Royale

Alexandra: Jeg kunne ikke se os have en fremtid sammen

Se arkivoptagelser fra 2007, da grevinde Alexandra og Martin Jørgensen blev gift, øverst i artiklen.

- Vi har ikke de samme værdier længere, og jeg kunne ikke se os have en fremtid sammen.

Sådan siger grevinde Alexandra om skilsmissen fra fotograf Martin Jørgensen i et interview med Ritzau.

- Når man kan se, at der ikke er en fælles fremtid, og at der er nogle grundværdier, vi alle sammen har i et ægteskab, der bliver for forskellige, så er man nødt til at tage det op til revision, siger hun.

Ifølge grevinden er beslutningen hendes, men den har ikke været nem.

- Når man bliver gift, så er der mange følelser involveret, og man håber, at det varer for livet, så det er en stor og hård beslutning at tage, men den har jeg truffet nu, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Er flyttet fra hinanden

Tirsdag oplyste Alexandras advokat, Mette Ravn Steenstrup, i en pressemeddelelse, at parret efter otte års ægteskab skal skilles. Og Martin Jørgensen allerede er fraflyttet parrets tidligere fælles hjem på Svanemøllevej på Østerbro i København.

Parret blev gift 3. marts 2007 i Øster Egede Kirke i Fakse. I den forbindelse indgik de ifølge BT samtidig en ægtepagt, som sikrer, at grevinden ikke skal dele sin formue i forbindelse med en skilsmisse.

Børnene har førsteprioritet

Grevinde Alexandras to sønner, prins Nikolai og prins Felix, som hun har fra sit tidligere ægteskab med prins Joachim, har førsteprioritet for hende.

 - Som den stærke, kærlige mor, jeg altid har været overfor mine børn, vil jeg sørge for, at de bliver så lidt påvirkede af det som muligt, og at vi kan få en hverdag til at hænge sammen, siger grevinden, der selv har informeret Kongehuset om sin beslutning.

 - Jeg har gjort mig mange overvejelser, og jeg har også løbende fortalt børnene nogle ting, så det ikke kommer helt bag på dem, så jeg synes, at børnene og jeg er klædt godt på til at komme videre så godt, som vi kan, siger hun og uddyber:

 - Vi har talt lidt undervejs om, at vores liv som familie har ændret sig, og at det stadig ændrer sig, og jeg er der for dem og prøver at sørge for, at vi har så normalt et liv med rutiner som muligt.

 Alligevel er det ikke nemt at skulle være alene med børnene.

 - Jeg tror ikke, jeg har ønsket mig at være alenemor, men nu er situationen sådan, at jeg skal være alenemor, eller at jeg er alenemor. Det er svært at stå som den ene, når man før har været to, men det er den rigtige beslutning, og så er jeg nødt til at finde mig i det, siger hun.

Bliver i Danmark

Grevinde Alexandra er født i Hong Kong, men flyttede til Danmark og giftede sig med prins Joachim i 1995. For hende er der ingen tvivl om, hvor hendes fremtid ligger.

 - Danmark er mit hjem og jeg har altid følt mig hjemme her. Jeg elsker Danmark, og mine børn går i skole her. Så selvfølgelig skal jeg blive her, siger grevinden, der bliver i huset på Østerbro, som hun indtil for nylig har delt med Martin Jørgensen.

 - Det er børnenes og mit hjem. Det er kritisk og vigtigt for mig at give børnene en god og tryg og stabil base, siger grevinde Alexandra, der stadig vil passe sine forpligtelser i de organisationer, hun er tilknyttet.

 - Jeg har mine protektioner og pligter, som jeg helt klart og uden tvivl fortsætter, både med møder og tilstedeværelse og arrangementer. Jeg har ikke tænkt mig overhovedet at være væk, siger hun.

Mødtes på Schackenborg

Grevinden og fotografen traf hinanden første gang i 1999, da han som fotograf var på Schackenborg for at lave et program om prins Joachim.

Og da hun fyldte 40 år og blev portrætteret i programmet "Mit hjem er mit slot", var det igen den 14 år yngre fotograf, der stod bag kameraet.

Se arkivoptagelser fra 2007, da grevinde Alexandra og Martin Jørgensen blev gift, øverst i artiklen - og se herunder video fra 2012, da parret ankom til gallakoncert i DR Koncerthuset: