Royale

Royal ekspert: Det kunne Dronningen aldrig finde på

Dronning Margrethe var nær kommet til at udnævne prins Henrik til konge, da hun under tirsdag aftens royale gallataffel holdt en tale til det hollandske regentpar, kong Willem-Alexander og dronning Maxima,

Undervejs i talen – som foregik på engelsk – var dronning Margrethe tæt på at lave en talefejl, da hun kom til at sige de første lyde af det engelske ord for konge, "king". Inden hun nåede at få hele ordet over sine læber, formåede dronningen dog at rette sit ordvalg til "prince consort", som er prins Henriks officielle betegnelse, "prinsgemal".

Billed-Bladets royale reporter, Trine Larsen, var selv til stede i salen, og fra hendes plads på balkonen lagde hun ikke mærke til Dronningens mulige talefejl.

- Jeg tror ikke, der er nogen derinde, der har lagt mærke til det. Man skal være tv-seer for at opfange den, og selv på tv vil jeg tro, at det er de færreste, der har registreret det, siger Trine Larsen, der umuligt kan forestille sig, at det var dronning Margrethes intention at kalde prins Henrik for konge.

- Dronningen kunne aldrig finde på at gøre den slags med vilje ved et officielt arrangement. På det punkt er hun meget traditionsbunden, og en officiel statsmiddag er noget af det fineste, vi har her i Danmark. Så det kunne hun ikke drømme om.

- Folk må naturligvis fortolke, som de har lyst til, men forklaringen må være, at det har været en lang dag. Pigen er 75 år, og lyset er stærkt og dårligt, så måske er hun et kort øjeblik kommet til at kigge på linjen nedenunder i sin tale, for hun sagde jo ”king” flere gange i talen, for hun står jo og holder tale for en konge, siger Trine Larsen

Talefejl eller ej, så er det kun en måned siden, at prins Henrik igen stillede spørgsmål ved, hvorfor han ikke kan blive kaldt konge frem for prinsgemal. Det skete under et interview med hollandske medier i februar.