X Factor

Oh Land stopper som dommer i 'X Factor'

Hun har været dommer i tre sæsoner siden 2019, men først i den seneste sæson lykkedes det en af hendes deltagere at hive førstepladsen med hjem.

Sangeren Oh Land med det borgerlige navn Nanna Øland Fabricius stopper som dommer i 'X Factor'.

Det skriver hun på Instagram.

Her gør Oh Land det klart, at beslutningen skyldes, at hun gerne vil have frigjort mere tid til andre projekter.

- Jeg har længe gået og bildt mig selv ind, at jeg havde “for lidt tid” til at gøre alle de ting, jeg gerne har villet og har først nu opdaget, at det jo ikke er tiden, der er for lidt, men mig, der laver for meget, skriver Oh Land.

Hun tilføjer, at hun "har været uendelig glad, taknemmelig og beæret" over at lave 'X Factor', og at hun kommer til at savne passionen blandt deltagerne.

Oh Land skriver, at den nyligt frigjorte tid skal bruges på "nogle kæmpe drømmeprojekter". Hun uddyber dog ikke, hvad disse går ud på.

- Alt det bedste

Fra TV 2s side lyder det, at man har været glade for at have Oh Land på dommerholdet.

- Nanna er yderst kompetent, dygtig og fantastisk til at udvikle talenter. Og så er hun til og med rigtig sød og dejlig at arbejde sammen med. Alt sammen noget som gør, at vi kommer til at savne hende som dommer, skriver Dorte Borregaard, der er Underholdningsredaktør på TV 2, i en skriftlig kommentar.

Her gør redaktøren det ligeledes klart, at det nu handler om at se fremad.

- Det bliver spændende både for ‘X Factor’ og for Nanna, som vi ønsker alt det bedste, skriver Dorte Borregaard, som ligeledes oplyser, at TV 2 ikke har yderligere kommentarer.

Dommer siden 2019

I 2019 blev 'X Factor' sendt for første gang på TV 2. Denne gang med et næsten nyt dommerpanel.

Thomas Blachman var eneste genganger, og han satte sig til dommerbordet side om side med Ankerstjerne og Oh Land.

For Oh Lands vedkommende blev det til tre sæsoner.

Da Nikoline Steen Kristensen gik i sort, var det op til Oh Land at få den unge 'X Factor'-deltager tilbage på rette spor. Video: Kasper Søby Jensen & Kasper Søby

I de første to sæsoner lykkedes det ikke Oh Land at hive sine deltagere i finalen. Men i 2021 havde hun hele to deltagere med.

Her tog Oh Land stikket hjem med 15-årige Solveig. Hun vandt titlen foran Nikoline Steen Kristensen.

Finalen blev bedst husket for øjeblikket, hvor Nikoline Steen Kristensen gik i stå under hendes første optræden. Hun kom dog stærkt tilbage og sikrede sig andenpladsen, mens Blachmans gruppe Simon & Martin endte på en tredjeplads.

Ballet med dronningen

Oh Land slog igennem med sange som 'White Nights' og 'Sun of a Gun'. Siden da er det også blevet til internationale turneer med popstjerner som blandt andre Katy Perry.

Hun har desuden i flere omgange arbejdet sammen med dronningen. Første gang i 2016 om eventyrballetten 'Askepot' og sidenhen om 'Snedronningen', der blev opført i Tivoli.

Ved sidstnævnte komponerede Oh Land musikken, mens dronningen stod for scenografien og kostumerne.

TV 2 arbejder fortsat på at få en kommentar fra Oh Land.