Kendte

Nicki Minaj i stormvejr over vaccineskepsis og testikelkommentar

Rapperen melder sig ind i en flok af kendisser, der offentligt lufter holdninger til corona og vacciner.

Argumenter for at sige nej til vaccination er der mange af. At din fætters ven som konsekvens af en vaccine angiveligt er blevet impotent og har fået hævede testikler og som konsekvens heraf er blevet forladt af sin forlovede, hører nok til de sjældnere.

Ikke desto mindre det en af de historier der har ført til, at rapperen Nicki Minaj endnu ikke har sagt ja til stikket i armen.

Og den bizarre konspirationsteori om sammenhængen mellem impotens og vaccinerne har det seneste døgn sendt den rapmundede sangerinde ud i et gevaldigt online stormvejr.

Galla får hende ikke til at takke ja

Nicki Minajs indspark i vaccinedebatten kommer som konsekvens af gårsdagens MET Gala, hvor den absolutte A-liste af kendisser var inviteret til det traditionsrige velgørenhedsarrangement på Metropolitan Museum of Art i New York City.

Deltagerne til den ikoniske begivenhed skulle nemlig være vaccinerede, og det ville den sydamerikanske stjerne ikke.

På Twitter skriver Nicki Minaj, at det ikke ville være på grund af gallaen, hun skulle sige ja til vaccinen. Det skulle være, fordi hun føler, hun har researchet nok på emnet, hvilket hun ikke føler, hun har.

I kommentarfeltet bliver hun i hidsige vendinger mindet om, at hun ikke er læge, mens der også falder ironiske kommentarer om, at verden i spænding vil vente på hendes bidrag til det videnskabelige samfund.

Amerikanske myndigheder afliver teori

Siden har hun haft travlt med at forsvare sig selv, og i den anledning faldt altså også et tweet, som om muligt opildnede kritikerne endnu mere.

Tweetet er en reference til sangerindens fætter, som ifølge Nicki Minaj nægter vaccination, fordi hans ven er blevet impotent og har fået hævede testikler efter vaccine. Stjernen skriver videre, at den pågældende ven blot var uger fra at blive gift, men at den kommende brud har aflyst brylluppet.

Kommentarfeltet er ved at flyde over med personer, der forsøger at latterliggøre den udmelding, og flere kommer med eksempler på spidsfindige sammenhænge, der ikke umiddelbart giver mening:

Derudover skriver flere sundhedspersoner, at de gerne vil tage en snak med Nicki Minaj om, at hævede testikler og impotens ikke er blandt bivirkningerne af en coronavaccine.

Den amerikanske sundhedsmyndighed Centers for Disease Control and Prevention (CDC) skriver da også på sin hjemmeside, at der på intet bevis er for, at vacciner - herunder mod coronavirus - medfører fertilitetsproblemer hos hverken kvinder eller mænd.

Kendissernes corona-tanker

I august annoncerede skuespilleren Jennifer Aniston, at hun har droppet kontakten til flere ikke-vaccinerede bekendte, mens også skuespilleren Sean Penn har krævet et helt tv-hold vaccineret, hvis han selv skulle deltage.

Sangerinden Dolly Parton har givet en million dollars til at udvikle en vaccine, og listen fortsætter med kendisser, der offentligt lufter deres holdning til corona og vacciner.

En flok, Nicki Minaj nu melder sin ankomst i.

Men når rapperen gør det på Twitter, bliver hun en del af en gruppe personer, der potentielt kan blive straffet af mediet for at sprede misinformation.

I marts begyndte Twitter nemlig at mærke tweets, hvis der er tale om falsk information om coronavacciner. Og i andre tilfælde bliver personer ligefrem udelukket fra mediet, hvis de skriver misinformerende tweets.

Eksempelvis blev Donald Trumps søn suspenderet fra Twitter, da han delte en video, der blandt andet hævdede, at mundbind ikke er nødvendige i kampen mod coronavirus.

Men selvom mange på internettet anklager Nicki Minaj for misinformation, lader det ikke til, at Twitter har tænkt sig at gribe ind. En talsperson fra platformen oplyser til mediet The Verge, at Nicki Minajs tweets ikke overtræder nogen regler.

Selv har rapperen forsøgt at udglatte egne udmeldinger. Eksempelvis argumenterer hun for, at hendes lille barn er grunden til, at hun ikke ville tage til MET Gala, mens hun også udviser forståelse for, at andre bliver vaccinerede.