Kvindelig rapper udgiver debutalbum – her er grundene til, at hun allerede er et fænomen

Den unge rapper går en lys fremtid i møde, lyder det fra hiphop-skribenterne.

I sidste uge udgav rapperen Megan Thee Stallion sit debutalbum ’Good News’.

Men selvom der er tale om en debut for den 25-årige rapper fra Houston, er hun allerede et af de største, spirende talenter på den internationale rapscene. Det mener hiphop-skribent hos Euroman, Magnus Kraft.

Hun er klart den af nyere rappere, som har potentialet til at holde længst

Magnus Kraft, hiphop-skribent ved Euroman

- Hun er bare rigtig dygtig. Alt hvad der hedder teknik, flow og rim, det har hun helt styr på, siger han.

Trods sin unge alder har hun da også allerede skabt overskrifter verden over og erhvervet sig en forside på Time Magazine som en af verdens 100 mest indflydelsesrige personer.

Herunder kommer hiphopskribent og podcastvært på Soundvenue Kristian Karl og Magnus Kraft med fem grunde til, at rapperens popularitet allerede har taget fart - og ét bud på fremtiden.

1. Musikken:

Debutalbummet er ikke det første, verdens musikscene hører til Megan Thee Stallion.

Gennem 2020 har hun storhittet med forskellige numre, hvor hun optræder med flere prominente musikere.

Hun er blandt andet med på nummeret W.A.P. sammen med rapperen Cardi B, som i sommer løb med stor opmærksomhed for sit eksplicitte, seksuelle udtryk – både i teksterne og i musikvideoen.

Derudover har hun arbejdet sammen med rapperne Nicki Minaj og Ty Dolla $ign på hittet ’Hot Girl Summer’. Og med sangeren Beyoncé på nummeret ’Savage’, som storhittede på det sociale medie TikTok over sommeren.

Men selvom hun er oppe at danse med verdensstjernerne, skaber hun ifølge Magnus Kraft sin egen sti til succes.

- Hun løfter sig selv. Man kan nemt blive outshinet, når man leger med de helt store. Men hun formår at være med på deres niveau, siger han.

2. Baggrunden:

Rapperen blev født i Houston i 1995 og fik det borgerlige navn Megan Pete. Hendes mor var forsørgeren i familien og arbejdede som gangsterrapper ved siden af, mens hendes far røg ind og ud af fængsel. En opvækst, som hun også bruger i sine tekster.

I dag har Megan Thee Stallion trods sin unge alder mistet begge to.

Alligevel stormer hun frem på den internationale scene, samtidig med at hun på sidelinjen læser sundhedsvidenskab. Og det er den slags kampgejst, der er med til at definere stjernen.

- Hun er en ægte solstrålehistorie i hiphop-verdenen. Det har været med til at skabe opmærksomhed om hende, og hun modtager stor støtte. Både fra fans og fra folk fra i branchen, siger Kristian Karl.

3. Kropspositiviteten og seksualiteten:

Det er en stor del af den 25-årige rappers udtryk, at hun er meget eksplicit om seksualitet både i sin stil og i sine tekster, lyder det fra begge skribenter.

- Hun italesætter sex helt uden skam. Og så tager hun hele historikken om, at kvinder har været statister i mandlig hiphop, og vender den på hovedet. Nu er det mændene, der skal kunne præstere noget for hende, siger Kristian Karl.

Her står hun på skuldrene af andre kvindelige rappere som Cardi B og Nicki Minaj, som har kæmpet for at forny billedet af den kvindelige seksualitet, tilføjer han.

Samtidig slår rapperen et stort slag på kropspositivitet, hvor alle former og størrelser skal kunne føle sig tilpas. I et interview i Youtube-serien ‘Released’ fortæller rapperen blandt andet, hvordan det er vigtigt for hende at inkludere alle kropstyper i sin musik.

- Jeg ved, at jeg skal blive ved med at være, som jeg er, så jeg kan inspirere andre kvinder til at føle sig på samme måde. Selvsikkerhed starter hos dig selv, lød det fra rapperen.

4. Kampen for rettigheder:

’Black Lives Matter’-bevægelsen har fået stor opmærksomhed i 2020, og en af stemmerne i debatten har været Megan Thee Stallion. Hun har flere gange råbt op for især sorte kvinders rettigheder blandt andet i et debatindlæg i The New York Times, som fik stor opmærksomhed i USA.

Samtidig brugte hun sin optræden i det populære amerikanske satireshow ’Saturday Night Live’ til at kræve retfærdighed for Breonna Taylor. En sort, amerikansk kvinde, som blev skudt af politiet i sit eget hjem.

- Når hun er sådan et kæmpetalent, har hun også en stor politisk magt. Her vælger hun at bruge sin stemme, og det er det eneste rigtige, siger Magnus Kraft.

For selvom nogle musikere tidligere har slået sig på at ytre sig politisk, tror hiphop-skribenten ikke, at det er tilfældet for Megan Thee Stallion.

- Selvfølgelig skærer hun nogle fra ved at gøre det, men jeg tror, hun hiver endnu flere ind, siger han.

5. Privatlivet:

I juli i år var der stor røre om rapperen, efter hun blev skudt i foden.

Selv hævder hun, at det var rapperen Tory Lanez, som trykkede på aftrækkeren under et skænderi i Los Angeles. Han er da også sigtet i sagen, men nægter sig skyldig.

- I en periode hvor man taler om vold mod sorte kvinder, står hun selv midt i det. Og hun valgte at tale åbent om, hvor forfærdeligt det var for hende, hvilket bare har fået endnu mere støtte til at strømme i hendes retning, siger Kristian Karl.

Og selvom episoden var en krise for rapperen, har det ifølge Magnus Kraft rent karrieremæssigt hjulpet hende på vej.

- Det har givet hende noget at rappe om. Det ultimativt bedste nummer på hendes nye album 'Shots fired' handler om lige præcis det. Her sætter hun Tory Lanez fuldstændig på plads, siger han.

Fremtiden

Selvom populariteten allerede sværmer om Megan Thee Stallion, er der meget mere i sigte for rapperen, mener Magnus Kraft.

- Hun er klart den af nyere rappere, som har potentialet til at holde længst. Hun har hovedet godt skruet på, og en sans for hvad der hitter, siger han.

Og selvom rapperen ifølge Kristian Karl mangler "et helt klassisk hiphop-album," før hun for alvor kan stadfæste sig blandt de største verdensstjerner, er hun allerede godt på vej.

- Lige nu skinner alle stjerner på hende, og det er fortjent, siger han.