Royale

Lie Kaas skøjtede mod dronningen - og 4 andre højdepunkter fra hofballet

Skuespilleren Nikolaj Lie Kaas skøjtede på de bonede gulve, og Medina kom for sent. Se listen over de fem højdepunkter fra dronnings kulturbal.

Kendis-Danmark var tirsdag aften samlet til årets helt store fest, da dronning Margrethe bød inden for til bal på Christiansborg Slot.

Om aftenselskabet

Aftenselskab for kunst og kultur blev første gang afholdt af regentparret i 1976 under navnet 'Arts et Lettres' (kunst og ord). Siden har regentparret inviteret til aftenselskaber for kunst og kultur i 1985, 1998 og senest i 2009.

Selskaber, hvor de inviterede var beskæftigede inden for kunst og kultur, kan dateres tilbage til Christian VIII's (1786-1848) tid, hvor kongen på baggrund af sin store interesse for kunst, kultur og videnskab indbød til selskab på slottet.

Kilde: Kongehuset

Cirka 350 kulturpersonligheder og kendte danskere var inviteret til selskabet, der officielt hedder aftenselskabet for kunst og kultur, og selvom alle øjne var rettet mod dronningen selv og den øvrige kongelige familie, var der alligevel en håndfuld af de kendte gæster, der løb med en stor del af pressens opmærksomhed.

I listen herunder har vi samlet de mest opsigtsvækkende øjeblikke fra tirsdagens bal.

De fem største øjeblikke fra kulturballet

 1. Medina kom for sent

  Sangerinden Medina brød de uskrevne regler, da hun valgte at ankomme til ballet efter den kongelige familie - og aftenens absolutte hovedperson, dronning Margrethe. Med andre ord: Hun kom for sent.

  Med sig ved sin side havde Medina sin nye kæreste, modellen Sebastian Lund, og selvom parret var sent på den, tog Medina sig tid til at par spørgsmål fra pressen.

  Retfærdigvis skal det nævnes, at også den nu tidligere bordtennisspiller Michael Maze, skuespilleren Thure Lindhardt, billedkunstneren John Kørner og triatleten Camilla Pedersen ankom efter dronningen.

  Onsdag formiddag afviser Medina dog på sin Instagram-profil at være kommet for sent.

  -  Jeg samt mange andre sad i et baglokale og ventede på, at vi måtte komme ind. Derfor stod vi foran pressen for sent. Det betyder ikke, at man er kommet for sent. Vi var der inden for den givne tidsramme, skriver hun. 

 2. Ghita Nørby vakte opsigt med stor kjole

  Der var Ghita Nørby, og så var der alle de andre.

  Aftenens absolut mest omtalte kjole sad nemlig på skuespildronningen, der så ud til at have en fest i den voluminøse kjole, der er designet af Nicholas Nybro.

  Mens de sociale meider var i kollektivt chok over kjolen, var designer og kommentator på TV 2, Jesper Høvring, vild med Ghita Nørbys kjolevalg.

  - Den er meget Ghita, og jeg er pjattet med den. Hun kommer ofte i meget stof, der falder ud over hende. Den skiller sig ud, fordi der er så meget volume i den, og jeg synes, den er helt forrygende, sagde han.

 3. Camilla Pedersen tog "forbudt" billede

  I de invitationer, kongehuset havde udsendt, stod der blandt andet, at man frabad sig, at der blev fotograferet under arrangementet på Christiansborg Slot.

  Den detalje havde triatlen Camilla Pedersen tilsyneladende ikke fanget, for allerede inden hun satte sig til bords, havde hun haft telefonen fremme og taget et billede, som hun straks delte på Facebook.

  Billedet viser Camilla Pedersens bordkort - som er placeret lige ved siden af kronprins Frederiks, så det er bestemt til at forstå, at fristelsen for et evigt minde blev for stor.

  Se billedet her.

 4. Nikolaj Lie Kaas skøjtede mod dronningen

  Der blev bukket og nejet for kongefamilien i utallige variationer tirsdag aften. Nogen - herbilandt skuespilleren Sidse Babett Knudsen - nejede meget dybt, mens andre var lidt stivere i det.

  Aftenens mest pudsige hilsen til Dronningen stod skuespilleren Nikolaj Lie Kaas for. Kombinationen af laksko og bonede gulve førte nemlig til, at skuespilleren, der var vært ved TV 2s store fødsesdagsshow for dronningen sidste år,  nærmest skøjtede dronningen i møde. 

  Det var dog ikke værre, end at han fik standset op i tide og hilst høfligt på majestæten.

 5. Henrik Vibskov havde hue på

  Mens størstedelen af de inviterede havde sørget for at gå hele vejen med galla-looket, valgte designeren Henrik Vibskov at møde op iført hue, mens hans kæreste, Karen-Marie Summersett Nørrekjær, havde et farvestrålende slags pandebånd på.

  Noget der ikke engang er tilladt i et klasseværelse i folkeskolen, men som alligevel går helt fint an til bal hos dronningen, mener designer og kommentator på TV 2, Jesper Høvring.

  - Det gælder om at være tro mod sig selv, og sådan ser Henrik Vibskov ud. Han har altid hue på. Det virker, sagde Jesper Høvring tirsdag aften.