Kendte

21-årig dansk influencer og producer lægger sag an mod verdenskendt rapper

Benjamin Lasnier ses her ved 'MTV Europe Music Awards' i Rotterdam i 2016. Han er født i Luxemburg i 1999 og flyttede som syvårig med sin familie til Danmark, hvor han har skabt sig en karriere som influencer og musikproducer.   John Thys / AFP/Ritzau Scanpix

Sammen med to andre musikproducere har 21-årige Benjamin Lasnier indledt et søgsmål mod rapperen Travis Scott. De mener, han har stjålet deres melodi.

Den danske influencer og musikproducer Benjamin Lasnier hævder nu, at et guitarstykke, som han har komponeret sammen med to andre producere og lagt ud på sin Instagram-profil med over 700.000 følgere, er blevet stjålet af stjernerapperen Travis Scott.

Ifølge det amerikanske medie Pitchfork, som er kommet i besiddelse af søgsmålet, beskyldes Travis Scott for at have anvendt guitarstykket hele vejen gennem kæmpehittet 'Highest in the Room'.

Rapnummeret er blevet afspillet mere end en halv milliard gange på Spotify og har ligget nummer ét på den amerikanske Billboard-liste.

De tre produceres advokat, Richard Busch, ønsker ikke at udtale sig nærmere om søgsmålet, men siger følgende om sine klienter:

- De er meget succesfulde sangskrivere og producere, der, sådan som det er normal praksis, har kontaktet sagsøgte for at indgå et samarbejde om rettighederne til deres arbejde. De forventede aldrig, at det ville ende med et søgsmål, men de følte ikke, at de havde andet valg under de omstændigheder, siger advokaten til Pitchfork.

De to øvrige producere bag søgsmålet er Benjamin Lasniers danske samarbejdspartner, Lukas Benjamin Leth, og franske Olivier Bassil. De tre komponerede i 2019 guitarstykket sammen.

Har vundet plagiat-sag mod Pharrell Williams

Selvom de tre musikproducere risikerer at havne i et juridisk stormvejr, når de sagsøger verdensstjernen Travis Scott, har de garderet sig godt ved at hyre advokaten Richard Busch.

Den verdenskendte rapper Travis Scott beskyldes for at have stjålet et guitarstykke, som er komponeret af blandt andre de to danske musikproducere Benjamin Lasnier og Lukas Benjamin Leth.

Det var nemlig ham, der vandt sagen mod Robin Thicke og Pharrell Williams, som i 2018 måtte betale en kæmpeerstatning for at have plagieret Marvin Gaye-hittet 'Got to Give it Up' i deres 'Blurred Lines'.

Søgsmålet mod Travis Scott er samtidig rettet mod pladeselskabet og andre, der har været involveret i produktionen af storhittet ‘Highest in the Room’.

Ifølge Benjamin Lasnier viste en af producerne bag raphittet, Jamie Lepr - der også er kendt under navnet Jimmy Cash - interesse for guitarstykket tilbage i 2019. Men de indgik aldrig en aftale om, at Travis Scott kunne bruge det.