X Factor

Følg første liveshow i 'X Factor' her

Hvad skete der? Årets første liveshow i 'X Factor' sluttede fredag aften. Kwamie Livs gruppe DiVERSE måtte som de første forlade showet.

Se programmet på TV 2 eller her på TV 2 PLAY.

 

Blachman: -Jeg har det fedt

Thomas Blachman gik videre med fra det første liveshow i 'X Factor' med alle sine tre deltagere - men først efter at solisten Rosita overlevede sin tur i farezonen.

-  Sikkert kan man ikke kalde det, men jeg har det fedt, sagde Blachman efter showet.

- Hovedpointen er, at du har en pointe med de sange, de går ind og laver. Og det havde Rosita. Der har ikke været en liveshow-deltager med så meget pointe som hende, sagde Blachman.

Rosita Bramsen fra Aarhus er 29 år og har gennem ’X Factor’ sunget sine egne sange. Det valgte hun også at gøre fredag aften, hvor hun gik på scenen med sit nummer ’Tag det tilbage’.

- Nummeret handler om seksuel frigørelse og rejsen til at være den, jeg er, og sætte en grænse, sagde Rosita Bramsen inden fredagens show.

Deltager forlod scenen drivvåd

Kristoffer Lundholm gik drivvåd fra 'X Factor' scenen, og det havde en helt naturlig forklaring.

Som en del af scenografien havde han sammen med dommer Simon Kvamm valgte at lade sig bade under bruseren midt i nummeret ’Stråle – Tåre – Dråbe’ af Hymns from Nineveh.

 - Det var fedt. Jeg har øvet mig hjemme i min egen bruser, grinede han efter showet, hvor seerne sendte ham videre - uden at ryge i farezonen.

Farvel med oprejst pande

Fra 'X Factor' scenen er det en flok skuffede deltagere fra DiVERSE, der nu skal rejse hjem fra 'X Factor' efter blot et liveshow.

- Det var en kæmpe ærgrelse. Men konkurrencen var virkelig hård i år. 

- Vi fik vist, at man kan være en pigegruppe med girlpower og energi. Det har manglet i Damark, lød det med oprejst pande fra gruppen, der består af Azra Hamid,  Josephine Lykke Andersen, Angelina Raldorf, Aisha Erbas og Esther Duncan, 18 år.

Med det tidlige farvel til DiVERSE har dommer Kwamie Liv nu to deltagere tilbage i 'X Factor': Solisterne Nambahlou og Henrik.

Følg med - reaktioner fra aftenens show på vej

Vi har sendt reporterne afsted mod 'X Factor'-scenen for at få de første reaktioner fra deltagerne.

Følg med her.

-Vær stolte af jer selv

Kwamie Liw var den første dommer, der måtte sige farvel til en deltager i årets 'X Factor', da den sammensatte gruppe DiVERSE blev sendt hjem.

- I skal være stolte af jer selv. Jeg er ked af, at vi ikke fik lov at udleve det sammen, lød de opmuntrende ord fra dommeren.

-Vi siger tusind tak for oplevelsen, sagde gruppen fra scenen.

Dermed siger 'X Factor' farvel til fem deltagere i gruppen: Azra Hamid, 19 år, Hvidovre, Josephine Lykke Andersen, 22 år, København, Angelina Raldorf, 18 år, Jyllinge, Aisha Erbas, 19 år, Kastrup, Esther Duncan, 18 år, Vejle.

DiVERSE ude af 'X Factor'

Det var debutanten ved dommerbordet, Simon Kvamm, der stod med det afgørende valg mellem DiVERSE og Rosita.

Det stod klart, efter at Blachman og Kwamie Liv begge valgte at sende modstanderens deltager hjem. 

Simon Kvamm endte med at sende DiVERSE hjem, men det var ikke uden tvivl.  Dommeren har været meget kritisk overfor Rositas sangskrivning, men endte med at lade tvivlen komme hende til gode.

- Jeg er nysgerrig på, hvad der kommer mere, sagde Simon Kvamm til Blachmanns deltager.

Rosita synger sin overlevelsessang

Rosita synger 'One' af U2.

DiVERSE synger deres overlevelsessang

DiVERSE synger 'Nattely' af Pil. 

De er i farezonen

Thomas Blachmans solist over 23 år Rosita og Kwamie Livs gruppe DiVERSE er i farezonen i sæsonens første liveshow af 'X Factor'.

Kwamie Liw fortæller, at hende og gruppen prøver at give scenen noget pop og glæde med DiVERSE. 

Det bliver højst sandsyndligt Simon Kvamm, der skal afgøre, hvem der skal hjem.

- Jeg vil prøve at bruge mit hoved og min mave i en eller anden forening. Jeg vil lægge mærke til, hvad jeg er mest nysgerrig på at se mere af, siger Simon Kvamm. 

Thomas Blachman var alt andet end tilfreds med at se sin deltager Rosita i farezonen.

- Man kommer med den vildeste sang, der har været i liveshow nogensinde, lød det med temperament fra Blachman.

Henrik er den sidste, der er direkte videre

Kristoffer Lundholm er videre

Sigalaz er videre

ROSÉL er videre

Nambahlou er videre

Clara Nedergaard er videre

theodor er videre

Så er deltagerne på scenen igen

Nu er det tid til at modtage seernes dom. To deltagere skal sendes i farezonen.

‘X Factor’-finale rykkes ud i landet

Så er vi tilbage fra pausen. Sofie Linde har en nyhed med på scenen. Hun kan nemlig fortælle, at når der 31. marts skal findes en vinder af 'X Factor', sker det ikke i det faste studie - finalen rykkes nemlig til Arena Randers.

Her skal årets finalister optræde foran mere end 3500 publikummer.

Så er der pause

Alle deltagere har nu været på den store livescene for allerførste gang. I pausen er der mulighed for at stemme, inden afgørelsen.

Showet er tilbage cirka 21.50.

Nu har alle deltagerne har været på scenen

Nu er det op til seerne at stemme på, hvem der skal videre i ‘X Factor’. De syv deltagere, der får flest stemmer, går direkte videre.

De to, der får færrest stemmer, skal på scenen igen for at synge en ekstra gang. Herefter er det op til dommerne, hvem der går videre i årets ‘X Factor’.