Kendte

Forsanger for danske Choir of Young Believers er død

Musiker Jannis Noya Makrigiannis er død i en alder af 39.

Jannis Noya Makrigiannis, der var forsanger i det danske indierockband Choir of Young Believers, gik kort før nytår bort efter pludselig opstået sygdom. Han blev 39 år.

Det bekræfter Jannis Noya Makrigiannis' management over for magasinet Soundvenue.

- Det er et tab af et musikalsk talent med et kilometerbredt vingefang, der skrev umådeligt stærke sange rundet af en glasklar melankoli, skriver mediet.

Choir of Young Believers er særligt kendt for sangen 'Hollow Talk', der var titelmelodien til tv-serien 'Broen' fra 2011.

Prishøst og international pladekontrakt

Bandet udgav i 2007 debut-ep'en 'Burn The Flag', og det opfølgende debutalbum i 2008 'This Is For The White In Your Eyes' modtog stor ros af blandt andet Gaffa, der kårede det som årets album. Efterfølgende blev Choir of Young Believers kåret som årets nye navn ved Danish Music Awards.

Det blev også til priser ved P3 Guld og Steppeulven.

Dertil landede bandet også en international pladekontrakt og varmede endda op for Depeche Mode på en europaturné, skriver Soundvenue.

Det er blevet til fem albums fra bandet, som Jannis Noya Makrigiannis karakteristiske stemme har båret frem, hvor det seneste 'Holy Smoke' kom ud i november sidste år efter seks års pause.

Jannis Noya Makrigiannis gjorde sig ved siden af sit band også som som sangskriver og musiker i en lang række øvrige projekter.