Royale

Se alle billederne: De kendte til bal hos Dronningen

350 kendte danskere er tirsdag aften inviteret til kulturbal af dronning Margrethe på Christiansborg Slot. Se alle billederne her.

Smukke gallakjoler og skarpe smokinger. 

Det er dresscoden ved dronning Margrethes aftenselskab for kunst og kultur, der tirsdag afholdes på Christiansborg Slot.

Om aftenselskabet

Aftenselskab for kunst og kultur blev første gang afholdt af regentparret i 1976 under navnet 'Arts et Lettres' (kunst og ord). Siden har regentparret inviteret til aftenselskaber for kunst og kultur i 1985, 1998 og senest i 2009.

Selskaber, hvor de inviterede var beskæftigede inden for kunst og kultur, kan dateres tilbage til Christian VIII's (1786-1848) tid, hvor kongen på baggrund af sin store interesse for kunst, kultur og videnskab indbød til selskab på slottet.

Kilde: Kongehuset

Dronningen har inviteret cirka 350 kendte danskere til ballet, hvor der blandt andet skal spises en treretters-middag og danses lancier - og hvor kongehuset i øvrigt har frabedt sig, at gæsterne tager billeder i løbet af aftenen.

Ud over en lang række af populære musikere, skuespillere, kunstnere og sportsfolk deltager dronning Margrethe, kronprinsparret, prins Joachim og prinsesse Marie samt prinsesse Benedikte i festlighederne. 

Folketinget er repræsenteret ved statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), kulturminister Bertel Haarder (V) samt formanden for folketinget, Pia Kjærsgaard.

Se billederne af de kendte gæster ved aftenens fest herunder.