Royale

Kongelige tvillinger fylder 5: Se Marys egne billeder her

Kronprinsparrets tvillingepar, prins Vincent og prinsesse Josephine, fylder fem år den 8. januar. Se billeder fra deres liv her.

I dag, fredag den 8. januar, er det fem år siden, at kronprinsesse Mary fødte Danmark et sæt royale tvillinger, nemlig prins Vincent Frederik Minik Alexander og prinsesse Josephine Sophia Ivalo Mathilda.

Prins Vincent kom til verden klokken 10.30, og 26 minutter senere blev prinsesse Josephine så født.

I løbet af det seneste år har dagens to fødselarer begge formået at skabe overskrifter i ugebladene og på nettet. Således kunne prinsesse Josephine fremvise en brækket arm under Kongefamiliens sommerferie i Gråsten i sommer, mens prins Vincent især fik sin farmors opmærksomhed, da han blev lidt for ivrig på balkonen under hendes fødselsdagsfejring på Amalienborg i april.

Se videoindslaget, hvor dronning Margrethe stopper prins Vincent i at kravle over balkonen, øverst.

I dagens anledning har Kongehuset udsendt tre nye billeder af prins Vincent og prinsesse Josephine, som alle er taget af kronprinsesse Mary. Se de helt nye billeder og en række tidligere billeder af tvillingeparret herunder.

I anledning af prinsesse Josephine og prins Vincents fem års fødselsdag den 8. januar 2016 har Kongehuset udsendt disse nye billeder, som er taget af børnenes mor, kronprinsesse Mary. Billedet her er taget i Australien i december 2015.
I anledning af prinsesse Josephine og prins Vincents fem års fødselsdag den 8. januar 2016 har Kongehuset udsendt disse nye billeder, som er taget af børnenes mor, kronprinsesse Mary.
Prins Vincent og prinsesse Josephine til Bogforum i Bella Center i november 2015 sammen med deres mor, kronprinsesse Mary.
Prins Vincent får et kys på kinden af sin mor, kronprinsesse Mary, mens prinsesse Josephine fremviser sin brækkede arm. Billedet er taget under Kongefamiliens sommerferie på Gråsten Slot i sommeren 2015.
En grimasse der kan passe. Prinsesse Josephine i fuld vigør på Gråsten Slot i sommeren 2015. I baggrunden ses hendes tvillingebror, prins Vincent.
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary hygger om deres to yngste, prins Vincent og prinsesse Josephine, på en skiferie i Schweiz i februar 2015.
Prins Vincent og prinsesse Josephine planter træer i Qaqortoq under kronprinsparrets besøg til Grønland i sommeren 2014.
Prins Vincent og prinsesse Josephine leger på trappen ved Gråsten Slot. Fotograferet i sommeren 2013.
Kronprinsparrets og deres to yngste børn leger ved gyngestativet på Gråsten Slot. Fotograferet i sommeren 2013.
Prinsesse Josephine og prins Vincent fotograferet i anledning af deres to års fødselsdag i 2013.
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik på sommertogt med prins Vincent og prinsesse Josephine i sommeren 2011. Her er familien fotograferet ved ankomst til Hirtshals.
Prins Vincent og prinsesse Josephine i armene på farmor og farfar, dronning Margrethe og prins Henrik, ved den årlige sommerfotografering på Gråsten Slot. Her i sommeren 2011.
Erik Norman Svendsen døber prins Vincent og prinsesse Josephine i Holmens Kirke i København den den 14. april 2011, mens storesøster, prinsesse Isabella, ser nysgerrigt til.
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary viser de seks dage gamle tvillinger frem på Rigshospitalet den 14. januar 2011. Prins Vincent ses til venstre, prinsesse Josephine til højre.