Royale

Kronprins Frederik klar til sit livs udfordring

Kronprins Frederik deltager i weekenden i det grønlandske langrendsløb Arctic Circle Race, der betegnes som verdens hårdeste skiløb.

160 kilometer på ski i det barske grønlandske terræn omkring byen Sisimiut i Vestgrønland. 

Det er, hvad der venter kronprins Frederik, når han fredag eftermiddag glider af sted på sine langrendsski.

Hele weekenden tilbringer Kronprinsen sammen med de øvrige deltagere i Arctic Circle Race i det åbne landskab, hvor temperaturen ikke ser ud til at komme over frysepunktet på noget tidspunkt. I nattetimerne, hvor deltagerne skal sove i uopvarmede telte, bliver der helt ned til omkring 17 minusgrader.

Kronprins Frederik har længe set frem til løbet, der bliver betegnet som verdens hårdeste skiløb.

- Inden jeg bliver for gammel, vil jeg gerne gennemføre en Arctic Circle Race i Grønland, sagde kronprins Frederik således ifølge BT, efter han i september sidste år havde gennemført Lidingöløbet i Sverige og dermed sikret sig et diplom for at have gennemført fire ekstreme svenske løb inden for langrend, cykling, svømning og løb på under 12 måneder.

Blind dansker er også med

I år er det 20. gang, at Arctic Circle Race afvikles, og i alt 223 løbere fra 14 forskellige nationer stiller i år til start. Blandt dem er også den 62-årige dansker Arne Christensen, der er blind. Han glæder sig til at deltage i løbet, fortalte han i sidste uge i 'Go’ morgen Danmark'.

- Det nytter ikke at stille op og være bange og bekymret. Jeg er nødt til at tro på mig selv og så have tillid til min ledsager. Når det er på plads, synes jeg ikke, der er så meget at bekymre sig om, sagde Arne Christensen.

Også den danske sangskriver og sangerinde Anne Linnet og hendes søn, sangeren Xander, deltager i årets løb i Grønland. De to vil desuden give en intimkoncert for alle deltagerne i løbet af weekenden.

Følg løbet weekenden over her på tv2.dk og på løbets Facebook-side.