Kendte

Så langt er Kardashian-familien nået på 14 år

Kylie Jenner var ti år gammel, da første afsnit af familiens realityshow blev sendt. I dag er hun verdens yngste dollar-milliardær.

Spektakulære bryllupper, mindst lige så spektakulære skilsmisser, fødsler, fejlslagne forretninger og et enkelt kønskifte.

Der har været mange ingredienser i de fjorten år, Kardashian-klanens tv-show er blevet sendt. Men når næste sæson af 'Keeping up with The Kardashians' løber over skærmen, bliver det den sidste.

I dag har familien opnået en særstatus, der kan sammenlignes med royales, lyder det fra Tobias Smidth-Fibiger, der branding-ekspert og administrerende direktør i reklamebureauet McCann

- Når man skruer helt ind til nerven, så kunne de ikke noget til at starte med. Men de har skabt et mega stærkt brand, opbygget et imperium og er blevet stenrige. Det er den amerikanske drøm for fuld udblæsning, siger han.

Timingen på tv-serien om den store familie har været perfekt ifølge Tobias Smidth-Fibiger, der kalder Kardashians for "influencer-pionerer". Og en del af forklaringen på, at tv-serien slutter nu, kan ifølge ham være, at familiemedlemmerne har vokset sig større end efternavnet.

- De har alle sammen skabt stærke individuelle brands, som det er svært at forestille sig, at de ikke vil kapitalisere på, siger Tobias Smidth-Fibiger.

Herunder giver radiovært, forfatter og trofast Kardashian-følger Mathilde Anhøj et overblik over, hvor de forskellige familiemedlemmer er i dag:

Kris Jenner

Kris Jenner i 2010.
Kris Jenner i 2019.

Matriarken i familien er 64-årige Kris Jenner. Ofte bliver hun betegenet som momager, fordi hun som få andre mødre har formået at få sine børns karrierer i gang i en fart. Først og fremmest ved at være hjernen bag realityshowet.

- Hun er maskinen bag hele dynastiet og en hardcore business woman. På samme tid er hun jo en kærlig mor, men hun gør hvad som helst for at tjene dollars, og den grænse balancerer hun hele tiden på, siger Mathilde Anhøj.

Der går allerede rygter om, at Kris Jenner kan have kurs mod et andet realitykoncept, 'The Real Housewifes of Beverly Hills'.

Caitlyn Jenner

Bruce Jenner  i 2010
Caitlyn Jenner i 2019

De første sæsoner af serien var Bruce Jenner, der er far til familiens to yngste, en del af persongalleriet. Men i 2015 i et dobbeltafsnit skiftede den tidligere OL-guldvinder officielt køn og var fra da af Caitlyn Jenner.

Selv om det kan synes progressivt at skifte køn, er Caitlyn faktisk den mest konservative Kardashian, lyder det fra Mathilde Anshøj.

- Hvad end det er Caitlyn eller Bruce, så er der tale om en traditionalist med en stærk tro på de klassiske dyder og kønsroller, siger hun.

Caitlyn Jenner har fået sit eget realityshow og er blevet frontkæmper for transkønnede.

Kourtney Kardashian

Kourtney i 2009
Kourtney Kardashian i 2019.

Kourtney Kardashian er mere familiemenneske end de andre, lyder dommen fra Mathilde Anhøj.

- Hun har længe forsøgt at komme ud af serien, fordi det stresser hende. Og det interesserer hende heller ikke, siger hun.

Selv om den ældste Kardashian-søster - i modsætning til alle andre familiemedlemmer - længe ikke havde sit eget brand, er hun nu indehaver af et digitalt livsstilsunivers, der handler om sundhed og harmoni.

Kim Kardashian

Kim
Kim Kardashian i 2020

Inden 'Keeping Up With The Kardashians' begyndte, havde Kim Kardashian - dengang kendt som Paris Hiltons personlige assistent og gode veninde - allerede trukket overskrifter, fordi en sexvideo af hende og en ekskæreste var blevet lækket. Videoen var et af de argumenter, der fik overbevist producerne om, at familien havde potentiale til et dramatisk show.

- Kim minder ekstremt meget om Kris. Hun er ambitiøs, arbejdsom og kynisk - og hendes mål er succes, siger Mathilde Anhøj.

I dag er Kim Kardashian gift med sin tredje ægtemand, rapperen Kanye West, og det har ifølge Mathilde Anhøj skabt problemer.

- Det har været interessant at følge ægteskabet, fordi det sejler. Kanye vil ikke indrapportere alt, hvad han gør, til matriarken Kris - han er umulig og styre og tweeter bare. Det går i mod alt, hvad Kim står for af perfektion og kontrol, siger hun.

Kim Kardashian har en formue på over 5,6 milliarder kroner, en makeup-linje og har fået en fange benådet efter besøg i Det Ovale Kontor.

Khloé Kardashian

Khloe Kardashian i 2010
Khloe Kardashian i 2019

Khloé Kardashian er ifølge Mathilde Anhøj "familiens vredesbarn." Den 36-årige tv-vært, dyreaktivist og ejer af et jeans-mærke er ikke bleg for at tage en diskussion eller i bogstavelig forstand smække med døren.

- Ud af den her familie er hun den, der vil have det hele ud - også det grimme. Hun er den mest følelsesstyrede af dem alle, siger Mathilde Anhøj.

Desuden er Khloé Kardashian kendt for sine stormfulde forhold - blandt andet blev hendes ex-mand Lamar Odom fundet livløs på et bordel. Og en anden ekskæreste, basketballspilleren Tristan Thompson, var hende utro, mens hun fødte deres fælles barn.

- Hun er meget stolt, men hun er også en beskytter af de svage. Så hun har tilgivet de mest sindssyge ting, siger Mathilde Anhøj.

Rob Kardashian

Rob i 2012
Rob i 2018

Den eneste søn, som har medvirket i tv-showet, er Rob Kardashian. Han mistede sin far, advokaten Robert Kardashian, pludseligt og ungt, og det skinner igennem på skærmen, mener Mathilde Anhøj.

- Han er en mand i krise, og det har han været siden det første afsnit. Der er ingen maskuline forbilleder i den matriarkalske konstellation, siger hun.

Selv om Kris Jenner i flere omgange forsøger at få hans karriere igang, må selv momageren over dem alle give op.

- Hun ved ikke, hvad han skal sælge. For det kan ikke være makeup eller parfume. Og så ender det med, at han lancerer en sock-line... Aldrig er det koncept blevet succesfuldt, og det er der nok en grund til, siger Mathilde Anhøj.

De seneste år har Rob Kardashian trukket sig tilbage fra både tv-showet og de sociale medier.

Kendall Jenner

Kendall Jenner i 2010
Kendall Jenner i 2018

I modsætning til sine meget forfængelige familiemedlemmer kalder Mathilde Anhøj den næstyngste Kendall Jenner for en drengepige.

I dag er Kendall Jenner succesfuld model, og i 2018 var hun verdens bedst betalte af slagsen.

- Hun er søgt væk fra familiens imperium og har skabt en karriere et andet sted. Der har hendes efternavn både været en forbandelse og en gave - hun kan sælge forsider, men blev i en periode holdt ude af de fineste kredse på grund af sin baggrund, siger Mathilde Anhøj.

Kylie Jenner

Kylie Jenner
Kylie Jenner i 2020

Kylie Jenner var ti år gammel, da første afsnit blev sendt. Mathilde Anhøj ser hende som et klassisk yngstebarn, der gerne vil være sin egen og er trodsig.

- Der er noget rebel-agtigt over hende. Der er flere perioder, hvor hun ikke er med, siger Mathilde Anhøj.

Samtidig er nu 23-årige Kylie Jenner overraskende privat, hvis man tager hendes opvækst i betragtning. Men hun giver trods alt nok af sig selv til, at 195 millioner mennesker følger hende på Instagram - og de mange følgere er en del af forklaring på, at Kylie Jenner er verdens yngste dollar-milliardær.

Den store formue er bygget på hårdt arbejde, et solidt brand og liplinere og øjenskygger fra hendes eget kosmetikfirma Kylie Cosmetics.