GO'

Dansk skuespiller har hovedrolle i stor HBO-serie: - Jeg nåede ikke at gå i ægte panik

For Amanda Collin vendte optagelserne til ‘Raised by Wolves’ op og ned på familiens liv. Der skulle træffes hurtige beslutninger, fortæller hun.

Fra Amanda Collin mødte en caster på en bar i Irland, gik der kun en måned, før hun stod på en kæmpe Hollywood-produktion i Sydafrika med den verdensberømte Ridley Scott bag monitoren.

Jeg tænkte, at jeg lige måtte google ham. Man ved, hvem han er, men han er så stor, at jeg lige måtte dobbelttjekke

Amanda Collin, Skuespiller

- Det skete så hurtigt, at jeg ikke rigtig kunne nå at gå i ægte panik, fortæller Amanda Collin i ‘Go’ morgen Danmark’.

Den 34-årige skuespiller optræder som robotten ‘Mother’, der er en af hovedrollerne i serien ‘Raised by Wolves’.

Overrasket på dansk tv

I den futuristiske sci-fi serie skal Amanda Collin i rollen som ‘Mother’ opfostre en gruppe børn på en planet langt væk fra de mennesker, som har ødelagt jorden med krig.

Serien har kunnet ses siden september, og Amanda Collin har modtaget stor ros for sin præstation.

Flere internationale medier har nemlig skrevet om den danske skuespillers præstation, blandt andet filmsiden ‘IMDb’, der kårede hende til ugens skuespiller i september.

En kåring, som skuespilleren ikke selv kendte til:

- Er jeg det? Ej, hvor vildt, udbrød hun i ‘Go’ morgen Danmark’, hvor hun fik det fortalt.

Mødet med Ridley Scott

Inden optagelserne gik i gang, mødte Amanda Collin Ridley Scott i London.

Jeg har det sgu meget godt her

Amanda Collin, skuespiller

Et møde, som næsten virkede for godt til at være sandt for den danske skuespiller:

- Jeg tænkte, at jeg lige måtte google ham. Man ved, hvem han er, men han er så stor, at jeg lige måtte dobbelttjekke, fortæller Amanda Collin.

Da optagelserne gik i gang i Sydafrika, blev det også tydeligt, hvor stor en produktion, hun var endt på.

- ”I dag skal vi flyve” siger de, og så er det på med harness (seletøj red.), og så er der bare en kæmpe kran inde i den der store hal, og så bruger man en hel dag på at lære at flyve. Det er det sjoveste arbejde, fortæller hun.

Amanda Collin fik også en personlig træner, da hun skulle optræde i en latexdragt gennem hele filmen for at opnå det robotudseende, som produktionen ønskede.

Og dragterne var en oplevelse i sig selv for Amanda Collin og Abubakar Salim, der har filmens anden hovedrolle.

- Lige pludselig var Abu sådan: ”Det er fordi, vi ikke har kropshår”, og så fik vi sådan en ”Wow, hår på kroppen er for vildt”. Det er jo det, der styrer din temperatur, så vi brændte, hvis der var solskin, og så snart der kom vind eller skygge, så frøs man, forklarer hun.

Jeg har det godt her

For Amanda Collin vendte optagelserne til ‘Raised by Wolves’ op og ned på familiens liv, og der skulle tages hurtige beslutninger.

- Vi skulle alle sammen flytte til Sydafrika, fordi vi skulle filme der næsten et år, og når tingene skal gå så hurtigt, så er det bare sådan: Sluk telefonen. Sluk Instagram. Sluk alting. ”Hvad gør vi?”, lyder det.

Men at sige ja til Ridley Scott var også en personlig test om, hvorvidt hun ville føle sig tilpas på en så stor produktion.

Og det gjorde hun:

- Man står der i sit rum-suit på dag tre, og så kigger jeg rundt, og så er der omkring 150 mennesker, der løber og arbejder, og der er vindmaskiner og pis og lort, og så tænker jeg: ”Jeg har det sgu meget godt her”.

Se hele interviewet med Amanda Collin i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY