Kendte

Johnny Depp og Amber Heard indgår forlig og sætter endeligt punktum i opsigtsvækkende sag

Amber Heard kan ikke holde til at gå gennem endnu en retssag, siger hun og langer ud efter folkedomstolen på sociale medier.

Det nok mest omtalte retsopgør i nyere tid mellem skuespillerne Amber Heard og Johnny Depp har nu nået sin endelige konklusion.

På sin Instagram-profil oplyser 36-årige Amber Heard, at hun har indgået forlig med sin eksmand, efter at hun ankede den oprindelige dom fra juni. Her skulle hun betale 59-årige Johnny Depp 15 millioner dollars, svarende til omkring 110 millioner kroner, i erstatning for ærekrænkelse.

- Det er vigtigt for mig at sige, at jeg aldrig valgte det her. Jeg forsvarede min sandhed, og ved at gøre det blev mit liv, som jeg kendte det, ødelagt, skriver hun.

Det fremgår ikke af Amber Heards opslag, hvad beløbet på forliget lyder på.

Søgsmål på kæmpe millionbeløb

Det var Johnny Depp, der sagsøgte sin ekskone for 50 millioner dollars for ærekrænkelse i et civilt søgsmål, efter at hun i 2018 skrev om sine oplevelser med partnervold i et indlæg i avisen The Washington Post – dog uden at nævne Johnny Depp ved navn.

Amber Heard havde lavet et modsøgsmål på 100 millioner dollars og hævdede, at Johnny Depp har udsat hende for vold.

Retssagen endte med at blive transmitteret ud til hele verden, og der var derfor ekstraordinær stor opmærksomhed på de løbende vidnesbyrd, der kom frem i løbet af retssagens seks uger.

Sagen bar præg af voldsomme anklager og beskrivelser af overgreb og vold, og Amber Heard ligger i mandagens opslag ikke skjul på, hvor dybt påvirket hun blev af den meget offentlige retssag.

- Jeg var udsat for en form for ydmygelse, som jeg simpelthen ikke kan genleve. Selv hvis min appelsag er succesfuld, vil resultatet være endnu en retssag, hvor en ny jury vil tage stilling til beviserne igen. Jeg kan simpelthen ikke gå gennem det for tredje gang, skriver Amber Heard.

Sagen kort

Johnny Depp sagsøgte sin ekskone, Amber Heard, for ærekrænkelse, efter at hun i 2018 skrev om sine oplevelser med partnervold i The Washington Post.

Beskyldningerne kom første gang frem under parrets skilsmisse i 2016.

Johnny Depp sagsøgte Amber Heard for 50 millioner dollars og skrev i søgsmålet, at anklagerne om vold har kostet ham roller i de kommende 'Pirates of the Caribbean'-film samt i 'Fantastiske skabninger'.

Amber Heard sagsøgte til gengæld Johnny Depp for 100 millioner dollars og hævder, at Depp har udsat hende for vold.

For Johnny Depp handlede sagen om at overbevise juryen om, at der ikke var troværdige beviser for, at han havde begået overgreb, og at det i virkeligheden var Amber Heard, der udøvede vold i forholdet, og at hun desuden er en utroværdig person.

Amber Heards hold fokuserede i retssagen mest på, at Johnny Depp skal have begået beviseligt overgreb én enkelt gang. Derudover fastholdt Heards advokater, at retssagen handlede om, hvad der stod skrevet i indlægget i Washington Post.

I 2020 sagsøgte Johnny Depp det britiske medie The Sun, efter at de havde kaldt ham ”wife-beater” (en, der slår sin hustru, red.). Depp fik ikke medhold i sagen.

Kritiserer folkedomstol på sociale medier

I og med at hele verden kunne følge med i sagen, fyldte den også voldsomt meget på sociale medier, hvor folkedomstole skrev tykt og tyndt om retssagens hovedpersoner. Netop den folkedomstol har Amber Heard tidligere kritiseret, og den kritik slår hun igen fast.

- Jeg blev gjort til en skurk på sociale medier, der er en forstærket udgave af den måde, som kvinder bliver ofre igen, når de står frem, skriver hun.

Amber Heard fik medhold i sin sag på et enkelt punkt om, at Johnny Depp og hans advokater havde begået bagvaskelse af hende. Her blev Johnny Depp dømt til at betale to millioner dollars i erstatning til ekskonen.

Johnny Depp fik dog også juryens ord for, at Heards påstande om overgreb fra Depp var falske og fremsat med "forbryderisk hensigt".

Amber Heard skriver også i opslaget, at forliget ikke skal ses som en indrømmelse fra hendes side. Det handler i stedet om at ”befri mig selv fra noget, jeg forsøgte at forlade for seks år siden, på de rette vilkår”, lyder det.

Johnny Depp har i skrivende stund ikke kommenteret forliget.

Se 'Kernen' på TV 2 PLAY om Hollywoods grimmeste skilsmisse.