GO'

Jim Lyngvild om voldelig barndom: - Den dag min far døde var den bedste i mit liv

I skolen blev Jim Lyngvild med egne ord ”kampmobbet”.

Da Jim Lyngvild var barn, var han klædt ud som prinsesse til fastelavn.

For hans mor, Kirsten Petersen, var det helt fint. Men når han kom hjem, var det en anden virkelighed, han fortalte sin far.

- Jeg måtte lyve over for far og sige, at jeg havde været bokser, for så blev han glad. Ellers blev han sur, fortæller Jim Lyngvild i ’Go’ morgen Danmark’.

Støtten og opbakningen fra Kirsten Petersen er aldrig forstummet. For selvom hun gerne kritiserer, ved Jim Lyngvild, at hun altid er der for ham.

Eksempelvis da han fornyligt fik kritik for at have fotograferet kultur- og kirkeminister, Ane Halsboe-Jørgensen, som vølve.

- Du skal bare have én i dit liv, der kan kigge dig ind i øjnene og sige: ”Ved du hvad? Det er ikke dig, den er gal med, det er alle de andre”. Hvis du har det, skal det nok gå, lyder det fra den 42-årige designer og iværksætter.

Han døde, da jeg var ti år gammel, og det var den bedste dag i mit liv

Jim Lyngvild, iværksætter, designer og historieformidler

Far tævede familien

Jim Lyngvild havde en svær barndom. I skolen blev han ”kampmobbet”, som han selv beskriver det, og han blev smidt ud af flere skoler.

- Jeg ville ikke indordne mig under bestemte systemer, og det har jeg med fra ’mor-Kirsten’. ’Mor-Kirsten’ er det mest fantastiske menneske, siger han.

I barndomshjemmet var tingene også svære.

Hans far tæskede hans mor og søskende, og faren havde et klart ønske om, hvem Jim Lyngvild skulle blive. Et ønske, som var langt fra den person, Lyngvild var som barn.

- Det eneste, han ønskede for mig, var, at jeg skulle blive bokser eller Superman, forklarer han.

Derfor var det en lettelse for Jim Lyngvild, da hans far døde.

- Han døde, da jeg var ti år gammel, og det var den bedste dag i mit liv. Så var jeg fri for den her store, tunge kappe, jeg havde på, fortæller han.

Minder om mor

Selvom Jim Lyngvild i dag har en stor støtte i sin mand, Morten Paulsen, vil hans mor altid have en særlig plads i hans liv.

Spørger man de to, har de særligt én ting til fælles.

- Han kan jo ikke holde sin kæft, og det har han nok efter mig, fortæller Kirsten Petersen.

Bare hendes stemme, når hun siger: ”Nårh, lille skat”

Jim Lyngvild, iværksætter, designer og historieformidler

Og i Jim Lyngvilds verden ”trumfer mor også alt”, og det er hende, han ringer til og græder, når hans hunde dør, forklarer han:

- Bare hendes stemme, når hun siger: ”Nårh, lille skat”.

Men Kirsten Petersen kan også skære igennem, og ros er ikke noget, hun er rundhåndet med. Derfor føles det ifølge Jim Lyngvild særligt, når hun roser ham.

- Hun er den, der siger: ”Nu skal vi også lige”, men jeg ved også, hvor stolt hun er af mig, lyder det.

Se interviewet med Jim Lyngvild i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY