Kendte

'White Lotus'-stjernes tale går viralt: - Nu taler mine naboer til mig!

Jennifer Coolidge fortalte ærligt om, hvordan hun var bange for at udtale navne forkert eller at falde på scenen.

Ved dette års Golden Globe-prisoverrækkelse, der fandt sted natten til onsdag, stjal særligt én tale opmærksomheden.

Nemlig en ærlig en af slagsen fra den 61-årige skuespiller Jennifer Coolidge, der blandt andet er kendt for sin excentriske rolle i HBO-serien 'The White Lotus'.

I en tre minutter lang tale fortalte hun om, hvordan hendes karriere havde stået stille, indtil hun fik rollen i 'The White Lotus'. Og at hun på mange måder mener, at seriens succes har ændret hendes liv.

- Mike White (seriens skaber, red.), du har givet mig håb, for du har givet mig en ny start. (…) selv hvis det her er slutningen, har du på en måde ændret mit liv på en million måder, mine naboer taler til mig nu, ting som det, jeg mener det, jeg blev ikke inviteret til én fest på min bakke, og nu inviterer alle mig, lød det fra skuespilleren i talen.

Klippet er blevet delt vidt og bredt på sociale medier, hvor Jennifer Coolidge hyldes for sin bramfrie og humoristiske tale. Og ifølge Mathilde Johanne Kristiansen, journalist på kulturmediet Soundvenue, der har fulgt Golden Globe-uddelingerne genne årene, giver det rigtig god mening.

- Talen har vakt ekstra meget opmærksomhed, fordi hun bibeholder den personlighed, som gør hende populær. Hun er balstyrisk, mystisk og taler altid helt frit fra leveren, siger Mathilde Johanne Kristensen, der beskæftiger sig med film og populærkultur, til TV 2.

Var bange for at falde

Et andet øjeblik, der er blevet fremhævet i talen, er det øjeblik, hvor Jennifer Coolidge forklarer, at hun frygtede at udtale folks navne forkert, var bange for at falde og derfor overvejede at tage crocs på for ikke at snuble.

- Du ved, lige så snart jeg udtaler en persons navn forkert, så er jeg færdig. Jeg kan ikke gøre det, siger hun og forklarer herefter, hvordan hun engang udtalte skuespilleren, Bill Nighys navn forkert til en privat middag.

- Men ved I hvad? Jeg har det rimelig godt lige nu, for jeg har ikke ødelagt det endnu. Så jeg tænker, at jeg godt kan klare det.

Hun fortalte også, hvordan hun nærmest fik et panikanfald, efter hun havde sagt ja til at overække en pris ved prisuddelingen, da hun i sin tid blev spurgt.

Ifølge Mathilde Johanne Kristiansen er netop skuespillerens ligefremme personlighed noget, der gør hende nem at holde af for mange.

- Hun har helt sikkert vundet på at have den specielle måde at være på, som vi ikke er så vant til at se fra Hollywood-stjerner. At hun virker, som om hun ikke har planlagt, hvad der skulle ske, hver gang hun åbner munden, og at det resulterer i de her rablende taler.

- Samtidig italesatte hun sin egen specielle vej i Hollywood, og hvordan hun i mange år mest har været en birolle-skuespiller med ekstremt små roller, fortæller Mathilde Johanne Kristiansen.

Coolidge har tidligere spillet rollen som "Stiflers' mom" i filmene 'American Pie' og medvirket i film som 'Legally Blonde' og 'A Cinderella Story'.

Fælles for de film er, at de er gået over i historien – ikke så meget for filmenes kvalitet, men fordi de har haft et efterliv på internettet, forklarer Mathilde Johanne Kristiansen.

Det er også tilfældet i øjeblikket, hvor memes med Jennifer Coolidge bliver delt i stor stil på sociale medier som Tiktok og Instagram.

- Men det er nok først her ved 'The White Lotus', at hun har fået sin endegyldige anerkendelse som andet end hende den lidt skøre dame, der dukkede op forskellige steder, som folk ikke kunne huske, hvad hed, siger hun.

Jennifer Coolidge vandt en Golden Globe for bedste birolle i en miniserie for sin præstation i ‘The White Lotus’.

Listen over vindere og nominerede ved dette års Golden Globe kan findes her.