Kendte

Powerparrets storhed og fald: - De var den perfekte storm

Kanye Wests mentale nedture blev formentlig begyndelsen på parrets brud, siger Se & Hør-journalist.

De var begge verdensberømte, inden de blev gift.

Kanye West for en række af toneangivende hiphopplader. Kim Kardashian for at være en del af det bedre borgerskab i Hollywood og omdrejningspunktet i realityshowet ’Keeping Up With The Kardashians’.

Og som par blev de en eksplosiv cocktail af berømmelse og fik tilnavnet Kimye.

På knap otte år nåede de at blive gift ved et storslået bryllup i både Paris og Firenze. Paris, fordi det var der, de forelskede sig. Firenze, fordi det var der, deres første barn blev undfanget. De to har i alt fire børn: North på syv år, Saint på fem år, Chicago på tre år og Psalm på et år.

Alt sammen mens de fortsatte og udvidede deres respektive karrierer: udgav musik, lancerede tøj, medvirkede i tv og blev to af tidens største stilikoner.

Men nu er det slut. Kim Kardashian vil skilles.

- De komplimenterede hinanden. Kim Kardashian kom fra realityverdenen, mens Kanye kom fra den seriøse del af musikbranchen, og da det smeltede sammen, blev det den perfekte storm, siger Jacob Heinel Jensen, der er journalist på Se & Hør og har fulgt parret tæt.

Deres status kan sammenlignes med den status, som royale har herhjemme, siger Lene Bull Christiansen, der er lektor på Roskilde Universitet og forsker i kendiskultur.

- I USA er det ikke royale, men kendisser, der fylder i de kulørte blade. Det er dem, som amerikanerne har et fællesskab omkring, og som de tager stilling til og bruger som sladderobjekter. De er med til at binde samfundet sammen, siger Lene Bull Christiansen.

Også i Danmark har powerparret haft stjernestatus, og medier fra Se & Hør til Børsen og Information har skrevet om parret under overskrifter som ’Kim Kardashian sælger 20 procent af kosmetikforretning for milliardbeløb’ og ’Kanye West har mødt Gud, og det er meget muligt, at Gud er ham selv’.

Begyndelse på enden

Fortælleren om Kim Kardashian og Kanye West er dog ikke kun fortællingen om berømmelse, et storslået bryllup, en kernefamilie og millioner af dollars.

Det er også fortællingen om Kanye Wests psykiske problemer og hans præsidentkandidatur, der gik i vasken.

Og det er formentlig dér, man skal finde årsagen til deres brud.

- Det blev begyndelse på enden, siger Jacob Heinel Jensen, der kalder bruddet forventet.

- For mens karrieren er gået fremragende, synes Kanye Wests mentale helbred at blive mere og mere udfordret, og parret har været igennem meget voldsomme ting. Jeg tror, at det er blevet for meget for Kim Kardashian, siger Jacob Heinel Jensen.

Bipolaritet som superkraft

I 2016 kom Kanye Wests store offentlige nedtur. Det var to år efter brylluppet. Her blev han indlagt med en psykose og en svær depression.

Og det er ikke den eneste gang, at Kanye West har trukket overskrifter om sin psykiske tilstand.

I 2018 sang han på sit album 'Ye', at han var bipolar, og beskrev sin sygdom som en superkraft i sangen 'Yikes'. Men senere samme år sagde Kanye West, at han var blevet fejldiagnosticeret og bare led voldsomt af mangel på søvn.

- Og så er der nedsmeltningen i sommer, hvor han meldte sig til præsidentembedet og skrev på Twitter, at hans kone havde forsøgt at bure ham inde, og at han længe havde forsøgt at blive skilt fra hende, siger Jacob Heinel Jensen.

- På den måde har Kanyes udfordringer også smittet af på Kim Kardashian, siger han.

Der var også sidste sommer, at Kim Kardashian for første gang udtalte sig offentligt om sin mands bipolare lidelse.

- Som mange af jer ved, har Kanye en bipolar lidelse. Alle, som har det, eller har en elsket, der har det, ved, hvor utroligt kompliceret og smertefuldt det er at forstå, skrev Kim Kardashian derefter i et længere opslag på Instagram.

Siden har der været forlydender om, at Kim fik Kanye til at tage op til hans ranch i Wyoming, så de kunne leve deres separate liv og få styr på tingene hver især. Og de seneste måneder har skilsmisserygterne for alvor svirret.

En afsluttet cirkel

Ægteskabet slutter, et årti efter at det amerikanske medie The Hollywood Reporter udråbte 2010'erne til at være ’The Kardashian Decade’.

Og det er meget sigende, siger Jacob Heinel Jensen.

Realityprogrammet ’Keeping Up With The Kardashians’, der for alvor gjorde Kim Kardashian berømt, stopper nu også efter 14 år på skærmen.

Og både Kim Kardashian og Kanye West har fået superstjernestatus de forgange ti år.

- De har været så berømte, at man nærmest ikke kunne blive mere berømt. Derfor er det på en måde symbolsk, at deres ægteskab kommer til en ende nu, siger Jacob Heinel Jensen.

- En æra er slut, siger han.

Parrets historie

 1. 2011

  1. Kim Kardashian tager til Kanye Wests modeshow i Paris. De fortæller, at de er gode venner.

 2. 2012

  1. Kim Kardashian og Kanye West begynder officielt at date.

  2. Kanye West udgiver sangen 'Cold', hvori han synger: "And I'll admit, I had fell in love with Kim".

 3. 2013

  1. Kim Kardashian og Kanye West får deres første barn, datteren North.

  2. Kanye West går på knæ og spørger Kim Kardashian, om hun vil giftes med ham på et mennesketomt sportsanlæg, der tilhører MLB-klubben San Francisco Giants.

 4. 2014

  1. Parret bliver gift.

 5. 2015

  1. Kim Kardashian og Kanye West får deres andet barn, sønnen Saint.

 6. 2016

  1. Parret bliver udsat for et røveri på et hotel i Paris, i forbindelse med at Kanye West giver koncert i den franske hovedstad.

  2. Kanye West bliver indlagt på hospitalet på grund af udmattelse, lyder det. Han aflyser resten af sin turné og dermed 21 koncerter.

 7. 2017

  1. Parret kommer i kontakt med en rugemor, der skal hjælpe dem med at få endnu et barn, fordi Kim Kardashian lider af sygdommen placenta accreta, fastvokset moderkage.

   Kim Kardashian og Kanye West bliver dermed forældre til deres tredje barn, datteren Chicago.

 8. 2018

  1. Kanye West udgiver albummet 'Ye', hvorpå han rapper om sin bipolare lidelse.

 9. 2019

  1. Parret bliver forældre til deres fjerde barn, sønnen Psalm.

 10. 2020

  1. Kanye West annoncerer, at han stiller op som præsident i USA. Han har tidligere støttet Donald Trump åbenlyst.

  2. Kanye West afholder sit første vælgermøde, der bliver en mærkværdig affære. Her fortæller han grædende, hvordan hans kone overvejede en abort, da hun var gravid med deres første barn.

  3. Kanye West skriver på Twitter, at Kardashian-familien har forsøgt at få læger til at hjælpe ham, og at Kim Kardashian har forsøgt at bure ham inde.

  4. Kanye West kalder Kim Kardashians mor, Kris Jenner, for "Kris Jong-un" med henvisning til Nordkoreas præsident, Kim Jong-un.

  5. Kim Kardashian udtaler sig for første gang offentligt om sin mands bipolare lidelse.

  6. Kilder fortæller, at Kim Kardashian og Kanye West bruger meget tid væk fra hinanden. Kanye har i flere måneder boet på sin ranch i delstaten Wyoming, mens resten af familien har boet i familiens hjem i Californien.

 11. 2021

  1. En talsperson fra en domstol i Los Angeles oplyser, at parret skal skilles. Det er Kim Kardashian, der har indgivet skilsmisseerklæringen.