Royale

Marie stoppet på Roskilde: "Shit! Var hun prinsesse?!?"

Selveste prinsesse Marie besøgte torsdag Roskilde Festival. Den royale kendis tiltrak sig masser af opmærksomhed på pladsen. En enkelt vagt vidste dog ikke, at det var en ægte royal, der skulle gennem porten.

Men det vender vi tilbage til.

Prinsessen, der besøgte festivalen i sin egenskab som protektor for Folkekirkens Nødhjælp, var blandt andet forbi en pantbod, hvor hun skulle se, hvordan de mange tusinder øldåser og krus, der drikkes af hver dag, bliver genbrugt.

Efterfølgende skulle prinsessen på besøg hos Danmarks første butik med overskudsmad, WeFood, hvor man bekæmper madspild. Der smides ifølge Folkekirkens Nødhjælp 700.000 tons mad ud hvert år i Danmark.

Og det var med det for øje, at Folkekirkens Nødhjælp inviterede prinsessen på besøg. For WeFood, der åbner i København i slutningen af året, arbejder mod at bekæmpe sult blandt verdens absolut fattigste.

På mange måder var det en lettere kaotisk affære, da prinsesse Marie først skulle vises rundt på festivalen. Til at begynde var prinsessens i backstage-området. Men på næste stop bevægede hun sig ud på festivalens camping-område Vest. Her blev hun ledt gennem en stor bid af festivalen og ankom til sidst ved en pantbod, hvor hun skulle se på sorteringen af den meget pant, der ophober sig på festivalen.

Efterfølgende blev prinsessen ledt over broen mellem camping-område Vest og Øst og ind på selve festivalområdet, hvor hun skulle modtage en æresaktie fra WeFood.

Men selvom man er prinsesse, skal man ikke regne med, at reglerne håndhæves anderledes. Det måtte Marie sande, da hun var på vej ind på festivalpladsen. Marie havde en flaske vand med sig i det varme vejr. Og på det sidste stop inden, hun var helt inde på musikområdet, blev prinsessen stoppet i sin gang af en frivillig, der fortalte Marie, at hun blev nødt til at fjerne skruelåget på sin vandflaske. Ellers kunne hun ikke få den med ind.

Situationen er fanget på billedet herunder:

Prinsesse Marie tog det hele med et smil. Og låget blev fjernet. Men smilet blev dog en anelser mere anstrengt hos den frivillige, da tv2.dk fangede hende kort efter.

Hvad sagde du til prinsessen?

- Shit! Var det en prinsesse?!? Det anede jeg ikke, ej det er pinligt, lød det fra kvinden, som bærer stråhat på billedet. Efterfølgende kunne hun dog godt se det morsomme i situationen og grinede.

Til slut blev Marie ledt hen foran pladsen foran Orange Scene. Umiddelbart inden havde hun taget spørgsmål fra de mange pressefolk.

- Det er meget spændende på at være at på Roskilde. Det er vigtigt at komme ud og besøge de frivillige. Jeg bliver meget berørt af at se, der bliver ydet så stor en indsats fra de frivillige, sagde prinsessen, inden hun uddybede:

- Det er min første gang på Roskilde. Der er mange flotte og interessante telte på pladsen, som kunne bruges i forbindelse med nødhjælsarbejde, som mange i Afrika ville kunne nyde godt af, sagde prinsessen, der kort efter forlod Roskilde Festival, uden at have hørt en eneste koncert.

- Det må blive en anden gang, forklarede prinsessen.

Fakta Roskilde Festival

Hvor:

Dyrskuepladsen, Roskilde

Hvor mange mennesker:

130.000 i alt. 80.000 solgte billetter

Hovednavne i 2015:

Paul McCartney, Disclosure, Florence + The Machne, Kendrick Lamar, Mew, Muse og Pharrell Williams.

Antal dage med musik:

4 dage med musik på selve festivalen. Og 4 dage i warm-up-perioden.

Musikprofil:

Utal af forskellige genre. Enkelte store og samlende navne og et bredt mellemprogram, hvor fokus er på den nye oplevelse. Dog ikke så meget fokus på pop.

Billetpris for alle dage:

1.965 kroner.

Billetstatus:

Udsolgt af partout-billetter.

Musikbudget:

Ca. 60 millioner kroner (opdateret pris).