Kendte

Efter endnu en shitstorm: Tre fans fortæller, hvorfor Fie Laursen er noget særligt

Både influencere og Red Barnet har opfordret folk til ikke længere at følge Fie Laursen, efter hun har reklameret for at sælge trusser og sugardate.

- Hvis der sidder nogle piger over 18 og tænker: "Wow jeg kunne godt bruge lidt luksus i min hverdag", så kan I ligesom mig sælge jeres brugte trusser. Men I kan også tage på sugardates, i stedet for at I går på Tinder og bliver fucket op af en eller anden psykopat og ikke får en skid ud af det.

Ordene er taget fra en flere minutter lang story på Instagram, hvor influenceren Fie Laursen fredag opfordrede sine følgere til at sælge undertøj eller date for penge og gaver.

Noget, Red Barnet fandt "meget bekymrende", mens både tv-vært Sofie Linde, rapperen Tessa, influenceren Anders Hemmingsen og sangeren Christopher tog afstand fra Fie Laursens opslag og opfordrede folk til at stoppe med at følge hende.

Lørdag morgen lå et nyt opslag på Fie Laursens Instagram, hvor hun fortalte, at hun har oprettet en såkaldt "Only Fans"-profil, hvor hun kan lægge billeder op af sig selv, og folk kan betale penge for det. Og i modsætning til sidst, hvor hun reklamerede for sugardating og valgte at undskylde, står hun denne gang ved sin story.

- Jeg vil hverken undskylde denne gang eller skyde skylden på min borderline. Det er en reklame, jeg har lavet, skriver hun i en sms til Se og Hør.

De sidste dages palaver lægger sig i rækken af en efterhånden lang historik hos den 23-årige Fie Laursen: Hun har reklameret for plastikoperationer, en kontroversiel tandbehandling og slankeprodukter. Sidste sommer lagde hun et fire sider langt selvmordsbrev på Instagram, blev kørt på hospitalet og indlagt på psykiatrisk afdeling.

På trods af al palaveren har Fie Laursen over 340.000 følgere på Instagram.

Herunder fortæller tre af dem, hvad der gør den skandaleombruste influencer til noget særligt:

- Min hudløst ærlige mening er, at hun er fucking nice

Emilie Marien Pedersen, 24 år, studerer til Social- og Sundhedshjælper

Det er både Fie Laursens musik og attitude, der har gjort, at Emilie Marien Pedersen har fulgt hende stort set fra starten.

- Min hudløst ærlige mening er, at hun er fucking nice, siger hun.

Selvom hun "har taget nogle vilde valg", er Emilie Marien Pedersen sikker på, at Fie Laursen er et godt menneske.

- Jeg kan godt lide, at hun er den, hun er, og ikke holder sig tilbage. Hvis hun vil sugardate, så gør hun det. Og det er jo ikke ulovligt.

Emilie Marien Pedersen har boet på opholdssted en del af sit liv og kan spejle sig selv i Fie Laursen på flere måder. Ingen af dem har levet helt normalt liv, som hun siger.

De mange modreaktioner på Fie Laursens plastikkirurgi, sugardating, salg af trusser og psykiske sygdom er okay, mener Emilie Marien Pedersen. For ligesom Fie Laursen har ret til at sige, hvad hun vil, har den modsatte fløj det også.

- Men alle de mødre og kendte, der sviner hende til, skulle måske i stedet tale med deres børn om, at folk selv bestemmer, hvad de vil, når de er voksne, siger hun.

Fie Laursen

  • Fie Cecilia Laursen blev født 3. juli 1996 
  • Hun blev kendt som mobbeoffer, da hun stod frem i Aftenshowet i 2012
  • Kort efter startede hun en modeblog
  • Fie Laursen udgav i maj 2017 bogen 'Min ærlighed'
  • Har udgivet flere singler, blandt andet 'Justin' og 'Top 10'
  • Har været med i en række tv-programmer: 'Paradise Hotel', 'Ex on the Beach', 'Til middag hos', 'Fies Bryster' og 'Divaer i Junglen'. 
  • I 2019 var Fie Laursen den fjerdemest googlede dansker.

Der er stort set kun én ting, der ville gøre, at Emilie Marien Pedersen holdt op med at følge Fie Laursen.

- Hun skal selvfølgelig ikke gøre noget kriminelt, siger hun.

- Vi begår alle fejl, men Fie får dødstrusler for sine

Line Mjels, 27 år, folkeskolelærer

Første gang, Line Mjels så Fie Laursen, var i Aftenshowet, hvor hun fortalte om at være mobbeoffer.

- Jeg kunne relatere til hende med det samme, for jeg har oplevet det samme, siger Line Mjels.

Der er flere grunde til, at Line Mjels har fulgt Fie Laursen i otte år. Både fordi hun tør være sig selv, er en klog forretningskvinde og er garant for et godt drama, lyder det.

Men Fie Laursens åbenhed om det, der kan være svært, er også vigtigt. Line Mjels deler diagnosen borderline med Fie Laursen, og det gør, at hun kan "relatere meget til, hvordan Fie gør og føler." Også når hun begår fejl.

- Meget af den hate, hun får, er virkelig dobbeltmoralsk. Vi laver alle fejl, men Fie får dødstrusler for sine, siger Line Mjels.

Hun er selv mor til to børn på tre og otte år. Når de en dag bliver gamle nok til at følge folk, vil hun ikke forbyde dem at følge en som Fie Laursen.

- Jeg vil lære dem, at fordi en influencer siger, at man skal sælge sine trusser, så betyder det ikke, at man skal gøre det, siger Line Mjels.

Sidst Fie Laursen reklamerede for sugardating, trak hun i land og undskyldte. Det, synes Line Mjels, var forkert.

- Hvis man har en holdning, skal man stå ved den, siger hun.

- Hun er meget sig selv på en cool måde

Juliane Raun Pedersen, 21 år, studerende

Det var Fie Laursens tøj og stil, der fangede Juliane Raun Pedersens opmærksomhed i 2012, da hun så hende første gang på Facebook.

- Hun havde god stil, så der begyndte jeg at se op til hende. Hun blev lidt et stilikon, siger Juliane Raun Pedersen.

Fie Laursen er ikke bange for at skille sig ud, og hun belyser nogle svære emner.

- Hun er meget sig selv på en cool måde. Det er synd for hende, at hun går igennem nogle ting og for eksempel har været indlagt, men jeg kan også genkende en del af det, siger Juliane Raun Pedersen.

Selv om der er meget drama om Fie, er det også noget af det, der gør hende sjov at følge. Juliane Raun Pedersen er godt klar over, at Fie Laursen er kendt for at være "meget grænsesøgende."

- Men det kan jeg også, så på det punkt synes jeg faktisk, at hun er meget cool, siger hun.

De mange vrede beskeder og modreaktioner er lidt "noget pjat", siger hun. Alle skal have lov at være her. Alligevel er Fie Laursens nyeste Instagrampost dog på grænsen for Juliane Raun Pedersen.

- Nøgenbilleder er noget meget privat. Så det er lidt på min grænse. Men hvis det er det, hun vil, og man skal være over 18 år for at se dem, så er det okay, siger hun.

TV 2 har været i kontakt med Fie Laursen, der ikke har ønsket at medvirke.