Royale

Kom tættere på Alexandras syv turbulente måneder

De seneste syv måneder har været fulde af omvæltninger for den tidligere prinsesse, der både har sendt sin søn på kostskole og ladet sig skille.

Grevinde Alexandras netop overståede hussalg af millionvillaen på ydre Østerbro har igen åbnet op for diskussionen om den meget kritiserede apanage-ordning, der sikrer hende omkring 2,3 millioner kroner om året.

Og det er bestemt ikke første gang, at grevindens privatliv eller økonomi er blevet diskuteret. Faktisk har grevinde Alexandra ryddet avisforsider og meget mere de sidste syv år, fordi hendes liv har budt på store forandringer.

Den største nyhed var, da hun i september sidste år annoncerede via en pressemeddelelse, at hun og fotografen Martin Jørgensen skulle skilles. Hun uddybede efterfølgende til Ritzau, at det var hendes beslutning. Skilsmissen skabte stor omtale, blandt andet fordi det var hendes skilsmisse nummer to.

- Nogle synes, det er en skandale, at hun nu er blevet skilt to gange. Det har nok for mange forstærket indtrykket af, at der er kaos i hendes liv, hvilket de seneste måneder har sat en tyk streg under. Det har ikke gjort hende populær - tværtimod. Det har virket ret kaotisk og tumultarisk med alt det, der er sket i hendes liv, siger historiker og kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen til TV 2 og tilføjer, at der garanteret også er nogen, der mener, at hun bare fremstår mere menneskelig.

Nederst i artiklen kan du se en tidslinje over de seneste syv måneders omvæltninger i grevinde Alexandras liv.

Stadig en særlig person

Han mener, at årsagen til at grevinde Alexandra stadig er interessant for medierne og offentligheden er, at hun kom tidligt ind i kongefamilien og selvfølgelig er mor til de to prinser, Nikolai og Felix.

Siden skilsmissen med prins Joachim er hun trådt ind i det danske jetset-miljø - ifølge Lars Hovbakke Sørensen på lige fod med andre kendisser.

- Der kan skrives meget mere om hende, og man kan gå tættere på, end man kan med de kongelige. Hun har en status lige midtimellem, for der er også ting, man ikke vil skrive om Alexandra, som man ville skrive om andre kendte personer, siger Lars Hovbakke Sørensen og fortsætter:

- Nogle betragter hende stadig som lidt anderledes og finere end andre. Man ville nok ikke skrive om eventuelle pinlige drukture, i hvert fald ikke på samme måde og med samme ordvalg som, hvis det var Nicklas Bendtner. Der er forskel, selv om hun ikke længere er en del af kongehuset.

Rimelig apanage?

Der har siden skilsmissen fra prins Joachim tilbage i 2005 været stor diskussion i befolkningen om, hvorvidt det er rimeligt, at hun modtager apanage, når hun ikke længere er en del af kongefamilien. I forbindelse med skilsmissen blev det skrevet ind i finansloven, at grevinden årligt skal tildeles et større beløb.

Ifølge Lars Hovbakke Sørensen hænger forargelsen sammen med, at mange ikke mener, hun arbejder nok for de penge, hun modtager.

- Der er mange, der ikke mener, hun gør nok ud af sine protektioner i forhold til, hvor mange penge hun får af staten. Efter finanskrisen blev der kun endnu mere fokus på, hvorvidt de kongelige arbejder nok for pengene.

Væk fra andedammen

Hvor grevinde Alexandra og hendes hjemmeboende søn Prins Felix skal bo nu, vides endnu ikke. Men Lars Hovbakke Sørensen mener ikke, der er stor sandsynlighed for, at hun er på vej mod udlandet.

- Det kan godt være, at hun gør det om nogle år, når børnene er lidt større. Der er hensynet til famillien, som vejer tungt.

- Men hun er en meget internationalt orienteret person, så hvis hun kan finde noget at lave, ville det sikkert passe hende at komme lidt væk fra den danske andedam.

Grevinde Alexandras turbulente 7 måneder

  1. Prins Nikolai flytter hjemmefra

   I august sidste år startede prins Nikolai på kostskolen Herlufsholm, hvor han tager sin gymnasiale uddannelse. På skolen har man ikke kun undervisning, man bor der også, og det betød, at Alexandra måtte se sin dengang 15-årige søn flytte hjemmefra.

   - Jeg tror ikke, jeg får ham hjem mere - kun en gang i mellem i weekenderne, sagde grevinde Alexandra i forbindelse med hans skolestart.

   Senere fortalte hun medierne, at hun syntes, det var hårdt i starten, at han kun kom hjem hver anden weekend, men at hun havde vænnet sig til det.

    

  2. Grevinde Alexandra annoncerer skilsmisse

   8. september udsendte grevinde Alexandra en pressemeddelelse, hvor hun oplyste, at hun og fotografen Martin Jørgensen skulle skilles. På dette tidspunkt havde de været gift i otte år.

   I uddybende interview med Ritzau tilføjede hun, at skilsmissen var hendes beslutning.

   - Når man kan se, at der ikke er en fælles fremtid, og at der er nogle grundværdier, vi alle sammen har i et ægteskab, der bliver for forskellige, så er man nødt til at tage det op til revision, lød det fra hende.

  3. Eksmanden Martin Jørgensen hygger sig med X Factor-vært

   Grevinde Alexandras skilsmisse fra Martin Jørgensen får nyt liv i medierne, efter at flere medier har billeder af Martin Jørgensen og tidligere X Factor-værtinde Eva Harlou i byen sammen. X Factor-værtinden og hendes tidligere mand Thomas Troelsen annoncerede deres skilsmisse blot to dage efter Grevinde Alexandras. Harlou og Jørgensen har siden set en del til hinanden, men har ikke ønsket at kalde sig kærester.

  4. Grevinde Alexandra taler om skilsmissen

   Til premieren på filmen 'Kollektivet' viser grevinde Alexandra sig på den røde løber, hvor hun åbner op for udfordringerne med skilsmissen.

   - Det har været rigtig hårdt. Men jeg har det bedre nu. Jeg glæder mig sådan til at begynde et nyt år med nye, friske ting, hvor alt kan kastes op i luften, fortalte hun Se og Hør.

  5. Grevinde Alexandra sætter millionvilla til salg

   Grevinde Alexandra beslutter sig for at sælge den millionvilla, som hun tog med sig fra skilsmissen fra prins Joachim i april 2005 efter 7-8 måneders seperation.

   - På grund af min skilsmisse har jeg valgt at begynde et nyt kapitel i mine sønners og mit liv, sagde grevinde Alexandra til Ritzau.

    

  6. Grevinden leder ikke efter ny mand

   Grevinde Alexandra optræder på den røde løber til gallapremieren på Will Smith-filmen 'Concussion', hvor hun fortæller, at hun ikke er på jagt efter en ny mand.

   - Jeg har ikke fået en ny kæreste, og jeg er heller ikke på jagt efter en. Det skal nok komme lige pludselig, sagde hun til ugebladet Her&Nu.

  7. Grevinde Alexandra starter eget firma

   BT afslører, at grevinde Alexandra har startet sit eget firma under navnet 'Grevinde Alexandra', der i CVR-registret står opført som et pr- og kommunikationsfirma.

  8. Grevindens millionvilla bliver solgt

   Millionvillaen på ydre Østerbro er blevet solgt til et ukendt beløb. Den var blevet sat til salg for 25 millioner kroner og blev solgt på blot 55 dage, hvilket kan indikere, at der ikke er blevet givet det helt store nedslag på prisen.