GO'

61-årig tv-stjerne har endelig fået sit gennembrud efter 100 roller

Det er meget atypisk, at en kvinde på 61 år bryder igennem i Hollywood, siger trendforsker Julia Lahme.

Det var en både sjov og anderledes takketale den amerikanske skuespiller Jennifer Coolidge holdt, da hun modtog en Golden Globe for sin rolle som Tanya McQuoid i HBO-serien ’White Lotus’.

Og talen gik viralt.

Fordi den amerikanske skuespiller lagde ikke skjul på, at det har været nogle hårde år i branchen.

På sin helt egen facon takkede den nu 61-årige Jennifer Coolidge instruktøren Mike White for, at hun nu bliver inviteret, når naboerne på vejen holder fest.

Med sin rolle i ’White Lotus’ er hun nu blevet en del af det finere selskab i Hollywood, og på sociale medier deles nu klip med Jennifer Coolidge i tidligere tv- og filmroller, og skuespillerens første video på TikTok er gået viralt med 8,7 millioner visninger.

Ifølge etnolog og trendforsker Julia Lahme er der en mulig forklaring på, hvorfor netop Jennifer Coolidge har formået at gøre noget, som ingen andre før har gjort - at slå igennem efter 30 år i faget.

- Hun har altid været sådan en, vi skulle slås lidt med at acceptere, men nu er vi i en tid, hvor vi overskrider nogle helt nye grænser. Vi ophæver alder, vi ophæver køn, og vi ophæver, hvor meget kvinder har lov til at fylde på en masse måder, siger hun i ‘Go’ morgen Danmark’.

Har været i gang i 30 år

Jennifer Coolidge er mest kendt for sin rolle som "Stifler’s Mom" i American Pie-filmene.

Men hendes karriere er alenlang. Hun har spillet med i mere end 100 film og tv-serier som ’Blondinens hævn’, ’A Cinderella story’, 'Joey' og 'Seinfeld' de seneste 30 år, lyder det fra Bjarke Friis Kristensen, der er filmskribent på kino.dk.

Derfor er det også unikt, at Jennifer Coolidge får sit gennembrud så sent i karrieren, vurderer han.

Det samme mener Julie Lahme.

- Jeg har ikke set det ske før, og jeg kan ikke komme i tanke om et lignende eksempel, siger hun.

De fleste roller, Jennifer Coolidge har spillet, har været excentriske biroller, som hun med sin charme og komiske timing har fået ros for blandt filmkritikere.

Men med ’White Lotus’ har den 61-årige skuespiller fået lov at vise en skrøbelighed, som gør, at verden har fået øjnene op for hende, lyder det fra Julie Lahme.

Helt sig selv

Udover at være helt sin egen, er Jennifer Coolidge meget relaterbar.

Det mener Bjarke Friis Kristensen, der har fulgt den amerikanske skuespillers karriere og seneste optur.

- Hun er meget oprigtig i det hun gør, selvom der er den her store personlighed forbundet med hende og de karakterer, hun portrætterer, som jo overvejende er komiske roller, forklarer han.

Både Bjarke Friis Kristensen og Julia Lahme er enige om, at skuespillerens nærvær og humor har været med til, at hendes fanskare er eksploderet den seneste tid.

Og i sin tale til Golden Globe viste hun netop, hvem hun er. Her fortalte hun blandt andet, at hun flere gange har været tæt på at kaste håndklædet i ringen, og den ærlighed betyder noget, lyder det fra Julia Lahme.

- Hun er fuldstændig nådesløs på den måde, hun indtager et rum på. Hver gang vi ser hende tale, hver gang hun bliver interviewet, så gør hun alting på sine egne præmisser, slutter hun.

Se hele interviewet med Julia Lahme og Bjarke Friis Kristensen i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY