Kendte

Hollywood-stjerne langer ud efter Disney: - Hvad har I gang i?

I genindspilningen af 'Snehvide og de syv dværge' bør dværgene portrætteres anderledes end i klassikeren, mener skuespiller Peter Dinklage.

Disney vil genindspille tegnefilmsklassikeren ’Snehvide og de syv dværge’ fra 1937 med levende mennesker, og det skaber frustrationer hos Hollywood-stjernen Peter Dinklage, som selv er født med dværgvækst, Achondroplasi.

Det er forkert, at man laver "en fucking tilbageskuende historie om syv dværge, der bor i en hule sammen," siger han mandag i et interview i podcasten 'WTF (What the fuck, red.) with Marc Maron'.

- Træd dog et skridt tilbage og kig på, hvad I har gang i. Det giver ingen mening for mig, siger Peter Dinklage, som er kendt for sin rolle som Tyrion Lannister i HBO-serien 'Game of Thrones'.

Forbløffet over Disneys stolthed

I den oprindelige filmudgave af 'Snehvide og de syv dværge' bor de syv mænd i en hytte sammen, og det ønsker Peter Dinkage ikke bliver skildret i den kommende film, hvor en latinamerikansk skuespillerinde vil spille hovedrollen.

- Det er vitterligt ikke for at træde nogen over tæerne, men jeg blev lidt forbløffet, da de var vældig stolte over at have valgt en latinamerikansk skuespiller som Snehvide. Men du fortæller stadig historien om Snehvide og de syv dværge, fortæller han.

Peter Dinklage understreger, at han ikke har et problem med, at man vil filmatisere eventyret. Han mener bare, at tegnefilmsklassikeren ikke bør genfortælles på traditionel vis, men i stedet med et "fucked up, sejt eller progressivt" twist.

En talsmand fra Disney oplyser til mediet The Hollywood Reporter, at Disney har taget kritikken til efterretning.

- For at undgå at forstærke stereotyper fra den originale animationsfilm tager vi en anden tilgang til de syv karakterer. VI har rådført os med medlemmer fra det væksthæmmede samfund, lyder det fra talsmanden fra Disney.

Kritik for ikke at være hvid nok

Det er ikke første gang, at genindspilningen af tegnefilmsklassikeren har mødt kritik.

Da 20-årige Rachel Zegler med colombianske rødder havde fået hovedrollen som Snehvide, blev hun hun mødt med en masse hadbeskeder på sociale medier, da hun ikke har "hud så hvid som sne" ligesom Snehvide, skriver onlinebladet Glamour Magazine.

- Ja, jeg er Snehvide. Nej, jeg vil ikke afblege min hud for rollen, skrev Rachel Zegler efterfølgende i et tweet, der siden er blevet slettet.

Den kommende udgave af tegnefilmsklassikeren vil blive instrueret af Mark Webb, som også er instruktøren bag den populære filmserie 'The Amazing Spider-Man.' Skuespillerinden Gal Gadot skal spille Snehvides onde stedmor.

Disney har endnu ikke fastlagt en premieredato for den kommende film, men det forventes, at produktionen vil finde sted i år.