Kendte

Britney Spears nægter at optræde efter dom

Jamie Spears styrer både sangerens økonomi og karriere - og det skal han fortsætte med, fastslår domstol.

Sangeren Britney Spears har i den seneste tid fyldt i medierne i både ind- og udland.

Det er dog hverken hendes poppede hits eller ekstravagante optrædener, der er løbet med opmærksomheden, men i stedet sangerens ret til selvbestemmelse.

Siden sit opsigtsvækkende sammenbrud i 2007 har Britney Spears nemlig været umyndiggjort, mens hendes far, Jamie Spears, har fungeret som værge og varetaget både hendes formue og karriere.

En ordning, som sangeren i mere end et år har kæmpet for at få omstødt, så hun igen kan bestemme over sit eget liv.

Men onsdag slog en dommer fast, at Britney Spears ikke kan få lov til at fjerne sin far som værge – og derfor må fortsætte sin tilværelse med den 68-årige tidligere manager ved roret.

Britney Spears i 2019.

Nægter at optræde

Der bliver dog øjensynligt ikke mange optrædener at holde styr på for Jamie Spears.

Forlængelsen af værgeordningen kommer nemlig ifølge Britney Spears’ advokat til at få store konsekvenser for sangerens fremtidige karriere.

- Min klient har informeret mig om, at hun er bange for sin far. Hun vil ikke optræde igen, så længe hendes far styrer hendes karriere, sagde Samuel D. Ingham i retten onsdag, hvor dommen blev lagt fast.

Dommeren lod dog forstå, at der endnu ikke er sat et endegyldigt punktum i sagen, hvis Britney Spears i fremtiden skulle ønske at forsøge at stå på egne ben igen. Kommer der nye appeller, vil de selvfølgelig bliver taget op, lød det.

Samtidig blev virksomheden Bessemer Trust – efter sangerens ønske – indsat som medværge i beslutninger om hendes finanser.

I dag regnes Britney Spears formue for at være på langt over 350 millioner danske kroner, skriver Billboard.

Britney Spears er kendt for sine ekstravagante optrædener, men dem kommer fans til at se langt efter i den kommende tid.

Hvad er der sket?

Striden mellem Britney Spears og hendes far handler i høj grad om den omdiskuterede værgeordning, som Britney Spears har været underlagt de sidste 12 år. En ordning, som oftest bliver brugt til at beskytte ældre, demensramte og svagelige.

Den kom i stand, efter at sangeren tilbage i 2007 var i en dyb psykisk krise, hvor hun blandt andet barberede sig skaldet, inden hun overfaldt en paparazzifotograf.

Efterfølgende blev hun indlagt på et psykiatrisk hospital.

Britney Spears i 2007 kort efter, hun barberede sit hår af i en frisør i Los Angeles. Salonen var lukket, men åbnede da Britney Spears kom forbi.

Derefter fik hendes far, Jamie Spears, det juridiske ansvar for stort set alt, hvad Britney Spears foretager sig - og har haft det lige siden.

Detaljerne i Britney Spears' værgeordning er ikke offentligt kendte, ligesom hendes psykiske diagnoser heller ikke er det.

#Freebritney

Den igangværende sag begrænser sig dog ikke til at omhandle Britney Spears og hendes far.

Fra sidelinjen bliver hele miseren fulgt af en hær af bekymrede fans, som ønsker, at Britney Spears bliver "fri" af værgeaftalen.

I den forbindelse er hashtagget #FreeBritney igen blevet populært på de sociale medier, hvor flere fans er overbeviste om, at Jamie Spears udnytter sin position som værge for sangeren til egen vinding.

Britney Spears far, Jamie Spears, i 2008.

Jamie Spears slog dog sidste år igen mod #FreeBritney-bevægelsen. Han lagde sag an mod stifteren af bloggen Absolute Britney, der er dedikeret til teorierne om, at popsangerinden bliver kontrolleret af sin far.

Han vandt dengang sagen og fik rettens ord for, at der var tale om æreskrænkelser.

Og onsdag fik han altså også medhold i, at han fortsat han blive i rollen som den 38-årige sangers værge.