Stormester

Er dette det mest vanvittige påfund i ’Stormester’?

'Stormester' har gennem fem sæsoner budt på mange skøre udfordringer med mindst lige så skøre løsninger. Men et nyt påfund overgår måske dem alle.

Kan du huske, da komikeren Heino Hansen forsøgte at flække en vandmelon ved at kaste den et par meter op i luften og heade til den – med en hjernerystelse som resultat?

Eller dengang skuespilleren Neel Rønholt prøvede at imponere Pakistans ambassadør ved at bøvse på kommando?

Det gakkede quiz-gameshow ’Stormester’ har i de forløbne fem sæsoner budt på en paraderække af tossede påfund, når skiftende kendte deltagere har konkurreret om at løse stormesteren Lasse Rimmers mere eller mindre uløselige opgaver.

Men i den nye og sjette sæson, som har premiere lørdag på TV 2 og TV 2 PLAY, kommer der et særligt ambitiøst løsningsforslag på stormesterens opgave: At give hans assistent, Mark Le Fêvre, sit livs mest uforglemmelige oplevelse.

For her går skuespiller og instruktør Julie Rudbæk linen helt ud ved at tilbyde Mark Le Fêvre en filmrolle i den første spillefilm, som hun er medinstruktør på. Altså, en ægte biograffilm, der har premiere 22. december.

For Mark Le Fêvre var det en kærkommen lejlighed til at afprøve sine evner inden for skuespillet.

- Som standup-komiker gennem mange år er jeg jo vant til at optræde på en scene. Men jeg har længe tænkt, at det kunne være spændende at få lov til at spille en karakter og påtage sig en anden persona, siger Mark Le Fêvre til TV 2.

Fik rollen som ”flyttemand 2”

Filmen, som Mark Le Fêvre blev tilbudt en rolle i, hedder ’Elsker dig for tiden’ og er en romantisk komedie.

Julie Rudbæk spiller selv den ene af filmens to hovedroller som den kompromisløse Anna, der kæmper en hård kamp for at få sit kærlighedsliv til at fungere. Og hun er også med i scenen, hvor Mark Le Fêvre fik sin skuespildebut som ”flyttemand 2”.

Han er virkelig god til at spille sådan en type uden situationsfornemmelse

Julie Rudbæk, skuespiller og instruktør

I scenen står Anna sammen med en kæreste, som hun netop har slået op med, da flyttemanden i skikkelse af Mark Le Fêvre kommer og afbryder dem. Gang på gang forstyrrer han deres fortrolige samtale. Til tydelig irritation for Anna.

- Meningen var, at vi ville sætte Anna i en akavet situation. Og vi tænkte, at det kunne være sjovt at udsætte hende for en type, som opfører sig upassende ved, at han ikke gider at gå sin vej, forklarer Julie Rudbæk.

Scenen indgik i filmens manuskript længe før, Mark Le Fêvre kom på banen. Men Julie Rudbæk synes, at rollen passede perfekt til ham.

- Mark gjorde det megagodt. Han er virkelig god til at spille sådan en type uden situationsfornemmelse, siger hun.

Blev skåret fra

På trods af at Mark Le Fêvres skuespilpræstation som den irriterende flyttemand blev meget vellykket og egentlig var planlagt til at indgå i filmen, endte den med at blive skåret fra i den endelige redigering.

- Filmen skulle skæres meget ned, og scenen med Mark røg desværre ud, siger Julie Rudbæk.

Men selvom Mark Le Fêvre er lidt ærgerlig over, at han ikke fik sin filmdebut i denne omgang, er han samtidig glad for, at han fik muligheden for at være med på en hel dags optagelser.

- Det var megafedt og en kæmpe god oplevelse at arbejde sammen med de dygtige mennesker på settet. Jeg vidste godt, at omstændighederne var, som de var, så det kom ikke som en stor overraskelse for mig, lyder det fra stormester-assistenten.

Udover Julie Rudbæk består det nye ’Stormester’-hold af tv-vært og komiker Martin Johannes Larsen (aktuel i ’Vild med dans’), standup-komiker Eva Jin, tv-vært og forfatter Sebastian Klein samt komiker og skuespiller Simon Jul.

Du kan se den fraklippede scene med Mark Le Fêvre øverst i artiklen.

’Stormester’ har sæsonpremiere lige nu på TV 2 PLAY og lørdag klokken 20.00 på TV 2.