Tilbage til 9.A

Hans Pilgaard har før mødt sine gamle klassekammerater – her blev de pinlige sedler vist frem

Hemmelige kærestebreve og det allerførste tungekys var nogle af de akavede episoder, som Hans Pilgaard blev konfronteret med i 'Den Store Klassefest'.

For øjeblikket kan tv-værten Hans Pilgaard opleves i programserien 'Tilbage til 9.A', hvor han opsøger sine gamle klassekammerater fra folkeskolen for at spørge dem hver især, om de er blevet til det, de drømte om.

Det er nu 41 år siden, han forlod Blovstrød Skole i Nordsjælland efter at have afsluttet 9. klasse.

Han og kammeraterne fra 9.A har ikke set hinanden siden dengang i 1979. Bortset fra én enkelt gang 20 år senere, hvor de mødtes for at deltage i TV 2-showet 'Den Store Klassefest' i 1999.

Med opbakning fra sin klasse dystede en 36-årig Hans Pilgaard dengang mod den tre år ældre Jan "Pyrus" Linnebjerg og hans klasse i en række discipliner hentet fra skoleskemaet.

Det kom der en del pinligheder ud af.

Hemmelige score-sedler

Ifølge pigerne var Hans Pilgaard ret romantisk anlagt i forhold til de andre drenge i klassen. Og det kunne de lide.

- Hans var jo min lille puttenutte-romantiske dreng, og på en måde var vi kærester, selvom vi ikke holdt i hånd eller kyssede, lød det drillende fra Charlotte H., som medbragte nogle beviser på den gensidige interesse.

På små papirlapper, som i al hemmelighed var blevet sendt rundt i klassen, havde den unge Hans flere gange bekræftet, at Charlotte H. var øverst på hans favoritliste. Og omvendt.

Nogle af beskederne var dog mindre diskrete:

"Hej Hans. Kan du lide mig. Må jeg bolle med dig?", lød det eksempelvis i et lille brev fra Charlotte H. omkring 2. klasse. Hvortil Hans havde svaret "JA".

Se Hans Pilgaards reaktion på afsløringen af de små hemmelige score-sedler i videoklippet øverst. Vært for 'Den Store Klassefest' i 1999 var den nu afdøde Kamilla Gregersen.

Mindes sit første tungekys med gru

Det var dog først i 7. klasse, at Hans Pilgaard fik sin første rigtige kæreste, den smukke og vilde Bettina, som netop var begyndt på Blovstrød Skole.

Det var hende, der lærte ham at kysse. En oplevelse, han husker tilbage på med blandede følelser og kalder for en "nærdødsoplevelse".

- Bettina kastede sin tunge ind i munden på mig, og jeg syntes, det var så ulækkert!, indrømmede han i programmet. Men tilføjede dog, at han sidenhen har øvet sig og er kommet efter det.

Se videoklippet nedenfor.

Tv-værten Hans Pilgaards første rigtige kæreste var Bettina, som kom ind i hans folkeskoleklasse i 7. klasse. Det var hende, der lærte ham at kysse, og det fortæller han om i 'Den store klassefest' fra 1999. Video: Susanne Nielsen

Skolekæreste gav idé til tv-projekt

Siden 'Den Store Klassefest' i 1999 har Hans Pilgaard ikke mødt nogen af sine klassekammerater igen. Han har været Facebook-venner med et par stykker, deriblandt hans første kæreste, Bettina.

Og det var en besked fra hende, der gav ham idéen til at lave 'Tilbage til 9.A', som han sammen med vennen og kameramanden Rune Nygaard selv har optaget i sin fritid gennem to år.

- Bettina skrev, at en af vores klassekammerater Bo, som var en af mine bedste venner i skolen, havde fået en blodprop i hjertet og i øvrigt havde haft et lidt hårdt liv. Det satte nogle tanker i gang hos mig. For hvorfor havde Bo haft det så svært i livet? Han og jeg kom fra en ret ens baggrund i Blovstrød og lignede hinanden på mange måder, siger Hans Pilgaard til TV 2.

Det lykkedes ham at få kontakt til både Bo og de 21 øvrige andre klassekammerater fra 9.A og få historien om, hvordan det var gået dem.

- Der har jo ikke været happy ending på alle historier. Og undervejs har jeg lært lidt om, hvad det er, der former vores liv, på godt og ondt. Grundlæggende er det to ting: Det ene er tilfældigheder, og det andet er forholdet til vores mor og far.

Se 'Tilbage til 9.A' tirsdag klokken 20.50 eller lige nu på TV 2 PLAY.