Kendte

90’er-band trender på Twitter – var forsanger med til at storme Kongressen?

Den pludselige internet-popularitet har fået bandets frontfigur til at sende en video ud til sine følgere.

Det britiske 90’er-funkband Jamiroquai hitter på Twitter.

Ikke fordi de har udgivet et nyt nummer eller planlægger en storslået turne. Men fordi billeder fra onsdagens stormløb mod Kongressen i Wasington D. C. har sat spekulationerne på internettet i kog.

På især Twitter sammenligner brugerne nemlig for sjov den kontroversielle QAnon-leder Jake Angeli, der løb med stor opmærksomhed under optøjerne, med bandets forsanger Jay Kay.

Både fordi der er en lighed mellem de to, men også på grund af den figur, som bandet ofte har brugt til albums og merchandise.

Den forestiller nemlig en person med horn i panden og en strittende hovedbeklædning, hvilket minder om det mindeværdige outfit, som Jake Angili bar under optøjerne i Kongressen.

Forsanger: - Jeg er vild med hovedbeklædningen

Efter et være blevet et fænomen på internettet, har forsangeren Jay Kay dog valgt at tage til genmæle selv samme sted.

Jeg er vild med hovedbeklædningen, men jeg er ikke helt sikker på, at de er mit publikum

Jay Kay, forsanger i Jamiroquai

På både Twitter og Instagram har han lagt en video ud, hvor han understreger, at han ikke tog del i den kaotiske demonstration i Capitol Hill.

- Godmorgen Washington. Jeg er vild med hovedbeklædningen, men jeg er ikke helt sikker på, at de er mit publikum. Pas på jer selv alle sammen, skriver han til videoen.

Storsmilende ønsker han sine følgere et godt nytår og fortæller om, hvordan han ikke har set de andre bandmedlemmer i ”evigheder” på grund af den nedlukning af Storbritannien, der skal forsøge at dæmme op for smitten med coronavirus i landet.

Fakta om Jamiroquai

Jamiroquai er et britisk funkband, der blev dannet i London i 1992.

 

Med Jay Kay som forsanger hittede bandet op gennem 90’erne med numre som ’Cosmic Girl’, 'Virtual Insanity' og ’Blow Your Mind’.

 

Senere har bandet udgivet flere albums – blandt andet 'Rock Dust Light Star' og opsamlingsalbummet med titlen ’High Times – Singles 1992/2006.’

Trender på Twitter

Men internettet glemmer ikke, og videoen har ikke formået at sætte en stopper for de humoristiske billeder og opdateringer om frontfigurens færden i Washington.

- Jeg er ikke sikker på, at jeg er vild med den nye retning Jamiroquai går i, skriver en bruger på Twitter.

En anden person bruger lejligheden til at sende en stikpille afsted mod én af bandets numre, der hittede i 90’erne.

- Det her er det værste Jamiroquai har lavet siden ’Cosmic girl’, skriver han over et billede af den kontroversielle lederfigur.

Du kan lytte til sangen her.

Løb med stor opmærksomhed

QAnon-figuren Jake Angeli gjorde sig da også bemærket ved onsdagens optøjer.

Iført rød, blå og hvad ansigtsmaling, pelshue og horn, blev han flere gange blev set vandre rundt i Kongressen med en megafon, mens han fik taget billeder med både Trump-støtter og QAnon-tilhængere.

Og de kaotiske scener bliver også nævnt af brugerne på Twitter. Blandt andet refererer en bruger på platformen til titlen på 90’er-bandets nummer 'Virtuel Insanity' - virtuelt vanvid - og sammenligner det med et billede af Jake Angeli fra onsdagens kaos med teksten 'Actual Insanity' - virkeligt vanvid.

Stormløbet mod Kongressen skete på den dag, hvor landets ledere var samlet for at godkende Joe Biden som vinder af præsidentvalget i USA.

Kort før optøjerne havde Donald Trump holdt en tale i en park nær Det Hvide Hus, hvor han opfordrede masserne til at marchere mod Kongressen og omgøre hans valgnederlag.

Torsdag erkendte Trump dog officielt, at han er færdig som præsident - i denne omgang.