Royale

Prinsesse Marie om sønnens første skoledag: Det er meget rørende

Dagene i denne uge har stået på skolestart for landets børn - også de royale.

Fredag begyndte prins Joachim og prinsesse Maries søn, prins Henrik, nemlig i 0. klasse på Sct. Joseph Søstrenes Skole i Ordrup.

Men inden skoledagen for alvor gik i gang, stillede den seksårige prins, hans forældre og lillesøster, prinsesse Athena, op til fotografering foran deres nyindkøbte hjem i Klampenborg på den store dag, og her kunne den nye skoleelev blandt andet fortælle, hvad der var i skoletasken og hvilket fag, han glæder sig mest til.

- Jeg skal gå i a-klassen, og jeg har mødt de andre i klassen. Jeg har lært at skrive mit eget navn og har et penalhus og en madkasse i min skoletaske. Jeg kan bedst lide regning, lød det fra prins Henrik.

Rørt prinsesse Marie

Det var også en rørt mor, der kunne sende sin førstefødte af sted i skole for første gang.

- Det er meget spændende og rørende. Jeg har svært ved at forstå, at det allerede er nu, sagde prinsesse Marie.

Ifølge Billed Bladet står første skoledag på en fællestime med forældrene, og bagefter er der fri leg, indtil dagen slutter allerede klokken 11. Først på mandag går det rigtige skoleskema i gang med timer fra klokken 8.10-13.05.

Joachim: Derfor valgt vi denne skole

Prins Joachim og prinsesse Marie har valgt en romersk-katolsk privatskole til sønnike og ikke Krebs Skole, hvor prins Joachims to ældste børn, prins Nikolai og prins Felix har gået, og hvor prins Joachim og kronprins Frederik også selv gik som børn.

- Det er en skole, som lever op til de idealer og ønsker, vi har. Og ikke mindst tilbyder skolen den undervisning og det pensum, vi synes, er passende. Og det var et helt naturligt valg, når den oven i købet ligger så tæt på vores hjem, forklarede prins Joachim fredag morgen.

Sidst, et af de royale børn havde første skoledag, var i 2013, hvor prinsesse Isabella begyndte på Tranegårdsskolen i Hellerup. Se et indslag fra prinsessens første skoledag her:

Her går de kongelige børn i skole

  • Prins Christian og prinsesse Isabella: Tranegårdsskolen i Hellerup
  • Prins Nikolai: Herlufsholm Kostskole i Næstved
  • Prins Felix: Krebs Skole på Østerbro i København
  • Prins Henrik: Sct. Joseph Søstrenes Skole i Ordrup