Kendte

Britney Spears' far vil fortsætte som værge

I et dokument til retten i Los Angeles skriver James Spears, at der "overhovedet ikke er nogen grund til" at fjerne ham som værge for Britney Spears.

James Spears, far til det 39-årige amerikanske popidol Britney Spears, skriver nu endnu et kapitel i den spektakulære strid ved retten i Los Angeles om retten til at være værge for Britney Spears - og retten til at kontrollere hendes formue.

I dokumenter afleveret til retten fredag siger James Spears ifølge blandt andet The Guardian, at der "overhovedet ikke er nogen grund til" at fjerne ham fra det værgemål, der betyder, at han kontrollerer sin datters penge og forretninger.

Tidligere i sidste uge krævede Britney Spears' nye advokat, Matthew Rosengart, en "nødhøring" i retten så hurtigt som muligt med henblik på at fjerne James Spears som værge for sangerinden.

Britney Spears har i dokumenter, der tidligere er afleveret til retten i Los Angeles krævet sin fars 13 år lange værgemål ophævet. Hun ønsker den erfarne amerikanske revisor Jason Rubin indsat som værge i stedet for, skriver blandt andet Hello og Newsweek.

I de dokumenter, Britney Spears har afleveret til retten i Los Angeles, og som New York Times har set, skønnes hendes formue at være på 2,7 millioner dollars (cirka 17 millioner kroner) i penge, og 57 millioner dollars (cirka 359 millioner kroner) i andre besiddelser. Det vil sige, at det er kontrollen over en formue på i alt værdier for 376 millioner kroner, der kæmpes om ved retten i Los Angeles.

Anklages for misbrug og manipulation

I de dokumenter, han fredag afleverede til retten, skriver James Spears, at han "pligtopfyldende og loyalt har tjent som konservator for sin datters ejendomme uden nogen pletter på generaliebladet".

Han hævder også, at Jodi Montgomery, som er den person retten i Los Angeles har udpeget til at hjælpe Britney Spears med beslutninger om hendes liv, i sidste uge ringede til James Spears, fordi hun var bekymret for Britney Spears mentale helbredstilstand.

Men Jodi Montgomery og hendes advokat siger i et svar, at James Spears "misbruger og manipulerer" den opringning til sin egen fordel.

Ifølge James Spears drøftede han og Jodi Montgomery muligheden for at tvangsindlægge Britney Spears på en psykiatrisk afdeling. Britney Spears har hævdet, at hendes far bør sigtes for "misbrug af værgemål".

I en udtalelse, som hendes advokat Lauriann Wright har sendt ud, erkender Jodi Montgomery, at hun er bekymret over Britney Spears' opførsel og helbredstilstand. Men hun siger også, at det kun vil hjælpe at få fjernet James Spears som hendes værge.

29. september skal retten i Los Angeles tage stilling til kravet fra Britney Spears om at få fjernet James Spears som værge - med mindre retten følger hendes advokat Matthew Rosengarts ønske om en høring inden.