Chris Rock taler ud om Will Smith-lussing for første gang

Chris Rock gik for første gang i dybden med den opsigtsvækkende hændelse, da Will Smith stak ham en lussing ved Oscar-showet sidste år.

Det er knap et år siden, at det overraskende og opsigtsvækkende optrin ved Oscar-prisuddelingen fandt sted.

Midt under liveudsendelsen gik skuespiller Will Smith op på scenen og gav komiker og skuespiller Chris Rock en lussing, efter at han havde joket om Smiths kones skaldede isse – et resultat af sygdommen alopecia areata, også kaldet pletskaldethed.

Mens det i sekunderne efter virkede som en planlagt del af showet, bredte der sig hurtigt en akavet stemning i salen, da Will Smith fra sit sæde på forreste række skreg op til Chris Rock, at han ikke skulle tale om hans kone, Jada Pinkett Smith.

Will Smith blev vred, efter Chris Rock lavede en joke om hans kone.

Efterfølgende har Chris Rock med få korte undtagelser afholdt sig fra at tale om hændelsen, som hele verden snakkede om. Men den tavshed er nu brudt.

Chris Rock dedikerede den sidste del af sit nye comedy-show 'Selective Outrage' til at tale og joke om den famøse lussing.

- Jeg vil prøve at afslutte showet uden at fornærme nogen. For du ved aldrig, hvem der måske bliver provokeret, sagde Chris Rock ifølge BBC.

- Alle ved, at det skete. Jeg fik en lussing for et år siden. Jeg blev slået af den her motherfucker. Og folk spørger: "Gjorde det ondt?" Det gør stadig ondt! Jeg hører stadig 'Summertime' i mine ører, jokede komikeren med henvisning til Will Smiths sang fra 1991.

Hvad blev der sagt, da Will Smith slog Chris Rock?

Chris Rock: - Jada, jeg elsker dig. 'G.I. Jane 2', den kan jeg ikke vente med at se. Den var... Den var god. Godt nok. Ok. Jeg står her. Åh åh. Richard?

(Will Smith giver Chris Rock en lussing)

- Åh, wow. Wow. Will Smith gav mig lige en på kassen. 

Will Smith: - Hold min kones navn ude af din fucking mund.

Chris Rock: - Wow, dude.

Will Smith: - Ja.

Chris Rock: - Det var en joke om 'G.I. Jane'.

Will Smith: - Hold min kones navn ude af din fucking mund.

Chris Rock: - Det skal jeg nok. Ok? Åh, ok. Det var den største aften i tv-historien.

Gik også efter Will Smiths kone

Chris Rock jokede videre om, at nogle har beskrevet hændelsen som om, at han og Will Smith var i en slåskamp.

- Will Smith spillede Muhammed Ali i en film. Tror I, at jeg var til audition til den rolle?

- Jeg ved, at I ikke kan se det på kameraet, men Will Smith er betydeligt større end mig. Vi er ikke lige store. Will Smith laver film uden trøje på. Du har aldrig set mig lave en film uden trøje på. Hvis jeg er med i en film og er ved at få en hjerteoperation, så har jeg en sweater på, sagde Chris Rock ifølge The Guardian.

Han holdt sig ikke udelukkende til at tale om selve lussingen, men gik også efter Jada Pinkett Smith og hendes forhold med Will Smith.

Chris Rock sagde, at Will Smith udøver "selective outrage", der henviser til at rase ud på udvalgte årsager. Han talte konkret om, at Jada Pinkett Smith på sit onlineshow 'Red Table Talk' indrømmede over for sin mand, at hun havde været ham utro.

- Alle her har oplevet utroskab. Ingen af os er blevet interviewet på kamera af personen, som var os utro. Hun sårede ham meget mere, end han sårede mig, sagde Chris Rock.

Undlod at sagsøge Will Smith

Will Smith delte i slutningen af juli sidste år, fire måneder efter lussingen, en knap seks minutter lang undskyldning og har flere gange talt om, hvad der fik ham til at koge over den aften.

I tiden efter Oscar-showet var der meget snak om, at Chris Rock burde lægge sag an, men det har komikeren afholdt sig fra. Og der var ligeledes snak om, hvorfor Chris Rock ikke slog igen. Det gav han sin holdning til, da han rundede showet af.

- Jeg har forældre. Jeg blev opdraget. Og ved I hvad mine forældre lærte mig? Slås ikke foran hvide mennesker, jokede komikeren, mens han lod mikrofonen falde til jorden og gik af scenen.

På søndag 12. marts vender Oscar-showet tilbage efter det meget omtalte show sidste år, og du kan se prisuddelingen på TV 2 og følge med på tv2.dk.