Kendte

Glamrock-stjerne død

Steve Priest blev 72 år gammel.

Steve Priest, der var bassist i glamrock-bandet The Sweet, er død, 72 år gammel.

Det oplyser hans familie i en udtalelse på bandets Facebook-side. Steve Priest ledede en amerikansk version af Sweet, da han døde. Steve Priest efterlader sig sin kone Maureen, tre døtre og tre børnebørn.

Mens navnet Steve Priest måske ikke siger mange folk ret meget, har en del hørt hans fornavn nævnt i begyndelsen af Sweets største hit "Ballroom Blitz" fra 1973, hvor sangeren Brian Connolly indleder sangen med at spørge, om de tre andre medlemmer er klar.

"Are you ready, Steve?" lyder den allerførste linje - henvendt til Steve Priest.

Sweet var et af de mest populære bands i glamrock-bølgen i begyndelsen af 70'erne og havde også hits med sange som "Teenage Rampage", "Blockbuster", "Action", "Fox on The Run" og "Hell Raiser".

Men Sweets succes stoppede, da glamrock-bølgen ebbede ud mod slutningen af 70'erne.

Bandet blev opløst omkring 1980, men senere ført videre i to versioner - guitaristen Andy Scott står i spidsen for et Sweet-band med base i Storbritannien. Steve Priest, der ved sin død boede i USA, stod i spidsen for en amerikansk udgave af Sweet.

Sangeren Brian Connolly døde i 1997 og trommeslageren Mick Tucker i 2002. Andy Scott er nu det eneste overlevende medlem af glamrock-bandet.