Kendte

Hånepris til Bruce Willis trækkes tilbage

Razzie Awards havde tildelt skuespilleren en pris for årets værste præstation. Nu er den trukket tilbage, efter det er kommet frem, at Willis er syg.

Arrangørerne bag den amerikanske hånepris The Raspberry Awards, eller Razzie Awards, har trukket en pris til Bruce Willis tilbage.

Det sker, efter det nu er kommet frem, at Bruce Willis har diagnosen afasi, der giver sprog- og taleforstyrrelser.

Willis stod til at få The Golden Raspberry Award i en helt særlig kategori 'Årets værste Bruce Willis-præstation' for sin præstation i filmen 'Cosmic sin', men ifølge New York Post har arrangørerne trukket prisen til Willis tilbage.

Han var nomineret i en helt speciel Bruce Willis-kategori, hvor der skulle vælges mellem otte forskellige film fra 2021, som Willis har medvirket i.

- Efter mange tanker og overvejelser har Razzies besluttet at trække prisen til Bruce Willis tilbage på grund af den diagnose, der for nylig er blevet offentliggjort, siger John Wilson og Mo Murphy, der har stiftet Razzie Award, til New York Post.

- Hvis nogens sundhedstilstand er en faktor i deres beslutninger eller deres præstation, anerkender vi, at det ikke er passende at give dem en Razzie, siger de to bagmænd for det kontroversielle prisshow.

Pris til skuespiller fra 'Ondskabens hotel' også trukket tilbage

Arrangørerne har ved samme lejlighed trukket en lignende, men over 40 år gammel hånepris til skuespilleren Shelley Duvall tilbage. Hun fik dengang prisen for værste præstation for sin rolle som Wendy i instruktøren Stanley Kubricks gyserfilm 'Ondskabens hotel (The shining)' fra 1980.

Det sker ifølge Wilson og Murphy, fordi det er kommet frem, at den nu 72-årige Duvalls præstation dengang var stærkt påvirket af den hårde måde, Stanley Kubrick behandlede hende på.

I et interview i mediet The Vulture tidligere i år lagde de to stiftere af Razzies ikke skjul på, at de ikke kan lide Stanley Kubrick og hans filmatisering af Stephen King-romanen 'The shining'.

En film, mange filmeksperter, blandt dem den legendariske amerikanske filmeekspert Roger Ebert, ellers har rost i høje toner.

Mange andre stjerneskuespillere har fået håneprisen, siden den første gang blev uddelt i 1981, hvor priserne gik til medvirkende i film fra 1980 – blandt dem Shelley Duvall.

Sylvester Stallone har fået prisen ti gange, mens Madonna har modtaget ni Razzier.