Kendte

'Seks lange år' er slut – nu skal en milliard kroner fordeles efter Prince

Tre af Princes søskende valgte for seks måneder siden at sælge deres andel i musikikonets bo.

Det er næsten seks år siden, at superstjernen Prince døde. Men først nu er der endelig blevet sat et punktum i sagen om, hvor meget sanger og sangskriverens bo er værd.

156,4 millioner dollars - svarende til mere end en milliard danske kroner - er ifølge mediet The Hollywood Reporter, hvad den afdøde stjernes jordiske værdier er blevet vurderet til.

Et beløb, som også Prince’ efterladte har accepteret.

Det har været seks lange år

L. Londell McMillan, advokat

Sagen har ellers været lidt af en tovtrækning mellem det amerikanske skattevæsen og repræsentanterne, som administrerer Princes bo, Comerica Bank & Trust.

De to instanser har nemlig haft et helt forskelligt billede af, hvor meget tingene egentlig var værd.

Sidstnævnte mente selv, at der var tale om en værdi på 82,3 millioner dollars. Skattevæsenet stod derimod fast på, at boet var mere end dobbelt så meget værd som det beløb, Comerica Bank & Trust først havde angivet i skattepapirerne. Og at der dermed skulle betales et langt større beløb i skat.

Blå bog: Prince

Prince er født 7. juni 1958 og fik navnet Prince Rogers Nelson. Senere droppede han efternavnene og tog det kortere kunstnernavn. 

Han voksede op i Minneapolis i USA og debuterede med albummet "For You" i 1978.

​Prince har udgivet omkring 40 studiealbum, blandt andre 'Purple Rain' (1984), 'Lovesexy' (1988) og 'Diamonds and Pearls' (1991). 

I perioden 1993 til 2000 byttede han sit kunstnernavn ud med et symbol, og han blev omtalt som The Artist Formerly Known As Prince eller The Artist.

Med over 100 millioner solgte albums er han en af dem, der har solgt flest plader i musikhistorien.

I 2016 døde han i en 57 år på grund af en overdosis. 

 

“Seks lange år”

Det nye punktum åbner for et nyt kapitel i historien om stjernens bo. Det betyder nemlig, at der i næste måned kan tages hul på fordelingen af goderne blandt arvingerne.

Dog er det ikke ligetil, fordi Prince ikke efterlod sig et testamente, da han i april 2016 døde af en overdosis. Det er også en af de ting, som har kompliceret sagen hidtil.

Siden hans død er der blevet kastet store summer efter både advokater og konsulenter, som skulle administrere sangerens bo og lægge en plan for, hvordan det hele skulle splittes mellem de efterladte. Det skriver mediet Billboard.

- Det har været seks lange år, sagde advokaten L. Londell McMillan ved en høring fredag.

Han repræsenterer tre af Princes seks søskende i sagen.

Sådan fordeles godset

I sidste ende bliver godset ifølge Billboard næsten ligeligt fordelt mellem de tre ældste af musikikonets seks arvinger og et musikselskab i New York ved navn Primary Wave.

Tre af stjernens i alt seks søskende solgte nemlig for et halvt år siden deres andel i boet til selskabet. En aftale, der både omfattede en del af musikerens royalties og ejendommen og studiet Paisley Park, hvor Prince boede de sidste år af sit liv, skriver Rolling Stone.

Det er heller ikke alle Prince’ søskende, som selv får lov til at modtage værdierne fra deres bror. To af dem er døde, mens retssagen har stået på. Det drejer sig om Alfred Jackson og John R. Nelson. Her er det deres familier, som har andel i goderne.

To andre af stjernens søskende er i dag over 80 år gamle.

Store skatter skal betales

Allerede sidste forår lå der en fast vurdering af Princes hjem og ejendomsdelen af det, musikeren efterlod efter sin død.

Vanskeligere var det dog at fastlægge en pris på de mindre håndfaste ting som eksempelvis rettighederne til musikerens enorme musikkatalog. Det lå da også først færdigt i oktober sidste år, hvilket også har trukket sagen i langdrag.

Men ikke alle goderne bliver fordelt mellem familien eller musikselskabet.

Afgifter og skatter tager nemlig også en bid af kagen, og ifølge The Hollywood Reporter vil skatter på Princes formue løbe op i mere end ti millioner dollars - mere end 65 millioner danske kroner.