Royale

Danseprinsessen fylder ni år: Se Marys private billeder af Isabella

Kronprinsparrets næstældste barn, prinsesse Isabella, fylder torsdag ni år. Hun deler fødselsdag med den engelske dronning Elizabeth.

Mens hele verden torsdag fejrer den engelske dronning Elizabeths 90 års fødselsdag, har vi herhjemme også grund til royal fejring. Prinsesse Isabella fylder ni år, og som der efterhånden er tradition for, markerer kongehuset dagen ved at offentliggøre nye billeder taget af mor, kronprinsesse Mary.

Den smilende pige havde allerede sin første arbejdsdag sidste år, hvor hun døbte den nye Samsø-færge, der meget passende fik navnet Prinsesse Isabella.

Hun vandt for alvor danskernes hjerter til dronningens 75 års fødselsdag sidste år. Inden kongefamilien trådte ud på balkonen på Amalienborg for at vinke til de fremmødte, dansede prinsessen rundt indenfor i den tro, at ingen kunne se hende. Se den søde video øverst.

Prinsesse Isabella er kronprinsparrets andet barn og den tredje i den danske tronfølge efter sin far og storebror, Christian.

Mens der har været tradition for, at kongelige går på privat- og kostskoler, går prinsessen i anden klasse på Tranegårdskolen i Hellerup, der er en almindelig folkeskole. Her går også prins Christian, der går i fjerde klasse.

Få et overblik over den kongelige familie her: