Royale

Den dag Elizabeth dør afbrydes alle tv-programmer

Det anslås, at over tre milliarder mennesker vil følge med, når Elizabeth engang går bort. En begivenhed, der allerede er planlagt.

Hun er en af de mest markante og magtfulde regenter i Europa. Og hun har - bogstaveligt talt - været monark i en menneskealder. 

Siden 1953 har hun regeret Storbritannien, som hendes forfædre har gjort det i 1000 år. 

Og så er hun med sine 90 år verdens ældste nulevende monark. Ydermere er hun den britiske monark, der har haft den længste regeringsperiode nogensinde. 

Dronning Elizabeth den 2. er derfor ikke bare en monark. Hun er en institution og et vigtigt historisk kapitel i Storbritanniens og Europas historie. 

Et virvar af processer 

Så hvad sker der, den dag Elizabeth går bort? 

Det interessante - og en kende morbide - tankeeksperiment har mediet Business Insider undersøgt. 

Mediet har minutiøst gennemgået de forskellige processer, der finder sted, når Elizabeth ikke er her længere. 

Her er svaret derfor på, hvad der sker, når dronningen går bort. 

Det sker i Buckingham Palace

Hvilke mekanismer og processer, hoffet og kongehuset sætter i gang, kommer an på, hvordan Elizabeth går bort. 

Bliver det under forventede og kontrollerede omstændigheder, som eksempelvis efter sygdom, er planerne allerede lagt i Buckingham Palace.

Går dronningen bort under mere uventede omstændiger - som eksempelvis en ulykke, som det skete med prinsesse Diana - vil nyheden om dødsfaldet udkomme mere uplanlagt og ukontrolleret, skriver Business Insider. 

Sådan bliver det formidlet

Såfremt det er forventet, at Elizabeth går bort, vil nyheden først ramme via hovedkanalerne. 

Alle BBCs kanaler vil stoppe og blive afbrudt af en ekstra nyhedsudsendelse. De andre kanaler er ikke forpligtet til at afbryde deres programmer - men det vil formentlig ske alligevel, skriver mediet. 

Herover kan du se, hvordan det så ud, da Elizabeths mor 'The Queen Mother' gik bort. 

I forlængelse af mediedækningen er det også værd at nævne, at der i dagene efter dødsfaldet og indtil begravelsen ikke vil blive vist komedier på TV. 

I hvert fald ikke på BBCs kanaler, skriver The Daily Mail. Desuden har flere tv-kanaler allerede købt sig til 'pakker' med videoklip om regentens liv, der kan vises.    

Prins Charles udnævnes

Når kongehusets ansatte er sendt hjem og de offentlige turistattraktioner er lukkede, bliver der afholdt en formel tiltrædelse på St. James’ Palace, hvor prins Charles bliver udråbt til ny regent. 

Det har været diskuteret, om kronen ville springe et led over, så prins William i stedet ville blive konge. Det har prins Charles dog afvist. 

I stedet bliver prins William prins af Wales - en titel, som prins Charles besidder i dag. 

Folket vil hylde dronningen for sidste gang

Alt imens dette foregår, vil dronning Elizabeths kiste blive stillet frem, sådan at det britiske folk kan sige et sidste farvel til regenten. Dette vil foregå i Westminster Hall. 

Westminster Hall i London er stedet, hvor de to kamre i Det britiske parlament mødes. 

Her vil der blive holdt en kort ceremoni, når kisten ankommer, og herefter vil det være muligt for befolkningen at vise deres respekt.

Da Elizabeths mors kiste lå i Westminster Hall, var 200.000 forbi for at sige farvel. Det tal kan blive væsentligt højere, når Elizabeth den 2. engang går bort, skriver Business Insider. 

Millioner vil følge med  

Kisten vil blive i Westminster Hall, indtil Elizabeth skal begraves. Ifølge The Daily Mail vil dette ske 12 dage efter, at regenten dør.

Kisten vil så blive transporteret til Westminster Abbey - den traditionsrige kirke, der fungerer som både kronings- og begravelsessted for de engelske monarker. 

Begravelsen vil desuden ifølge Business Insider blive erklæret national helligdag. 

Samtidig vil begravelsen blive et enormt mediemæssigt tilløbsstykke, som millioner vil følge. 

Da prinsesse Diana døde, mødte mere end en million mennesker op til begravelses-kortegen, mens 30 millioner briter fulgte med på tv-skærmene og 2,5 milliarder så med på verdensplan. 

Ifølge BBC vil endnu flere følge med, når Elizabeth engang begraves. Over 3 milliarder, lyder forudsigelsen.