Kardashian-Jenner familien har opbygget et imperie.
Kendte

Nu er det farvel til en af verdens mest kendte familier

Familien har igennem årene leveret skandaler, der tæller både en sexvideo, utroskab og flere helt store hemmeligheder.

Kardashian-familien er på 13 år gået fra at være en familie med en halvkendt far og en masse børn i en forstad til Los Angeles, til at være den nok mest kendte og omdiskuterede ikke-royale familie i verden.

Sammen startede de ni hovedkarakterer deres program i 2007 og har siden medvirket i mere end 250 episoder over nu 20 sæsoner.

De er gået fra at være en skør familie til at være en samling af millionærer og milliardærer med virksomheder og brands, som hvert år kun er vokset.

Hvem er de fem rigeste i Kardashian-Jenner familien?

  • Kim Kardashian: 4,8 milliarder kroner
  • Kylie Jenner: 4,3 milliarder kroner
  • Kris Jenner: 1,1 milliarder kroner
  • Caitlyn Jenner: 622 millioner kroner
  • Khloé Kardashian: 250 millioner kroner

De har lukket seerne ind i intime stunder, store kriser, familieforøgelser, brud, utroskab og tonsvis af skandaler igennem 19 sæsoner af 'Keeping up with the Kardashians', men 20. sæson, der har premiere på TV 2 PLAY nu, bliver ifølge familien den sidste.

I den forbindelse har vi taget et tilbageblik på 13 af de vildeste skandaler og sjoveste stunder i det, som man vel nemt kan kalde amerikansk tv-historie.

Nedenfor kan du få et overblik over familien Kardashian-Jenners stamtræ. De tre ældste døtre og Rob Kardashian fik Kris Jenner med advokaten og forretningsmanden Robert Kardashian, der blev kendt som en af forsvarerne i O.J. Simpsons mordsag. De to yngste døtre fik Kris Jenner med den tidligere OL-atlet Bruce Jenner.

2007: Sexvideoen der fik det hele til at rulle

Efter at have været hotelarvingen Paris Hiltons stylist i flere år blev Kim Kardashian for alvor kendt i februar 2007, da en sexvideo med hende og hendes daværende kæreste Ray J blev offentliggjort. Videoen blev angiveligt lækket uden Kim Kardashians sammentykke, hvilket skabte stor opmærksomhed omkring den.

Det skete kun få måneder inden det realityshow, der følger Kim Kardashian og hendes to søstre, bror, mor, halvsøstre og stedfar, havde premiere, og mange har efterfølgende spekuleret i, om familien selv var med til at lække videoen, selvom de kontinuerligt har afvist det.

Men selvom der er gået 14 år, siden sexvideoen udkom, peger mange stadig på, at det for alvor var den, der gjorde Kardashian-Jenner familien til allemandseje og lagde kimen til hele familiens enorme succes.

2008: Drama imellem søskende

Man kan ikke sige familien Kardashian-Jenner uden også at sige drama. Fra de helt tidlige sæsoner har seerne kunnet følge den ene ophedede diskussion efter den anden. En af de mere ikoniske, som senere er blevet til både memes og talemåder, er "Don't be fucking rude"-episoden.

I den kendte sekvens i sæson 2 slår Kim Kardahian sin søster Khloé Kardashian med sin håndtaske, mens hun råber:

- Lad være med at være så fandens uhøflig, efter søstrene har haft en kontrovers omkring Kim Kardashians nye Bentley.

2009: Selfie på vej til fængslet

Et andet KUWTK-øjeblik, der er blevet udødeliggjort i memes, udspillede sig i sæson 3, da familien skulle køre Khloé Kardashian til fængslet, hvor hun skulle afsone en dom for at have overtrådt sin prøvetid på en spirituskørselsdom fra 2007.

I bilen var stemningen ganske høj, og Kim Kardashian tog flere selfies, indtil hendes mor udbrød de kendte ord:

- Kim gider du godt stoppe med at tage billeder af dig selv, din søster skal i fængsel.

2009: Scott Disick maste penge ind i tjeners mund

Mens de seneste år med KUWTK har været fyldt med drama og skandaler omkring kernefamiliemedlemmerne, var det i de tidlige år af showet Kourtney Kardashians mand Scott Disicks opførsel, der lavede overskrifterne i tabloidbladene.

På en familietur til Las Vegas i sæson 4 sagde en tjener stop, da en meget påvirket Scott Disick ønskede at bestille mere alkohol. Det fik Scott Disick til at eksplodere over restaurantarbejderen, proppe en 100-dollar seddel i munden på manden og råbe: "Hold din kæft".

2011: Kim gik i spåner over ørering

En anden episode, der er gået over i historien i form af memes og slagord, skete under familiens tur til Bora Bora.

Her mistede Kim Kardashian en uforsikret ørering til en værdi af cirka en halv million kroner. Da Kourtney Kardashian hørte postyret, kom hun ud fra en luksushytte med et lille barn på hoften og sagde de nu kendte ord, der skulle sætte Kims store sorg i perspektiv:

- Kim, der er mennesker, der dør.

Senere fandt søsteren Kylie Jenner øreringen i havet.

I dag bruges sætningen "Der er mennesker, der dør" jokende i USA, hvis man vil understrege, at nogen har et problem, som de blæser ud af proportioner.

2015: Bruce Jenner blev til Caitlyn Jenner

Kris Jenners eksmand, den tidligere OL-atlet Bruce Jenner, sprang i 2015 ud som Caitlyn på forsiden af ​​magasinet Vanity Fair. På trods af at parret tilsyneladende havde et kærligt og lykkeligt forhold i mange år og opfostrede deres børneflok sammen, pegede Caitlyn Jenner også med anklage på sin ekskone i sit interview. Hun anklagede Kris for, at deres ægteskab var gået i stykker:

- 20 procent var køn, og 80 procent var den måde, jeg blev behandlet på, sagde Caitlyn om Kris.

Kris reagerede på historien i serien fire måneder senere. Hun mente, at Caitlyn kun fokuserede på det negative og gjorde Kris til skurken.

Børnene reagerede på deres fars beslutning med stor forståelse, da de indrømmende, at mange af dem havde set tegn op igennem deres barndom. Der var dog også en del sorg i de episoder, der handler om skiftet, da børnene ytrer, at de på en måde "siger farvel til deres far".

2017: Kim Kardashian blev udsat for røveri

I 2017 blev Kim Kardashian udsat for et væbnet røveri i Paris, da hun, Kendall og Kourtney var i byen i forbindelse med en modeuge.

Kort efter midnat havde Kim Kardashian forladt en modefest i det franske kvartér Marais i Paris og tog alene hjem til sin lejede luksuslejlighed i Paris' ottende arrondisement. Cirka to en halv time senere brød to mænd ind i bygningen, bagbandt receptionisten og truede sig til oplysninger om, hvor Kim Kardashian boede. Her brød de ind i lejligheden, bagbandt kendissen og puttede en knebel i hendes mund. Derefter låste de hende inde på badeværelset.

De to røvere, der brød ind til Kim Kardashian, var klædt i parisisk politiuniform, men havde derudover handsker og elefanthuer på, hvilket ikke er en del af politiuniformen i Paris. Røverne slap væk med smykker til en værdi af næsten 9 millioner dollars (59 millioner kroner).

12 mænd er sidenhen blevet anholdt i sagen. Ud af dem var fem inde på Kim Kardashians hotel. De fem mænd var mellem 60 og 72 år på gerningstidspunktet, hvilket fik pressen til at døbe dem "bedstefarrøverne".

2018: Da Kris Jenner var en 'cool mom'

Da Kris Jenner i 2018 overværede sin datter Kendalls catwalk under det præstigefyldte modeshow Victoria's secret, var hun meget entusiastisk. Så entusiatisk at internettet ikke kunne lade det ligge i flere dage efter.

I tusindvis af memes og retweets roser brugere Kris Jenner for hendes attitude og joker med, at hun er en 'cool mom'. Et udtryk der er taget fra den kendte film 'Mean girls', hvor en af karaktererne er en overivrig mor, der selv synes, at hun er sjov, sej og en af de unge.

2018: Kylie Jenners hemmelige graviditet

I ni måneder formåede Kylie Jenner og hendes daværende kæreste musikeren Travis Scott at holde hendes graviditet hemmelig. Først efter fødslen af deres datter bekræftede parret det for omverdenen. Det blev af mange medier omtalt som en af de vildeste overraskelser fra den kendte familie nogensinde.

I lang tid undgik Kylie at blive set af fotografer på gaden, ligesom at hun, i de ting hun medvirkede i, havde stort tøj på eller dækkede sin mave på reklamebilleder.

Efter fødslen af datteren Stormi Webster undskyldte Kylie Jenner over for sine fans, at hun havde holdt graviditeten hemmelig.

- Jeg vidste, at mit barn ville føle al stress og alle følelser, så jeg valgte at gøre det på den her måde for vores lille liv og vores lykke, skrev hun blandt andet på Instagram.

2019: Tristan Thompson og Jordyn Woods kommer lidt for tæt på hinanden

En af ​​de grimmeste utroskabsskandaler fra Hollywood i 2019 involverede Kylie Jenners bedste veninde gennem mange år, Jordyn Woods, og Tristan Thompson, Khloe Kardashians partner og far til deres fælles barn.

Jordyn Woods blev betragtet som et familiemedlem og optrådte regelmæssigt i KUWTK, da det kom frem, at hun og Tristan Thompson havde kysset hinanden til en fest. De præcise omstændigheder var parterne uenige om, men det resulterede i massiv medieopmærksomhed, og at Jordyn Woods og Kylie Jenner ikke længere er veninder. Derudover var Jordyn Woods efterfølgende nødt til at flytte ud af Kylies hus, hvor hun ellers boede.

I sidste afsnit af sæson 16 så man Khloé Kardashians raseri for åben skærm. Det blev det mest sete afsnit i næsten tre år.

2019: Ægteskabeligt skænderi over Kims kjole

En af de mest omtalte kjoler inden for de seneste år kunne meget vel være Kim Kardashians robe ved Met Gala i 2019.

Men Kim Kardashians "nøgne" Thierry Mugler-kjole forårsagede et stort skænderi med hendes mand, Kanye West. Han var ikke imponeret over det afslørende design.

- Åh, skal min pige være som de andre piger og vise sin krop frem?, sagde han blandt andet for at understrege, at han ikke kunne lide, at kjolen var så sexet.

Men han stoppede ikke der:

- Jeg var ikke klar over, at det påvirkede min sjæl og min ånd... Et korset er som en form for undertøj.

Kim Kardashian lod ham dog ikke slippe afsted med kommentarerne.

- Så aftenen før Met Gallaen kommer du og siger, at du ikke er vild med korsetstilen? Du giver mig angst. Du vidste i går aftes, at jeg havde angst, og jeg har ikke brug for mere negativ energi, og at du pludselig siger, at du ikke kan lide, at jeg er iført en stram kjole.

2020: Kim og Kourtney kom op at slås

Selvom familien Kardashian-Jenner ikke er bange for skænderier, kunne intet have forberedt seerne på, hvad der skete mellem Kourtney og Kim i starten af sæson 18. Her nåede tingene nye højder mellem de to kvinder, da et skænderi blev fysisk. Det hele startede, efter at Kim beskyldte Kourtney for ikke at arbejde hårdt nok i forhold til programmet.

Det resulterede i, at Kourtney kastede kokosnødvand på sin søster og derefter kastede sig ud efter hende med udstrakte arme. Det førte til, at Kim sparkede og slog sin ældre søster.

I de efterfølgende afsnit blev det anstrengte forhold mellem søstrene udpenslet, og episoden resulterede i, at Kourtney Kardashian truede med at trække sig fra programmet, da hun følte sig misforstået og dårligt portrætteret.

Hun har dog fortsat været med i serien.

2021: Kim og Kanyes skilsmisseplaner

Kim Kardashian og Kanye West har været et af de mest ikoniske kendispar nogensinde siden april 2012. Deres kærlighedshistorie har dog været fuld af op- og nedture, og det førte til, at Kim Kardashian ansøgte om skilsmisse fra rapperen i starten af 2021.

Nyheden om hendes beslutning kom 19. februar 2021, men for nogle fans var det ikke en overraskelse.

De havde efter sigende levet separate liv i flere måneder op til ansøgningen om skilsmissen, og Kanye West har kæmpet offentligt med sit mentale helbred. I juli 2020 skrev Kanye West en række usammenhængende tweets og lancerede en turbulent form for præsidentkampagne, hvilket resulterede i, at Kim Kardashian bad offentligheden om forståelse for hendes mands bipolare lidelse.

Afstemning

Hvilken af de 13 episoder husker du bedst fra de 13 år med Kardashian-Jenner familien?

Listen er blandt andet på baggrund af BBC, NYpost, News.com.au samt opgørelse over mest googlede ord og navne i årene 2007-2020.