Royale

Dronningen til Henrik: Din energi er udmærket, hvis du spørger mig

Dronning Margrethe og prins Henrik befinder sig i øjeblikket i Grønland. De er på et storstilet sommertogt, der tager dem rundt til både større og mindre byer. Mandag besøgte regentparret byen Maniitsoq, hvor der også blev tid til et interview med TV 2.

Siden prinsgemalens fravær ved dronningens 75-års fødselsdag i april måned har der været adskillige spørgsmål om, hvorfor han ikke var til stede ved festlighederne. Spørgsmål vedrørende hele den situation og hans efterfølgende afbud til prins Carl Philips bryllup i Sverige i juni var regentparret imidlertid ikke indstillet på at svare på.

- Ved De hvad, det er sådan set én af de ting, vi ikke synes har ret meget med Grønlandsrejsen at gøre. Og det er så sådan set dét, siger dronningen i interviewet. 

Herefter forsøgte TV 2’s journalist at få svar på, hvordan prinsgemalens helbred er.

- Jeg tror, det er godt. Jeg er træt, og jeg bliver hurtigere træt på grund af alderen. 81 år er en vis alder. Ellers prøver jeg at blive ved lige så meget, som jeg kan, siger prinsgemalen.

Dronningen mener til gengæld ikke, at prinsgemalens helbred fejler noget.

- Jeg synes, din energi har det aldeles udmærket, hvis du spørger mig, siger hun.

Smukt land gennem 45 år

Det er langt fra første gang, regentparret besøger det enorme land mod nord. Ikke desto mindre er de imponeret hver gang, turen går til Grønland.

- Det er et land i udvikling. En meget stor udvikling over de sidste 45 år, siger prins Henrik til TV 2.

- Det er et meget smukt land, og naturen er overvældende, siger dronningen.

Se interviewet i klippet øverst, hvor du også kan få svar på, hvorfor regentparret ikke selv tager billeder, når de er på disse ture.