Badehotellet-stjerne forvandles til Anker Jørgensen

I en ny tv-serie skal Lars Ranthe spille statsminister Anker Jørgensen. Serien ventes at komme på TV 2 omkring årsskiftet.

Den tidligere statsminister Anker Jørgensen bliver omdrejningspunktet i en ny dokudramaserie kaldet ’Anker’.

Serien tager sit afsæt i 1972, hvor socialdemokraten Anker Jørgensen – meget overraskende – bliver statsminister.

Det var starten pĂĄ et hektisk ĂĄrti, hvor han ogsĂĄ mistede magten, men senere genvandt statsministerposten flere gange.

Det var en periode med oliekrise, krig og nye politiske vinde, som da Mogens Glistrup og Fremskridtspartiet stormede ind i Folketinget ved jordskredsvalget i 1973. Og samtidig var det turbulente år i Ankers egen familie, hvor der, som i det øvrige samfund, foregik et opgør med de etablerede normer.

Badehotellet-stjerne spiller Anker Jørgensen

Det er Lars Ranthe, der har rollen som Anker Jørgensen.

Den 53-årige skuespiller er blandt andet kendt fra rollen som grosserer Madsen fra serien ’Badehotellet’ og spillede også med i Oscar-vinderen ’Druk’.

Det er dog ikke første gang, at han spiller en historisk person. Det gjorde han også, da han spillede revystjernen Kjeld Petersen i filmen ’Dirch’.

Udover Lars Ranthe medvirker Maria Rich som Ankers hustru, Ingrid, mens Lisbet Dahl spiller Ankers faster, Carla.

Fra Christiansborg møder vi politikerne Erhard Jakobsen, Ritt Bjerregaard, Per Hækkerup, Mogens Glistrup, Svend Auken, Jens Otto Krag, Henning Christophersen og Knud Heinesen.

Rollerne indtages af blandt andre Ole Lemmeke, Natalie Madueño, Ole Boisen, Esben Dalgaard, Magnus Haugaard, Frank Thiel, Jesper Ole Feit Andersen og Carsten Svendsen. Jens Jørn Spottag spiller rollen som LO's formand, Thomas Nielsen.

Bygger pĂĄ virkelige begivenheder

Serien bygger på virkelige begivenheder, som er beskrevet i bøger, artikler og Anker Jørgensens dagbøger, ligesom produktionen igennem flere år har interviewet en række af Ankers tidligere kollegaer.

- Vi har foretaget grundig research af både skriftlige og mundtlige kilder – fra Ankers politiske kollegaer til hans efterladte. Vi har desuden lavet en omfattende arkivresearch, som bidrager væsentligt til billedet af Anker Jørgensen og af Danmark anno 1970'erne, siger redaktionschef Søren Steen Jespersen fra Pipeline Production, der står bag serien.

Serien kommer i tre afsnit. Og forventes at blive vist pĂĄ TV 2 og TV 2 Play omkring ĂĄrsskiftet 2023/2024.