Framing Britney Spears

Justin Timberlake giver Britney Spears og Janet Jackson en undskyldning

Timberlake undskylder også sin opførsel overfor Janet Jackson ved pauseshowet i Super Bowl 2004.

Efter at Justin Timberlake gennem den seneste tid er havnet i en veritabel shitstorm på de sociale medier på grund af en omdiskuteret dokumentarfilm om hans ekskæreste Britney Spears, lægger Timberlake sig nu fladt ned og underskylder sin opførsel i forbindelse med bruddet mellem de to teenageidoler i 2003.

Han undskylder også sin opførsel overfor sangerinden Janet Jackson i forbindelse med pauseshowet ved Super Bowl i 2004.

- Jeg har set beskederne og kommentarerne, og jeg vil gerne svare. Jeg er dybt ked af de gange i mit liv, hvor mine handlinger har bidraget til problemet, hvor jeg sagde noget forkert eller ikke stod for det rigtige. Jeg forstår, at jeg ikke gjorde det godt nok i de øjeblikke og i mange andre, og at jeg udnyttede et system, der fremmede kvindehad og racisme, skriver Justin Timberlake ifølge det amerikanske magasin Variety i en Instagram-opdatering.

- Især vil jeg undskylde individuelt til Britney Spears og Janet Jackson. For jeg holder af og respekterer de to kvinder, og jeg ved, jeg gjorde noget forkert, skriver Justin Timberlake.

Spears og Timberlake var kærester fra 1999 til 2002

Det er en dokumentar om Britney Spears, 'Framing Britney Spears', der har ført til kravet om en undskyldning fra Timberlake. Britney Spears og Justin Timberlake var kærester fra 1999 til 2002.

Dokumentaren, der kan ses på TV 2 PLAY fra lørdag 13. februar, der følger den verdensberømte sangerindes liv, fra hun var på toppen af sin karriere og frem til i dag, slår ned på, hvordan bruddet mellem de to superstjerner hurtigt blev en historie om utroskab og med Britney Spears som den helt store taber.

- Justin Timberlake fik det, om det så var sandt eller ej, til at fremstå, som om det var hende, der havde været ham utro. Han tog kontrollen over fortællingen, fortæller den tidligere MTV-vært Dave Holme i dokumentaren.

Det har ført til voldsom kritik og et krav om undskyldning fra Timberlake på Twitter.

Super Bowl-skandalen fra 2004 handler om det, Timberlake nonchalant har kaldt en "garderobe-fejl" (wardrobe malfunction). Under pauseshowet, som Janet Jackson og Justin Timberlake var en del af, rev Timberlake noget af Janet Jacksons tøj af og på den måde blottede hendes ene bryst.

Janet Jackson og Justin Timberlake under deres optræden i Houston i 2004

Det vakte stor opsigt i USA og førte til en aggressiv efterforskning fra The Federal Communication Commission i USA.

Episoden blev aldrig fuldt oplyst i USA, men Janet Jackson måtte stå på mål for det meste af kritikken, mens Justin Timberlake, som foretog handlingen, slap for kritik. Timberlake blev efterfølgende et af de største musikalske navne i USA. Han var igen med i pauseshowet ved Super Bowl i 2018. Janet Jacksons karriere blev hårdt ramt af episoden, og hun er aldrig helt kommet tilbage på toppen efter den.

Nu får hun altså ligesom Britney Spears en undskyldning fra Justin Timberlake.

- Jeg føler mig også forpligtet til at svare, delvis fordi alle involverede fortjener bedre og mest vigtigt, fordi dette er en større samtale, som jeg af hele mit hjerte vil være en del af og vokse af, skriver Justin Timberlake.