Anders og Torben

Tv-tvillinger er trætte af ubudne gæster

Anders og Torben Petersen har tidligere haft indbrud, mens de var på tv. Nu oplever de, at folk går ind i deres have og ødelægger eller stjæler ting.

Alle kender Anders og Torben fra Holstebro.

Det populære, sjove og meget ens tvillingepar, som nu er blevet 51 år, har siden 2015 lukket danskerne indenfor og ladet dem følge både små og store begivenheder i deres liv.

Men ifølge tv-tvillingerne er der tilsyneladende nogen i deres hjemby, som er blevet lidt for familiære med dem.

- Vi har problemer med, at der er nogen, der gerne vil ødelægge vores ting. Sådan noget som postkassen, den skal vi jævnligt skifte ud, siger Torben Petersen til TV 2.

I det seneste års tid har tvillingebrødrene tre-fire gange måttet købe en ny postkasse, efter at den gamle var blevet udsat for hærværk. En udgift på 800-1000 kroner hver gang, som Torben Petersen siger.

Det er dog ikke udgifterne, som generer brødrene mest. Foreløbig har deres forsikring nemlig været flinke til at dække det.

Det er lidt irriterende, at man ikke kan have noget stående i fred ude i sin have

Torben Petersen, tv-kendt tvilling

Tvillingerne er mere bekymrede over, at folk går ind på deres grund.

- Når vi sætter lamper ud i haven for at gøre det hyggeligt, for eksempel solcellelamper, går der højest et døgn eller to, så overlever de ikke længere. Enten bliver de stjålet eller ødelagt, lyder det fra Torben Petersen, der altid fører ordet på begges vegne.

Med sin sædvanlige sans for humor kan han dog ikke lade være med også at joke en smule med situationen:

- Der må jo være nogen, der er misundelige på os, fordi vi er lidt kendte, tilføjer han med et grin.

Han og Anders er netop nu aktuelle med to nye programmer, der har fået undertitlen ’Tvillingerne og madimperiet’ og vises torsdag på TV 2 og TV 2 PLAY.

Her indvier de seerne i deres store fælles passion for thailandsk mad. Både på en rejse til Thailand, hvor de for første gang besøger den restaurant, som de har købt sammen med Anders' kæreste, Don.

Men også hjemme i Holstebro, hvor brødrene – på opfordring fra fans af deres Youtube-kanal – er begyndt at producere madvideoer, som de filmer ude i haven.

Har taget overhånd

Selvom Anders og Torben Petersen er glade for deres hus i udkanten af Holstebro, som de har boet i i over 30 år, er de ved at være godt trætte af gang på gang at få besøg af ubudne gæster.

Ikke engang vores jordbærplanter kan vi have for os selv

Torben Petersen, tv-kendt tvilling

- Det er lidt irriterende, at man ikke kan have noget stående i fred ude i sin have, konstaterer Torben Petersen, som mener, at ”drengestregerne” har taget overhånd, når folk går ind på deres private grund.

Han er godt klar over, at haven er særligt udsat, fordi den ligger på en hjørnegrund, der grænser ud til vej og fortov på to sider. Desuden er den omgivende hæk så lav og fyldt med huller, at folk nemt kan skræve over den.

Men han er dybt forundret over, at folk – bogstaveligt talt – opfører sig så grænseoverskridende.

- Ikke engang vores jordbærplanter kan vi have for os selv. Jordbærrene bliver plukket. Og man kan se, at det ikke er fugle, fordi de er pænt pillet af, sådan som mennesker gør, siger han.

Ubehagelige minder vækkes til live

Tilbage i 2016 mærkede Anders og Torben for alvor bagsiden af tv-berømmelsen og det faktum, at alle ved, hvor de bor.

For mens brødrene sad på hovedbanegården i København og blev interviewet af Michèle Bellaiche i ’Go’ aften Danmark’, benyttede nogle indbrudstyve lejligheden til at tømme deres hus for værdier.

De ubehagelige minder fra dengang vækkes til live, hver gang tvillingerne opdager, at uvedkommende igen er trængt ind på deres ejendom.

Af samme grund har han og Anders talt med flere af vejens beboere om, hvad der foregår. Så naboerne kan holde ekstra øje med matriklen, når tvillingerne ikke er hjemme.

Men nabohjælpen har ikke den store effekt.

- Alle dem, der bor heromkring, er yngre folk, der går på arbejde om dagen, ligesom vi gør. Der er ikke rigtig nogen pensionister, som er hjemme hele dagen, og som kan gå og holde opsyn med det hele.

Bliver ingen af naboerne udsat for noget lignende?

- Nej, det gør de ikke. Så det giver lidt udfordringer, lyder det fra Torben Petersen.

Svært at gøre noget

På trods af at de gentagne tyverier og hærværk næsten kun kan opfattes som personlig chikane, rettet mod tv-tvillingerne, er der ikke så meget at gøre ved det, mener Torben Petersen.

Det er lidt umuligt at overvåge sin egen grund, uden at man bevæger sig ud i en gråzone

Torben Petersen, tv-kendt tvilling

Hvorfor sætter I ikke bare et kamera op, så I kan se, hvem der går ind på jeres grund?

- Jamen, det har vi skam også overvejet. Problemet er bare, at det ikke er lovligt at overvåge offentlig vej, siger Torben Andersen og uddyber.

- Kameraet kommer nemt til at pege ud mod vejen, postkassen står jo for eksempel helt ude i skellet. Og det må man ikke. Så det er lidt umuligt at overvåge sin egen grund, uden at man bevæger sig ud i en gråzone.

Da tvillingebrødrene bruger en stor del af deres fritid på at udføre frivilligt arbejde i det lokale politikompagni under Hjemmeværnet, falder det dem helt naturligt at overholde gældende love og regler.

Men de ulovligheder, som de selv er blevet udsat for, har de ikke anmeldt til politiet:

- Det kan ikke betale sig. Der er jo ikke tale om de store værdier. Lamperne havde vi for eksempel købt for 30 kroner stykket. Det kan vi jo ikke melde til politiet. For det gider de ikke engang at komme ud og lave en rapport om, siger Torben Petersen.

Har I nogensinde overvejet at drosle lidt ned på jeres tv-optræden, så folk ikke bliver så opmærksomme på jer?

- Nej, det har vi ikke tænkt på. Vi må nok bare leve med det, da det kan være en af de ting, der følger med, lyder det.

Du kan se 'Anders & Torben – Tvillingerne og madimperiet' torsdag klokken 20.00 på TV 2 – og lige nu på TV 2 PLAY.