Alfa

Her er 12 af Danmarks mest succesfulde brødrepar

Nogle søskende er nærmest fuldkommen ens, mens andre er som nat og dag. Det er også tilfældet med brødreparret i ZULUs nye fiktionsserie 'Alfa'.

Brødrene Olsen og Laudrup-legenderne er nogle af Danmarks mest kendte brødrepar. Men der findes også en del andre brødre i Danmark, som begge har gang i karrieren.

I forbindelse med premieren på TV 2s nye krimiserie 'Alfa' - der netop handler om et brødrepar - har vi taget et kig på nogle af Danmarks mest succesfulde brødre.

Andreas Jessen (tv.) og Sebastian Jessen (th.).

Andreas Jessen og Sebastian Jessen

Storebror 34-årige Sebastian Jessen slog som helt ung igennem i film som 'Mirakel' og 'Rich Kids'. Inden for de sidste par år har han blandt andet spillet hovedrollen i den anmelderroste film 'Mens vi lever' fra 2019.

Lillebror 31-årige Andreas Jessen har også en lang række film i bagagen. Han har blandt andet medvirket i TV 2s serie 'Mercur' og i de populære julekalendere 'Ludvig og Julemanden' og 'Pagten'.

Og nu kan de to brødre for første gang opleves sammen på skærmen, når de medvirker i TV 2 ZULUs nye dramaserie 'Alfa', der har premiere 16. august.

Lars Mikkelsen (tv.) og Mads Mikkelsen (th.).

Mads Mikkelsen og Lars Mikkelsen

54-årige Mads Mikkelsen og 56-årige Lars Mikkelsen har begge opnået stor succes både internationalt og herhjemme.

Storebror Lars Mikkelsen har haft en lang række markante tv- og filmroller i blandt andet 'Edderkoppen', 'House of Cards', 'Nikolaj og Julie' og 'Krøniken' for ikke at forglemme 'Forbrydelsen', 'Borgen', '1864' og 'Herrens Veje'. I 2018 modtog han en international Emmy-pris for hovedrollen i sidstnævnte.

Lillebror Mads Mikkelsen fik sit gennembrud som filmskuespiller i filmen 'Pusher' fra 1996 og har derudover spillet med i et hav af film og serier blandt andet 'Bleeder', 'Rejseholdet', 'Pusher II', James Bond-filmen 'Casino Royale' samt 'Blinkende lygter', 'De grønne slagtere', 'Adams æbler', 'Mænd og høns', 'Jagten' og 'Retfærdighedens ryttere' for bare at nævne nogle.

De to brødre har aldrig spillet over for hinanden i en større filmproduktion bortset fra nogle enkelte scener i filmen 'Flammen & Citronen' og et par afsnit af 'Rejseholdet'.

Brian Laudrup (tv.) og Michael Laudrup (th.).

Michael Laudrup og Brian Laudrup

Når man siger succesfulde danske brødre, kan man ikke undgå også at sige Laudrup. 56-årige Michael Laudrup og 51-årige Brian Laudrup er uden tvivl to af historiens bedste fodboldspillere i Danmark.

Under EM-sejren i 1992 var lillebror Brian Laudrup, som den måske vigtigste spiller på det danske landshold sammen med Peter Schmeichel, med til at vinde europamesterskabet. Han har blandt andet spillet for klubberne Chelsea, Bayern München og Glasgow Rangers. I dag er han fodboldekspert for Discovery Networks, hvor han blandt andet er ekspertkommentator på Danmarks fodboldlandskampe.

Storebror Michael Laudrup har spillet 104 kampe for det danske landshold, hvilket placerer ham i top 5 for flest spillede landskampe. Han startede sin karriere i Københavns Blodklub og Brøndby IF og spillede blandt andet derefter for klubberne FC Barcelona, Juventus, Ajax og Real Madrid. I dag er han ekspertkommentator på TV 3 Sport, hvor han primært kommenterer Champions League.

Martin Brygmann (tv.) og Lars Brygmann (th.).

Martin Brygmann og Lars Brygmann

Storebror 63-årige Lars Brygmann har haft stor succes som skuespiller i nogle af de største danske tv-serier herhjemme såsom 'Rejseholdet', 'Borgen' og 'Edderkoppen'.

Lillebror 57-årige Martin Brygmann har også en lang karriere som musiker, tv-vært, skuespiller og komiker bag sig.

Selvom de begge er skuespillere, har de to aldrig spillet sammen på det store lærred.

Hvor Lars Brygmann har medvirket i en lang række danske krimi- og dramaserier eller film, har Martin Brygmann særligt bevæget sig inden for komediegenren. Eksempelvis var han en del af komediegruppen Lex og Klatten og en del af musikgruppen Det Brune Punktum.

Jørgen Olsen (tv.) og Niels 'Noller' Olsen (th.).

Jørgen Olsen og Niels Olsen

Hvem husker ikke lillebror Niels 'Noller' Olsens og storebror Jørgen Olsens suveræne sejr ved Eurovision Song Contest i år 2000? De to brødre har siden deres debut i 1972 faktisk udgivet hele 15 studiealbums i alt, men det var altså især 'Fly on the Wings of Love' – på dansk 'Smuk som et stjerneskud' – som gjorde brødrene landskendte.

Brødrene Olsen indstillede deres karriere i december 2019 og er i dag henholdsvis 66 og 70 år gamle. Niels 'Noller' Olsen er alvorligt syg med lymfekræft i hjernen.

Adam Price (tv.) og James Price (th.).

Adam Price og James Price

Lillebror Adam Price og storebror James Price blev for alvor landskendte, da de var med i 'Spise med Price', som har kørt på DR i 12 sæsoner nu.

Brødrene Price har flere restauranter sammen, og 53-årige Adam Price har også tidligere været madanmelder på Politiken. Men ved siden af maden har 60-årige James Price også en stor passion for musikken og er uddannet komponist. Adam Price har desuden en lang karriere inden for tv og har både været redaktør på TV 2 og skabt flere successerier som 'Nikolaj og Julie' og 'Borgen'.

Rasmus Walter (tv.) og Anders Walter (th.).

Rasmus Walter og Anders Walter

Med hits som 'Endeløst' og 'Dybt vand' har 42-årige Rasmus Walter længe været en kendt musiker i Danmark.

Men hans enæggede tvillingebror er ligeledes kreativ. Anders Walter er tegner, filminstruktør og manuskriptforfatter. Oven i det har han fået det største kvalitetsstempel inden for filmbranchen - han vandt nemlig en Oscar for kortfilmen 'Helium' i 2014.

Anders Lund Madsen (tv.) og Peter Lund Madsen (th.).

Anders Lund Madsen og Peter Lund Madsen

56-årige Anders Lund Madsen er kendt fra en lang række tv- og radioprogrammer. Blandt andet 'De Sorte Spejdere' og 'Zirkus Nemo'.

59-årige Peter Lund Madsen er hjerneforsker og også kendt under navnet 'HjerneMadsen' efter en række tv-udsendelser med samme titel, som blev vist på DR 2. Han er også initiativtager til P1-programrækken 'Hjernekassen', hvor han interviewer eksperter om forskellige videnskabelige emner.

De to brødre har sammen vundet hovedpræmien på en million kroner i 'Hvem vil være millionær' to gange. Første gang i 2002 og anden gang i 2013.

Emil Beha Erichsen (tv.) og Theis Beha Erichsen (th.).

Emil Midé Erichsen og Theis Midé Erichsen

Emil Midé Erichsen og Theis Midé Erichsen er kendt fra TV 2s successerie 'Kurs mod fjerne kyster'. De to brødre på henholdsvis 30 og 26 år er sønner af tv-vært Mikkel Beha og børnebørn til den afdøde forfatter, langturssejler og foredragsholder Troels Kløvedal. De har også en lillebror, 20-årige Alfred Midé Erichsen, som også har været med på familiens båd under optagelserne til programmet. Dog i mindre grad end sine brødre.

Både Emil og Theis er for nyligt blevet fædre. Emil i 2018 til drengen Hugo, og Theis i 2020 til drengen Nis.

Gustav Dyekjær Giese (tv.) og Oscar Dyekjær Giese (th.).

Gustav Dyekjær Giese og Oscar Dyekjær Giese

Brødreparret fra København slog igennem i Michael Noers actiondrama 'Nordvest' fra 2013. Her spillede de storebror og lillebror akkurat som i virkeligheden. Deres karakterer var dog langt fra en kopi af de to københavnere. I filmen kommer de nemlig ud på et alvorligt kriminelt sidespor.

Siden dengang har Gustav Giese blandt andet spillet Peter Schmeichel i filmen 'Sommeren '92' og knust hjerter i rollen som Tobias i TV 2 ZULUs 'Perfekte Steder'.

Lillebror Oscar Giese har også haft skuespilroller siden. Blandt andet en birolle i den prisvindende tv-serie 'Chernobyl' fra 2019.

Emil Millang (tv.) og Magnus Millang (th.).

Emil Millang og Magnus Millang

39-årige storebror Magnus Millang er den ene del af comedyduoen i programmet 'Danish Dynamite'. Her er han allerbedst kendt i rollen som den selvglade ejendomsmægler Jeppe Kaufmann (Jeppe K). I 2014 fik Magnus Millang sin første større spillefilmsrolle i Thomas Vinterbergs film 'Kollektivet'. Derudover medvirker han i en ny Thomas Vinterberg-film ved navn 'Druk' sammen med blandt andre Mads Mikkelsen.

Lillebror 30-årige Emil Millang har skrevet manuskripter til en række tv-serier - blandt andet 'Sunday' (2019) og 'Hva' fanden' (2018). Derudover har han både skrevet og spillet med i filmen 'Selvhenter' (2019) i samarbejde med sin bror Magnus Millang. Filmen er inspireret af brødrenes egen opvækst. De er også brødre i filmen, og her tager de til Spanien for at hente deres far, som er død efter et hårdt liv med alkohol.

Magnus Landin (tv.) og Niklas Landin (th.).

Niklas Landin og Magnus Landin

Landin-brødrene er to af Danmarks store håndboldhelte og spiller begge på det danske landshold som henholdsvis målmand og venstrefløj.

Der er syv år mellem Niklas Landin, 31, og Magnus Landin, 24. De er født og opvokset i Søborg, der ligger lidt uden for København.

Niklas Landin og Magnus Landin spiller i dag begge for klubben THW Kiel.

'Alfa' kan ses på TV 2 PLAY og TV 2 ZULU fra søndag 16. august.