Kendte

Populært dansk band genforenes efter 17 år

Swan Lee drager til foråret 2023 ud på turné med nyt materiale.

Hvis du skrålede med på hits som 'I don't mind' og 'Love will keep you warm' i de tidlige 00'ere, kan du godt begynde at glæde dig.

For efter 17 års adskillelse bliver det populære danske rockband Swan Lee genforenet.

Det skriver Swan Lee i en pressemeddelelse.

- Vi har besluttet, at det giver kunstnerisk og personlig mening at udgive Swan Lee’s tredje album og tage på turné sammen igen, skriver bandet på Facebook.

Både udgivelsesdatoen for det kommende album og den konkretet turnéplan er endnu ukendt.

Legen er igen blevet sjov

Forsanger Pernille Rosendahl, trommeslager Emil Jørgensen og guitarist Jonas Struck gik fra hinanden i 2005 og opløste Swan Lee, som på det tidspunkt var et af Danmarks mest populære bands.

Gruppen traf beslutningen, fordi de tre mentalt og musikalsk havde slidt hinanden ned og var vokset fra hinanden.

Efter mange års selvvalgt separation har har trioen de seneste to år med egne ord "forsigtigt nærmet sig hinanden igen musikalsk".

- Legen er blevet sjov. Og inspirerende. Vi har opdaget, at den gamle telepati og den kreative nysgerrighed er intakt, lyder det fra gruppen.

Det nyfundne samarbejde betyder, at Swan Lee igen opstår som band, og de tre musikere drager til foråret 2023 ud på turné med nyt materiale.

Bandet skriver, at man igen har været i øvelokalet og er i gang med en proces, der både skal forny sangskrivningen og gruppens udtryk.

Fik enorm succes i 2004

Swan Lee blev dannet i 1999, og to år efter udgav gruppen debutalbummet 'Enter'.

Tre år senere kom rockbandet med sin anden udgivelse opkaldt efter gruppen, 'Swan Lee'. Albummet fik enorm succes – ikke mindst på grund af storhittet 'I don't mind' – og det gik direkte ind som nummer ét på den danske hitliste.

Gruppen oplevede stor succes ved Danish Music Awards i 2002, hvor trioen var nomineret til hele seks gange – blandt andet for 'Årets danske album'. 'Årets danske gruppe' og 'Årets danske sangerinde' – uden dog at vinde en pris.

Pernille Rosendahl vandt dog prisen som 'Årets danske sangerinde' ved Danish Music Awards i 2005.

Efter bruddet med Swan Lee dannede sangerinden i 2006 gruppen The Storm sammen med kæresten Johan Wohlert. Duoen nåede at udgive tre studiealbums, inden den gik i opløsning i 2014.

Pernille Rosendahl har efterfølgende haft sin egen solokarriere.

Fra 2010 til 2012 var hun desuden dommer i talentprogrammet 'X Factor' gennem tre sæsoner.