Kendte

En kjole skilte sig ud ved stor gallafest - kaldes en genistreg

Brandingekspert kalder Alexandria Ocasio-Cortez en moderne Robin Hood.

Den amerikanske politiker Alexandria Ocasio-Cortez, der er medlem af Repræsentanternes Hus, havde et tydeligt budskab til årets Met Gala.

Hun mødte op til den eksklusive begivenhed i en hvid kjole med en besked i store røde blokbogstaver på ryggen: ”Beskat de rige”.

I et interview med en gruppe journalister til begivenheden, forklarede den demokratiske politiker, hvorfor hun valgte at bruge Met Gala – en begivenhed med deltagelse af flere af Hollywoods største og rigeste stjerner – til at dele sit budskab.

- Når vi snakker om at støtte arbejderfamilier, og når vi taler om at have et retfærdigt skattekodeks, sker denne samtale ofte blandt arbejder- og middelklassens folk på senatsgulvet, sagde Alexandria Ocasio-Cortez og fortsatte:

- Det er på tide, at vi bringer alle klasser ind i samtalen.

Kjolens budskab stemmer overens med den progressive politikers generelle holdninger. Hun vil indføre højere skatter for landets rigeste, og i 2019 foreslog hun ligefrem, at velhavende beskattes med op mod 70 procent for at hjælpe med finansieringen af klimaplanen Green New Deal. Hun sælger endda en "Tax the Rich" sweatshirt på sin hjemmeside.

Kritik for at deltage

Alexandria Ocasio-Cortez har mødt stor kritik på de sociale medier for at deltage i det eksklusive arrangement, hvor billetter siges at koste 35.000 dollars eller omkring 220.000 kroner.

- Hvis AOC (Alexandria Ocasio-Cortez red.) hader de rige så meget, hvorfor deltager hun så i en begivenhed, som kun de rigeste i Amerika har råd til at deltage i? skrev en person på twitter.

Og på Instagram har den amerikanske skuespiller Michael Rapaport delt sin kritik af den demokratiske politiker.

- Speciallavet ”TAX THE RICH” kjole, mens du er til den mest elitære begivenhed i verden. AOC vil snart blive rig med en gigantisk produktionsaftale og færdig med politik, jeg garanterer det. Stop med at behandle ALLE disse mennesker som berømtheder, de er offentligt ansatte, der arbejder for os, skriver han.

Alexandria Ocasio-Cortez var forberedt på at få kritik for hendes valg af kjole til begivenheden.

- Uanset hvad jeg gør, vil der være nogen, der har noget at sige om det. Selv at jeg vågner om morgenen. Så i det mindste bør vi handle efter vores integritet og gøre ting med hensigt og formål, sagde hun til en gruppe journalister til gallafesten.

- Hun stikker hånden ind i hvepsereden

Spørger man Carsten Herholdt, brandingekspert og ejer af firmaet The Brand Agency, kunne Alexandria Ocasio-Cortez nærmest ikke have valgt et bedre sted at dele sit budskab.

- Det er det perfekte tidspunkt kommunikationsmæssigt. Met Gala er jo enormt eksklusivt, så hun bliver lidt en moderne Robin Hood.

Brandingeksperten hæfter sig ved, at politikeren "stikker hånden ind i hvepsereden". Og det er derfor, det virker, mener han.

Carsten Herholdt kalder Alexandria Ocasio-Cortez’ kjole et ”kreativt tweet”, der blot er skrevet på en kjole frem for på Twitter.

Han fortæller, at det er et godt greb, når det kommer til at starte en samtale, og at denne form for kommunikation "passer perfekt" til de sociale medier, hvor det er vigtigt at være kreativ for at nå langt ud med sit budskab.

- Hendes interesse er at sætte en dagsorden, så hun kan diskutere emnet og blive associeret med det. Med den baggrund er dette en genistreg, siger Carsten Herholdt.

Afstemning

Synes du, at Alexandria Ocasio-Cortez' kjolevalg er kritisabelt?

- Større nosser end nogen mand i Kongressen

Selvom kritikken på de sociale medier er til at føle på, får Alexandria Ocasio-Cortez dog også stor ros på blandt andet Twitter, hvor hendes tøjvalg bliver kaldt modigt.

- AOC iført denne kjole til en begivenhed fuld af rige mennesker... denne kvinde har større nosser end nogen mand i Kongressen, skrev en person på Twitter.

En anden person skrev på Twitter, at der intet forkert er ved at deltage i begivenheden og samtidig kritisere de mennesker, der står bag den.

- Hun er offentligt ansat og blev inviteret gratis, så hun benyttede lejligheden til at komme med en politisk erklæring, der fordømte de mennesker, der inviterede hende (de rige). Hun repræsenterer sine vælgers ønsker ("beskat de rige") ved en verdensomspændende mediebegivenhed. Det er smart, og hun er fantastisk, skrev personen på Twitter.

Alexandria Ocasio-Cortez påpeger også selv, at hun som folkevalgt har fået en invitation.

- Inden kritikerne bliver vilde og overreagerer, inviteres de folkevalgte offentligt ansatte i New York rutinemæssigt til og deltager i Met Gala på grund af vores ansvar for at føre tilsyn med og støtte byens kulturinstitutioner for offentligheden. Jeg var en af flere, der deltog i denne aften, skriver hun på Twitter.

Flere gæster havde politiske budskaber

Alexandria Ocasio-Cortez var ikke den eneste af de inviterede, der mødte op til årets Met Gala med politiske budskaber på tøjet.

Blandt andet mødte en af hendes kolleger i Repræsentanterne Hus, Carolyn B. Maloney, op i en kjole med teksten ”lige rettigheder for kvinder”.

Den årlige gallafest bliver afholdt af Vogue-redaktør Anna Wintour på New Yorks Metropolitan Museum of Art. Den traditionsrige begivenhed er et velgørenhedsarrangement for museets kostumeafdeling.