irak, men lørdag var de i Stockholm for at fejre Carl Gustafs 70 års fødselsdag.
Solen skinnede over Stockholm, da dagens fødselar sammen med sin hustru, dronning Silvia, kørte en karettur gennem byens gader.
Prins Carl Philip og prinsesse Sofia blev forældre for første gang den 19. april, hvor Sofia fødte prins Alexander. På grund af den lille ny deltog prinsesse Sofia kun i dele af lørdagens program.
Prinsesse Beatrix fra Holland, dronning Margrethe samt det abdicerede kongepar i Spanien, kong Juan Carlos og dronning Sofia, overværer Carl Gustaf tage imod blomster og hilsener fra det svenske folk.
Kong Carl Gustaf tog sig rigtig god tid til at hilse på adskillige svenske børn, der ville lykønske ham med den runde dag med blomster og tegninger.
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary i samtale med prins Albert af Monaco. Til højre ses Islands præsident Ólafur Ragnar Grimsson og hans hustru, Dorrit Moussaieff.
Kronprinsesse Victoria brugte sin fars runde fødselsdag til for første gang at vise sit andet barn frem for offentligheden. Lille prins Oscar kom til verden den 2. marts.
Kronprinsesse Mary hev sin mobiltelefon frem for at tage et billede af kronprinsesse Victoria og kronprins Frederik sammen med den lille nyfødte prins Oscar.
Prinsesse Madeleine med sin mand, Chris O' Neill. Ingen af parrets to børn, Leonore på to år og Nicholas på knap et år, var med til lørdagens festligheder.
Tusindvis af svenskere var mødt op foran slottet i Stockholm, hvor de sang adskillige sange for kong Carl Gustaf. Der blev både sunget fødselsdagssang og den ikoniske Kent-hymne 'Sverige'.
Kong Carl Gustaf takkede fra slotsbalkonen det svenske folk for at ville være med til at fejre ham i dagens anledning.
Der blev vinket fra balkonen til de tusindvis af svenskere, der var mødt op foran slottet i Stockholm for at lykønske kong Carl Gustaf med den runde dag. Her ses kongeparret samt prinsesse Sofia, prins Carl Philip og prinsesse Estelle.
Prinsesse Märtha Louise fra Norge sammen med sin mand, Ari Behn, dronning Margrethe og prinsesse Benedikte samt prinsesse Takamado fra Japan ankommer til frokost på rådhuset i Stockholm.
Björn Ulvaeus fra Abba, den svenske statsminister Stefan Löfven og hans hustru Ulla Löfven samt to af kong Carl Gustafs søstre, prinsesse Birgitta og prinsesse Desirée, ankommer til frokost på rådhuset i Stockholm.
Fireårige prinsesse Estelle gjorde store øjne og lavede sjove grimasser adskillige gange i løbet af dagen. Her ses hun sammen med sin mor, kronprinsesse Victoria.
Forsvaret fejrede kong Carl Gustaf med musik i slotsgården, blandt andet spillede de Abbas 'Dancing Queen'.