Fans truer med at boykotte Rihannas tøjmærke – årsagen er Johnny Depp

Det har sat internettet i kog, at sangeren Rihanna har hyret Johnny Depp som model for sit tøjmærke.

Fans på sociale medier er blevet vrede på popstjernen Rihanna.

På nettet cirkulerer lige nu flere tweets med hashtagget #DitchDepp – altså "drop Depp".

Rihanna har nemlig annonceret, at hun har hyret skuespiller Johnny Depp til at være med i et modeshow for sit undertøjsmærke Savage X Fenty. Og det har altså fået internettet til at koge over.

Musikproducer og aktivist Drew Dixon kalder beslutningen "virkelig skuffende", mens den britiske sanger, og skuespiller Olly Alexander – som tidligere har samarbejdet med tøjmærket – annoncerede på sociale medier, at han ikke længere vil gå i noget fra det mærke. Det skriver CNN.

Anklaget for hustruvold

Den tidligere 'Pirates of the Caribbean'-skuespiller er nemlig blevet en kontroversiel mand, efter at han var involveret i en meget omdiskuteret retssag mod sin ekskone, Amber Heard.

Amber Heard anklagede ham for hustruvold, og det ledte til en seks måneder lang retssag, der var under stor mediebevågenhed og blev livestreamet på Youtube. I juni vandt Johnny Depp dog sagen, og Amber Heard blev dømt til at betale ham 15 millioner dollars i erstatning for æreskrænkelser. En dom, som Amber Heard dog efterfølgende ankede.

Johnny Depp skulle dog også betale to millioner dollars i erstatning til hende og har også siden anket det.

Depp/Heard-sagen kort

Johnny Depp sagsøgte sin ekskone, Amber Heard, for ærekrænkelse, efter at hun i 2018 skrev om sine oplevelser med partnervold i The Washington Post.

Beskyldningerne kom første gang frem under parrets skilsmisse i 2016.

Johnny Depp sagsøgte Amber Heard for 50 millioner dollars og skrev i søgsmålet, at anklagerne om vold har kostet ham roller i de kommende 'Pirates of the Caribbean'-film samt i 'Fantastiske skabninger'.

Amber Heard sagsøgte i et modsøgsmål Johnny Depp for 100 millioner dollars og hævdede, at Depp har udsat hende for vold.

For Johnny Depp handlede sagen om at overbevise juryen om, at der ikke var troværdige beviser for, at han havde begået overgreb, og at det i virkeligheden var Amber Heard, der udøvede vold i forholdet, og at hun desuden er en utroværdig person.

Amber Heards side af sagen var fokuseret på at bevise, at Johnny Depp skulle have begået beviseligt overgreb én enkelt gang. Derudover fastholdt Heards advokater, at retssagen handlede om, hvad der stod skrevet i indlægget i Washington Post – ikke andet. 

Johnny Depp fik medhold i sagen, og juryen vurderede, at han skulle modtage 15 millioner dollars i erstatning fra Amber Heard.

Amber Heard fik medhold i et enkelt punkt og modtog to millioner dollars.

I 2020 sagsøgte Johnny Depp det britiske medie The Sun, efter at de havde kaldt ham ”wife beater” i avisen (en, der slår sin hustru, red.). Depp fik ikke medhold i sagen.

Men selvom 59-årige Johnny Depp vandt retssagen mod Amber Heard, så tyder det på, at det bliver svært for ham nogensinde at få en plads i det gode selskab igen.

Johnny Depp har flere gange hævdet, at retssagen har betydet, at han har mistet flere filmroller. Blandt andet i filmen 'Fantastiske skabninger', fordi han tabte sagen mod den britiske avis The Sun for at kalde ham en "hustrumishandler".

I august vakte det opsigt og massiv kritik, da Johnny Depp mødte op til MTV Video Music Awards' prisuddeling.

I den forbindelse vurderede Julie Horup, journalist på Soundvenue, der har fulgt Depp/Heard-sagen tæt, at sagen har været så betændt, at det vil skabe stor debat, når Johnny Depp viser sig offentligt.

- Det er helt klart en indikation på, at han ikke har tænkt sig at gemme sig. Og jeg tror helt bestemt, at de kommende måneder vil byde på flere optrædener fra ham, lød det fra Julie Horup i august.

Selv været udsat for vold

Ifølge NBC News er Rihannas tøjmærke kendt for at repræsentere diversitet og inklusion i sine kampagner.

Samtidig undrer nogle brugere sig over, at Rihanna samarbejder med Depp, når hun selv har en historik med at være offer for hustruvold. I 2009 blev hendes daværende kæreste, sangeren Chris Brown, anholdt for vold mod hende.

- Der er ingen perfekte ofre. Men Rihanna er stadig en, der har overlevet misbrug, og det støtter jeg, skriver en Twitter-bruger.

En anden Twitter-bruger er også klar i mælet:

- Vi vil boykotte showet, hvis Johnny Depp er i det, skriver brugeren #HERLOSS, der i andre kommentarer opfordrer andre til det samme.

Showet for lingerimærket skal finde sted 9. november og skal i samme omgang streames på Amazons Prime Video-tjenesten.