Royale

Den royale fremtid for Europa

Den royale fremtid ser ganske anderledes og mere moderne ud, hvis man tager afsæt i de kongelige kronprins- og kronprinsesse-familier. Europa kan stadig fremvise den gammeldags, traditionelle familie og den mere moderne kernefamilie men også den meget åbne og varme almindelige familie.

Go'Morgen havde i forbindelse med det royale besøg fra England sat sit blik på de europæiske tronarvinger, og Anne Bennike fra Her & Nu gav sit bud på, hvordan de nye royale familier adskiller sig markant både fra hinanden og fra deres forældre, der regerer på tronen lige nu.

For at starte ved det fornemme besøg som Danmark havde i går i forbindelse med nødhjælpen til Afrika, fortæller Bennike, at William og Kate fremstår som det meget traditionelle og gammeldags par, som ikke er ude blandt folket på sammen måde som fx det norske kronprinspar.

"De har meget få opgaver - mindre end en om måneden, og man må ikke tale til dem eller lytte til deres samtaler, og der er mange krav, som folket skal adlyde. De var meget overrasket over, at man måtte tale til det danske kronprinspar, og at de også svarer", fortæller Bennike.

Moderne kernefamilie

Derimod er det lidt en anden sag, når det gælder det danske kronprinspar. Frederik og Mary er den moderne kernefamilie med den lille tronarving i en forholdsvis almindelig folkeskole, og de har mange flere opgaver ude blandt folket end det britiske par.

Bennike fortæller: " Mary er meget dygtig til at være ude på opgaver, og hun har en fantastisk forbindelse med børn. Hun giver sig god tid til dem, så de føler sig værdsat".

Det 'almindelige' par

Og sjovt nok er det norske kronprinspar, ifølge Bennike, det mest hjertelige og folkelige par, trods titler som 'skandale-parret' ofte har fyldt overskrifterne, netop når det gjaldt det norske kronprinspar. De er et helt almindeligt par, der har Facebook profiler, hvor de åbent fortæller om dagligdagen og de har fx lagt deres datters tegninger ud på profilen samt andre private billeder.

Bennike fortæller: "I anledning af deres 10 års bryllupsdag, fortalte Mette-Marit åbent og ærligt, at hun havde gået rundt og grædt i Oslos gader, da de havde en pause i deres forhold".

De varme par

Det svenske par betegnes som det varme og sjove par, og alle elsker kronprinsesse Victoria. Hun er både skraldgrinende og meget begavet, og Sverige elsker, at hun engang imellem hopper ud af kronprinsesse-rollen.

Bennike siger: "De har med tiden lært at elske Daniel, da de kan se, hvor højt de elsker hinanden".

Det hollandske par Willem-Alexander og Máxima Zorreguieta er også et vellidt par, hvor specielt den argentinske Máxima har fået rusket op i kronprinsen, og de er mere afslappede og grinende. Hun betegnes lidt som naboens søde datter.

Bennike glæder sig allermest til at følge et bestemt par, ud over det danske selvfølgelig - så kig med på klippet og hør hvem, hun glæder sig mest til at følge i fremtiden.