Coronavirus

Se videoerne - James Bond og millioner af briter klappede af sundhedsvæsnet

Taknemmeligheden rungede torsdag gennem Storbritanniens gader, mens kendte og ukendte briter klappede af sundhedsvæsnets kamp mod coronavirus.

Hver dag går sundhedspersonale verden over på arbejde for at tage kampen op mod coronavirus.

Der er mange måder at sige tak på, og i Storbritanien var millioner af mennesker torsdag aften med til at gøre netop det. Fra verandaer, altaner og vinduer klappede de for og af personalet i deres sundhedvæsen, NHS, der lige nu arbejder endnu hårdere på grund af sygdommen.

Hele torsdagen havde hashtagget #clapforourcarers (klap for vores omsorgspersoner) været populært på forskellige sociale medier. Det skriver The Guardian.

Kendisser klappede med

Billeder delt på forskellige platforme viser da også, at tiltaget formåede at mobilisere en masse briter til at klappe deres taknemmelighed ud til sygehusvæsenet.

- At høre en hel by klappe for NHS (Den britiske sundhedsvæsen, red.) fra mit vindue var virkelig noget helt specielt, skriver britiske journalist Sian Elvin på Twitter.

Der var opbakning at finde mange steder fra.

På Twitter sendte holdet bag agentfilmene James Bond en hilsen ud, hvor blandt andet James Bond-skuespiller Daniel Craig og hans kone, skuespiller Rachel Weisz, sender an applaus afsted til NHS.

Fra de britiske royale rækker lød der også klapsalver. 71-årige Prins Charles, der selv er blevet testet positiv for covid-19, optrådte torsdag på en video på Instagram, hvor han og konen hertuginde Camilla sender en applaus afsted.

Samtidig blev der offentliggjort en video af prins William og hertuginde Kates børn - prinsesse Charlotte, prins Louis og prins George - med teksten:

- Til alle læger, sygeplejersker, plejere, praktiserende læger, farmaceuter, frivillige og andet NHS-personale, der arbejder utrætteligt for at hjælpe dem, der er berørt af # COVID19: tak, skriver Kensington Palace på Twitter.

Mandag meddelte premierminister Boris Johnson, at Storbritanien skulle lukkes ned for at dæmme op for smitte med coronavirus. Indkøb, lægebesøg, arbejde og én gåtur om dagen er altså nu de eneste legitime grunde til at forlade hjemmet.

Torsdag aften trådte premierministeren dog selv ud på gaden ved Downing Street 10 for at vise sin taknemmelighed. I huset ved siden af bor finansminister Rishi Sunak, der også var med til at klappe.

- På hele landets vegne vil jeg gerne takke alle de utrolige sygeplejersker, læger, NHS-personale og plejere, der arbejder hårdt for at bekæmpe coronavirus, skriver Boris Johnson på Twitter.

Samtidig var også oppositionsleder Jeremy Corbyn med til at sende en hilsen til NHS, mens hele det irske parlament gjorde briterne kunsten efter og klappede for eget sundhedspersonale.

Sportens verden overså heller ikke muligheden for sende støtte afsted til sundhedsvæsnet. Fodboldholdet Liverpool lagde efter torsdagens klappe-seance en video ud på Twitter, hvor både træneren Jürgen Klopp og spillerne alle siger tak.

Efter den store støtte, der torsdag rungede gennem hele Storbritannien, blev det slutteligt sundhedsvæsenets egen tur til at sende en hilsen tilbage:

- Det var følelsesladet, skrev NHS på Twitter som tak for tiltaget.