Medina vækker opsigt i Sverige: - Det er virkelig "no no, totalt forbudt"

Medinas sene ankomst til dronning Margrethes kulturbal tirsdag aften vækker nu opsigt i Sverige. - Totalt forbudt, siger svensk ekspert.

Sangerinden Medina kan være glad for, at det var hos den danske dronning, hun tirsdag aften var inviteret til bal – og ikke hos kong Carl Gustaf af Sverige. 

Han havde nemlig ikke lagt skjul på, hvad han ville mene om, at nogle gæster var kommet for sent til et arrangement, hvor han var vært.

Det siger den svenske hofekspert Johan T. Lindwall til Expressen i kølvandet på historien om, at blandt andre Medina og skuespilleren Thure Lindhardt stik mod de uskrevne regler ankom til tirsdagens kulturbal efter den kongelige familie.

- Den svenske konge er meget konservativ, når det handler om at komme til tiden. Han var blevet meget irriteret. Og han havde vist det med sit ansigtsudtryk, siger Johan T. Lindwall til Expressen og fortsætter:

- Jeg tror ikke, at dronning Margrethe er lige så striks som vores svenske konge. Danskerne er ikke lige så optaget af det med tider som svenskerne. Svenskerne er mere konservative end danskerne på det område.

Medina var ikke alene

Om aftenselskabet

Aftenselskab for kunst og kultur blev første gang afholdt af regentparret i 1976 under navnet 'Arts et Lettres' (kunst og ord). Siden har regentparret inviteret til aftenselskaber for kunst og kultur i 1985, 1998 og senest i 2009.

Selskaber, hvor de inviterede var beskæftigede inden for kunst og kultur, kan dateres tilbage til Christian VIII's (1786-1848) tid, hvor kongen på baggrund af sin store interesse for kunst, kultur og videnskab indbød til selskab på slottet.

Kilde: Kongehuset

De cirka 350 kulturpersonligheder og kendte danskere, der tirsdag aften var inviteret til bal på Christiansborg Slot af dronning Margrethe, var blevet bedt om at ankomme mellem 18.30-19.15. Herefter skulle prinsesse Benedikte, prins Joachim og prinsesse Marie, kronprinsparret samt dronning Margrethe så ankomme som de sidste – som det gør sig gældende til alle arrangementer, som kongefamilien er vært for.

Men nogle minutter efter at dronning Margrethe var ankommet, ankom Medina, Thure Lindhardt, den nu pensionerede bordtennisspiller Michael Maze og billedkunstneren John Kørner så. 

Adspurgt om, hvorfor hun ankom så sent, svarede Medina:

- Sådan er det bare med mig tit.

- Jeg kom ikke for sent

Onsdag formiddag afviste Medina så på sin Instagram-profil, at hun og hendes nye kæreste, modellen Sebastian Lund, var kommet for sent.

- Jeg, samt mange andre, sad i et baglokale og ventede på, at vi måtte komme ind. Derfor stod vi foran pressen for sent. Det betyder ikke, at man er kommet for sent. Vi var der inden for den givne tidsramme, skrev hun. 

Faktum var dog, at Medina indtog Drabantsalen efter dronningen, og det er at betragte som et gedigent brud på etiketten, mener den svenske hofekspert Johan T. Lindwall.

- Man kommer ikke for sent til en kongelig fest, hvor de kongelige allerede er ankommet. Det er virkelig "no no, totalt forbudt" (…) Der er ingen, der kommer for sent til kongelige fester i Sverige, siger han.