Royale

Kronprins Frederik før verdens hårdeste skiløb: Hvis man bare tror på det gode i alt

Kronprins Frederik har fredag taget hul på verdens hårdeste skiløb - et løb, han ville gennemføre, før det var for sent, fortæller han.

Med solen i ansigtet gled kronprins Frederik fredag eftermiddag afsted på landrendsski i det barske terræn omkring byen Sisimiut i Vestgrønland.

Her skal han henover weekenden deltage i langrendsløbet Arctic Circle Race, der betegnes som verdens hårdeste skiløb.

- ARC har de seneste 3-4 år været en ting, der skal prøves, inden man bliver alt for gammel. Det er 20. gang, det afholdes, og det glæder jeg mig rigtig meget til, sagde kronprins Frederik kort før start.

Det tre dage lange løb strækker sig over i alt 160 kilometer. Deltagerne skal derfor undervejs overnatte i uopvarmede telte i en camp cirka 58 kilometer fra Sisimiut by. 

Det handler om at gennemføre

Kronprins Frederik har flere gange tidligere besøgt Grønland, hvor han har været på forskellige ture rundt i den storslåede natur. Netop derfor føler han sig med egne ord meget hjemme lige der - og når solen samtidig skinner, er det helt specielt.

- På en dag som i dag står Grønland så skarpt og smukt. Det er det, vi alle håber på. Vi får det ikke altid, men hvis man er positiv og tror på det gode i alt, så får man sådan en dag som i dag, sagde kronprins Frederik. 

For to uger siden deltog den danske kronprins også i det norske langrends-skiløb Birkebeineren, hvor han dystede mod kronprins Haakon. Skiløbet Arctic Circle Race betegnes dog som verdens hårdeste skiløb - og kronprins Frederik har derfor på forhånd sat ambitionerne derefter.

- Ambitionen er sgu at nyde det og gennemføre det. Det er der, jeg ligger, slog kronprins Frederik fast.

I tv-klippet herunder kan du se, da Kronprins Frederik fredag eftermiddag kom fra start i Arctic Circle Race.

Må tænke på kræfterne

Arctic Circle Race foregår udelukkende i det åbne landskab, hvor temperaturen ikke ser ud til at komme over frysepunktet på noget tidspunkt. I nattetimerne kan det sågar blive helt ned til omkring 17 minusgrader - men det skræmmer ikke kronprins Frederik.

- Nej, det bliver et spørgsmål om, at man skal tænke på, at der er to dage foran efter den første dag. Så lidt økonomi med kræfterne - det er det, jeg kommer til at mærke efter ved mig selv.

I år er det 20. gang, at Arctic Circle Race afvikles, og i alt 231 løbere fra 16 forskellige lande stiller i år til start. Hele Sisimiut by forvandles under ACR til en folkefest, som i år blandt andet fejres med Anne Linnet og band, der optræder ved løbets afslutning på søndag d. 3. april.

Følg løbet weekenden over her på tv2.dk og på løbets Facebook-side.